Topul atractiilor din Praga despre care nu stiai

Joi, 16 Iunie 2011, ora 10:33
5493 citiri
Topul atractiilor din Praga despre care nu stiai

Cand vine vorba de o vacanta in Praga, pentru majoritatea turistilor, lucrurile sunt clare. Pe lista obiectivelor turistice obligatoriu de bifat se afla impozantul complex al Castelului din Capitala Cehiei, Piata Orasului Vechi, Podul Carol si nu in ultimul rand, Catedrala Sf. Vitus. Totusi, Praga, supranumita Orasul de Aur, are mult mai multe atractii mai putin cunoscute, care te vor incanta cu siguranta.

In Praga, totul „respira” atmosfera medievala, de la cladirile cu stil gotic, la strazile pietruite. La aspectul orasului ce poate fi admirat astazi au lucrat mai multi imparati, artisti si comunitati religioase.

Sobrietatea Cimitirului Evreiesc si opulenta Orasului Nou sunt cele doua extreme ale obiectivelor turistice din Praga.  Dincolo de atractiile clasice, deja cunoscute pentru cei mai multi turisti, in Orasul de Aur exista mult mai multe locuri fascinante, care asteapta sa fie descoperite.

Atractiile mai putin cunoscute

Muzeul Figurilor de Ceara din Londra este celebru in toata lumea, dar nu sunt multi cei care stiu faptul ca si in Praga exista o colectie similara.

Statuile modelate din ceara intruchipeaza personaje cheie pentru cultura Boemiei. Aici ii vei putea vedea pe Frank Kafka, pe Imparatul Rudolf al II-lea sau pe bravul soldat Svejk, intr-o „calatorie” imaginara, prin istoria  Pragai.

Pe de alta parte, reprezentarile ale unor personaje mai moderne, cum ar fi Bill Clinton, Elton John sau Tina Turner sunt mai greu de recunoscut.

Muzeul Choco-Story a fost inspirat de muzeul similar din Bruges, din Belgia.

In interior ai sansa se afli mai multe detalii despre istoria de peste 2000 de ani a ciocolatei, dar si sa gusti bomboane si alte specialitati dulci, facute pe loc.

Muzeul Instrumentelor de Tortura are o colectie de peste 60 de unele de tortura, stranse din toata Europa. Felul in care stramosii praghezilor obisnuiau sa practice tortura este descris prin mai multe imagini sugestive.

Fantana Krizik este scena unui spectacol grandios, organizat in fiecare seara de vara.

„Actorii principalli” sunt cele 50 de pompe ale fantanii, care au, in total, peste 30000 de jeturi de apa si mai mult de 1200 de spoturi luminoase. Pe ritmuri ce variaza de la muzica clasica la heavy metal, spectacolul hidromecanic este unul care iti va ramane pentru multa vreme in minte.

„Tributul” pentru regimul comunist

Desi nu sunt mandri de regimul comunist, locuitorii din Praga au pastrat cateva edificii din aceasta perioada. In mod paradoxal, numarul turistilor care viziteaza aceste atractii creste de la an la an, confirmand asteparile autoritatilor.

De exemplu, in Capitala Cehiei exista foarte multe monumente care amintesc de perioada comunista, menite sa raspunda interesului pentru istorie al turistilor.
Turnul TV Zizkov, cea mai detestata cladire de praghezi, a sost construita in perioada 1985-1992, pentru a bruia frecventele de radio straine.

Desi o cladire urata, turnul inalt de 216 metri iti ofera o priveliste uluitoare asupra orasului.

Pe locul unde acum se afla metronomul urias al scultptorului David Cerny, se afla, pe vremuri, statuia dictatorului Stalin. Aceasta din urma era vizibila din orice punct al metropolei, in conditiile in care monumentul era cel mai mare din lume si cantarea nu mai putin de 14.000 de tone.

Un alt obiectiv turistic dedicat regimului comunist este Muzeul Comunismului, unde se afla reduceri si obiecte originale din acea perioada.

Turul este mai distractiv decat pare la prima vedere, avand in vedere faptul ca scopul administratorilor a fost sa prezinte experienta totalitarsimului sub un aspect comercial.

Ca sa iti poti face o idee despre cat de „relaxati” sunt organizatorii muzeului, ar trebui sa stii ca in 2009, in afisele de promovare ale cladirii, apareau Marx, Lenin si Stalin, in ipostaze cel putin controversate.

Marx aparea intr-o tinuta sumara, in timp ce isi taia unghiile, Lenin facea o baie de aburi, iar Stalin aparea insotit de doua „domnisoare” . Sloganul era „Get Intimate With History”.

Spectacole pe care sa nu le ratezi!

La Teatrul Animato se joaca periodic o piese unica, o sinteza a diverselor tipuri de teatru din Cehia, laudata de producatori ca fiind „o productie poetica lejera de teatru negru a filmului animat Submarinul galben.” Subintitulat „Istorioara din vremurile formatiei Beatles”, spectacolul este unul mut, dar foloseste foarte multe proiectii de film, muzica si momente de dans.

La Teatrul National de Papusi Zatecka are loc un show care va fi cu siguranta pe gustul tuturor copiiilor, indiferent de varsta. Intitulat Orfeu si Euridice, spectacolul reprezinta o poveste despre cautarea sensului vietii, imbinand 100 de ani de traditie in teatru cu o coloana sonora originala.

Locuitorii din Praga iubesc opera si frecventeaza constant salile, in cautarea unui spectacol nou. Cele mai frumoase sunt Romeo si Julieta, Dracula si Monte Cristo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#atractii necunoscute praga, #praga turism, #praga vacanta, #vacanta , #Obiective turistice