Minunile "sarate" ale lumii. Vezi cum arata Catedrala de Sare

Duminica, 21 August 2011, ora 13:32
3806 citiri
Minunile "sarate" ale lumii. Vezi cum arata Catedrala de Sare

Catedrala de Sare, dintr-un mic orasel columbian, este doar una dintre minunile construite din sare, de catre un arhitect pretentios, capricios si cu simt estetic: natura. Potrivit lonelyplanet, cele mai spectaculoase obiective turistice din lume, realizate exclusiv din sare, atrag anual milioane de turisti, curiosi sa vada atractii unice.

Terenul de golf al diavolului

In centrul orasului Nevada, din California, se afla elemente representative pentru toate epocile geologice majore. Death Valley National Park este unul dintre cele mai mici puncte din emisfera de vest si, in acelasi timp, unul dintre cele mai fierbinti locuri din lume. De asemenea, aici se afla un fenomen incredibil, bazat pe…sare.

Terenul bizar, accidentat  cu aspect de sol lunar, de la Devil’s Gof Course, (Terenul de golf al diavolului) din centrul parcului, te va duce inapoi, intr-un exercitiu de imaginatie, pe vremea dinozaurilor si minunilor preistorice.

Cristalele de sare sunt fragile la atingere si ar trebui manipulate cu grija. Nu uita ca nu este un teren de golf adevarat. Paznicii parcului te sfatuiesc sa lasi mingile asa cum sunt si sa nu le iei acasa.

Grotele Namakdan, din Golful Persic

In ianurie 2006, un grup de studenti la geologie au descoperit o zona ce avea sa devina cea mai mare pestera salina din intreaga lume. Studentii au descoperit comori ascunse in Muntele Namakdan, pe insula Qeshm si cu greu si-au crezut propriilor ochi: lacuri sarate subterane si cupole stralucitoare de sare.

Spre deosebire de calcar, care are nevoie de mii de ani sa creasca, bijuteriile de sare din pestera se dezvoltau la doua cateva zile ori saptamani, dupa ploaie, formand cristale incredibil de frumoase.

Marea Salina, Argentina

Marea Salina din Cordoba reprezinta o colectie de dune sarate, in zona centrala din nord vestul Argentinei.

Se spune ca la originea acestor munti se afla o uriasa adancime din falia tectonica Mar. Zona este renumita, de asemenea, si pentru faptul ca se afla in permanenta supusa uraganelor.

In perioadele de inundatii, o suprafata de solutie salina formeaza o iluzie optica fascinanta: o oglinda perfecta, care reflecta cerul.

Catedrala de sare din Zipaquira, Columbia



Daca te numeri printre oamenii care au nevoie de un motiv anume ca sa viziteze o biserica, oraselul Zipaquira iti ofera unul foarte bun, puncteaza lonelyplanet.com.

La o distanta de cativa kilometri de oras, in Cundinamarca, se afla una dintre cele mai inedite catedrale ale lumii, facuta exclusiv din sare. Construita intr-un tunel de mine ce dateaza de acum 200 de milioane de ani, lacasul de cult atrage anual milioane de turisti.

Pe masura ce inaintezi, descoperi cele 14 mici capele, fiecare dintre ele ilustrand evenimente din viata lui Iisus. Fiecare are o cruce si un altar din sare. In fiecare duminica, 3000 de credinciosi se roaga aici.

Lacul Qinghai, China



Situat intre piscurile muntoase inzapezite ale Tibetului si pajistile din regiunea Qinghai se afla cel mai mare lac sarat din China.

Acesta se afla la o distanta de 3200 de metri deasupra nivelului  marii si ocupa o suprafata de 4400 de metri patrati.

Locul este preferat atat de turistii aventurosi, cat si de pasarile migratoare, care se opresc cu sutele in zona, in drumul lor catre Asia.

De altfel, principala atractie este Bird Island (Insula Pasarii), denumita asa, multumita numarului urias de pasari care se aduna in sezonul de reproducere, in intervalul cuprins intre martie si inceputul lunii iunie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#minuni, #sare, #top, #turisti , #Obiective turistice