Milano, un "fashion-icon" la pret redus

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 16:11
8647 citiri
Milano, un "fashion-icon" la pret redus

In fiecare an, dupa ce se da startul perioadei de reducere, de obicei pe 15 ianuarie, comerciantii mizeaza pe relansarea vanzarilor in timp ce clientii viseaza la sesiuni de shopping mult mai productive decat in perioada sarbatorilor de iarna. Milano se numara printre capitalele europene luate cu asalt de turisti in aceasta perioada, tinand cont de faptul ca articole vestimentare Versace si Prada sunt cu pana la 50% mai ieftine.

In mod oficial pe 15 ianuarie se da startul perioadei de reducere, prilej de bucurie pentru vanzatori si cumparatori deopotriva. Agentiile de turism nu au ratat ocazia si speculeaza interesul turistilor de a face cumparaturi in orase europene renumite pentru discounturile semnificative aplicate de la 15 ianuarie.

Milano, considerat cea de-a doua capitala a modei, se afla in topul destinatiilor preferate de romani si nu numai pentru shopping. O astfel de vacanta tematica dureaza de cele mai multe ori trei nopti, iar pretul pentru un sejur la un hotel de trei stele incepe de la 90 euro, potrivit datelor publicate de portalul infoturism.ro.

Hotelul Alga, situat in partea de sud a orasului Milano, la cativa km de statia de metrou Famagosta, in apropiere de centrul de afaceri Milanofiori si Forum di Milan, ofera oaspetilor sai nu mai putin de 84 de camere duble, clasificate la un nivel de confort de trei stele.

Tariful de 90 de euro include doar trei nopti de cazare cu mic dejun, la cerere asigurandu-se transportul.

In cazul in care doriti un hotel mai confortabil, clasificat la patru stele, puteti opta pentru Astoria, Ambasciatori sau Liberty.

Costul unui pachet de trei nopti cu mic dejun incepe de la 100 de euro, pentru hotelul Astoria si ajunge la 160 de euro, pentru aceleasi conditii, dar la hotelul Liberty.

Primul se afla langa Fieramilanocity, Ambasciatori este asezat chiar in centrul orasului Milano, foarte aproape de Piata Dupmo si de Piata San Babila, in timp ce Hotelul Liberty este situat in zona Porta Romana la 10 minute de centrul orasului.

In Milano, shoppingul poate fi impartit in doua categorii : lux si util. Pentru produse de lux, bijuterii fascinante, haine din colectiile celor mai importanti creatori de moda, cel mai indicat loc este Fashion Quadrilatero. Pe de alta parte, pentru articole de imbracaminte mult mai putin costistioare, mai practice dar in acelasi timp la fel de atragatoare, mergeti in zona de langa Piata Domului.

Acesta reprezinta un obiectiv turistic “obligatoriu”pentru impatimitii de shopping atrage un numar impresionant, in fiecare an, datorita reducerilor semnificative operate de retailerii de aici.

Fashion Quadrilatero este format din Via Montenapoleone, Via della Spiga si Via Sant’Andrea impreuna cu Via Manoni, Via Santo Spirito si Via Borgospsso.

In perimetrul marginit de strazile amintite se pot vedea la tot pasul buticuri elegante, cu vitrine pline de produse atragatoare. Pe langa lux si opulenta, doua elemente predominante in Fashion Quadrilatero, o alta caracteristica a zonei este stilul minimalist, cu elemente high-tech.

Printre numele grele din industria modei prezente aici se afla Gucci, Salvatore Ferragamo, Versace, Luis Vuitton, Prada si Cartier.

Pe Via Sant’Andrea se gasesc reprezentante D&G, Bulgari, Sergio Rossi si Gianfranco Ferre.

Pentru a putea cumpara haine si accesorii Armani, trebuie sa mergeti pe Via Manzoni, la numarul 31. Aici se afla magazinul multi-concept, infiintat la initiativa lui Giorgio Armani, unde pot fi admirate showroom-urile Emporio Armani, Armani Casa si Armani Fiori.

Acestea au fost locurile potrivite pentru turistii cu un buget generos acordat cumparaturilor. Ceilalti pot vizita o alta regiune faimoasa pentru shopping, in Milano, situata langa piata Domului.

In aceasta zona, cele mai importante strazi pentru cumparaturi sunt Corso Vittorio Emanuele, Corso Buenos Aires, Via Torino si Corso di Porta Ticinese, artere comerciale unde domina simtul practic.

Pe Corso Vittorio Emanuele se gasesc magazine precum H&M, Zara si Furla, dar si branduri mai putin populare ca: Max Mara, Moreschi, Bruno Magli si Pollini.

Fanii stitlului promovat de Timberland sau Benetton pot studia oferta acestor retailerii mergand pe Corso Buenos Aires, una dintre cele mai lungi strazi din Europa.

Desigur, nu pot fi neglijate magazinele outlet care se afla si in centrul orasului, nu doar la periferia Miano. In metropola italiana este deschis Diffusione Tessile, unde branduri precum Max Mara, Bruno Magli si Etro, Luciano Soprani, Kookai isi promoveaza produsele.

De asemenea, tot aici se gasesc si Valextra sau Bassetti. Primul este un retailer apreciat pentru accesorii de calatorie si in special pentru valize, in timp ce al doilea comercializeaza mai ales accesorii pentru dormitor si baie.

Pentru colectii mai vechi lansate de D&G, mergeti in outletul Legano, iar pentru accesoriile Fratelli Rossetii intrati in outletul Parabiago.

 

Cititi maine pe Bloombiz.ro despre ofertele agentiilor de turism pentru Paris si aflati care sunt cele mai potrivite locuri pentru shopping din capitala Frantei.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#milano, #reducere, #perioada reducerilor, #oferte speciale, #cumparaturi, #shopping , #Obiective turistice