Slovenia, spirit modern intr-o tara baroca

Vineri, 15 Octombrie 2010, ora 17:44
2895 citiri
Slovenia, spirit modern intr-o tara baroca

Slovenia, unul dintre cele mai mici state europene, ofera turistilor multiple posibilitati de relaxare, intr-un decor demn de reputatia pe care o poarta, "Noua Praga". Opentravel.com a punctat cateva dintre atractiile majore ale Sloveniei, prezentand atat locatii cunoscute de turistii straini, dar si obiective apreciate mai mult de localnici.

Fie ca preferati plimbarile sau drumetiile in decorul natural, dominat de paduri de foioase, ca sunteti atrasi de festivalurile culinare sau va numarati printre turistii pasionati de speologie, Slovenia stie cum sa raspunda exigentelor vizitatorilor.

Statul este impartit in trei regiuni viticole: Primorska, Posavje si Podravje. Prima este faimoasa pentru vinurile originale rosii si albe iar regiunea Posavje este zona de origine a specialitatii slovene - Cvicek. 

Podravje este tara vinurilor Renski Rizling si Traminec dar si a spumosului Penina, mentioneaza site-ul slovenia.info.

Locuitorii Sloveniei profita din plin de faptul ca distantele intre principalele statiuni turistice pot fi parcurse intr-un timp redus.

Un sejur de sapte nopti in Kranjska Gora incepe de la 294 euro, pentru un hotel de trei stele si poate ajunge la 410 euro, pentru acelasi numar de nopti la o unitate de cazare clasficata la cinci stele, potrivit infoturism.ro.

Pe de alta parte, daca preferati un sejur pe litoralul Marii Adriatice in statiunea Portoroz, veti plati cel putin 265 euro pentru sapte nopti de cazare la un hotel de trei stele.

Pe langa oportunitatile de petrecere a timpului liber in statiunile de la munte si de la malul marii, Slovenia propune turistilor si sejururi balneare.

Cincispreze statiuni balneoclimaterice, unite sub sloganul comun "Prin natura spre sanatate", au dezvoltat cele mai moderne oferte turistice in domeniul sanatatii si programe pentru prevenirea bolilor.

In ceea ce priveste capitala Sloveniei, aceasta atrage un numar semnificativ de turisti in fiecare an, multumita centrului istoric cu evidente amprente de arhitectura baroca si art-nouveau. Cladirile cochete sunt puse in valoare de stradute pietruite si de o sumedenie de cafenele, terase si localuri.

Principalul obiectiv turistic ce nu trebuie ratat in Slovenia este castelul din Ljubljana. Vizita la acest edificiu poate fi urmata de un pranz la restaurantul Pri Vitezu si de petrecerea dintr-un club in zona Metelkova Mesto, autointitulata “Zona Culturala Autonoma”, scrie opentravel.com.

Castelul Ljubljana este situat pe dealul cu acelasi nume si a fost construit in secolul al XV-lea de catre imparatul Frederic al III-lea de Habsburg.

Initial castelul a fost utilizat ca o fortareata, mai tarziu a devenit resedinta guvernatorului, iar ulterior a fost folosit ca inchisoare si cazarma.

Turistii se mai pot plimba prin cetatea veche a orasului, pot trece raul pe Podul Triplu si vizita Piata Preseren.

Lacul Bled, considerat unul dintre cele mai frumoase zece lacuri din lume si insula omonima sunt alte doua obiective turistice de neratat in Slovenia. Pe insula se afla o frumoasa bisericuta care dateaza din secolul al X-lea.

Gastronomia slovena a fost influentata de cultura mediteraneeana si de cea alpina, precizeaza site-ul oficial de prezentare al Sloveniei, care mentioneaza ca printre cele mai cunoscute feluri traditionale se numara painea štruklji, preparata cu ocazia sarbatorilor, si gogosile Buhteljni.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#concediu, #slovenia, #tara, #turisti , #Obiective turistice