Topul celor mai bune plaje din Cipru

Miercuri, 22 Iunie 2011, ora 18:18
11642 citiri
Topul celor mai bune plaje din Cipru

Ciprul a inceput sa ocupe o pozitie privilegiata in preferintele turistilor romani, pentru ca ofera, pe langa o serie de obiective turistice fascinante, plaje pentru toate gusturile. Cea din statiunea cipriota Kyrenia este potrivita pentru inot, in timp ce iubitorii sporturilor de apa se pot indrepta catre plajele Escape sau Nissi.

Plajele din Cipru raspund cu succes oricaror cerinte, indiferent ca ai prefera un cadru romantic, unul linistit sau dimpotriva, un litoral animat de terase si localuri.

Foto: touristmaker.com/cyprus

Plaja Alagadi

In statiunea Kyrenia se afla Plaja Alagadi, excelenta daca vrei sa inoti si te afli in vacanta cu micutii tai. Apa nu este foarte adanca, iar privelistea catre Muntii Five Fingers, te insoteste mereu. Plaja este cea mai mare din zona si este cautata atat de turisti, cat si de localnici.

Acestia o cunosc si sub denumirea de "Turtle Beach" (Plaja Testoaselor) pentru ca in timpul verii, testoasele verzi se opresc aici ca sa isi depuna ouale. In acea perioada, portiunea din tarm este inaccesibila turistilor, accesul fiind restrictionat.

Plaja Guvernatorului

O plaja cel putin la fel de buna pentru concediul petrecut alaturi de cei mici este Plaja Guvernatorului.

Principalele avantaje ale acestei plaje este adancimea redusa a apei, nisipul fin si numarul mare de localuri unde sa poti lua masa. Plaja se afla la 30 de kilometri de Limassol si este foarte populara printre iubitorii sporturilor de apa, pentru ca aici poti practica snorkeling.

De asemenea, poti inchiria o barca pentru plimbari in larg sau poti pescui.

Plaja Ladies Mile

Plaja Ladies Mile se desfasoara intre New Port si Baza aeriana Akrotiri si este mai potrivita pentru turistii care cauta un loc linistit pentru relaxare.

Litoralul din aceasta zona nu a fost amenajat si nu vei gasi decat un numar mic de restaurante, construite din lemn. In capatul dinspre port, apa atinge adancimi foarte mari, spre deosebire de portiunea din jurul bazei aeriene.

Singurul inconvenient al acestei plaje este faptul ca nu exista autobuze sau alte mijloace de transport care sa te aduca pe Ladies Mile.

Singura modalitate prin care poti ajunge aici ramane masina personala.

Plaja Curium

Una dintre cele mai romantice plaje din Cipru este Curium, noteaza tripadvisor.com. Aglomerata pe timpul verii, plaja se afla la cateva zeci de minute de condus cu masina, de centrul orasului Limassol. Pe aceasta portiune de litoral au fost construite mai multe hoteluri si s-au deschis un numar apreciabil de restaurante si terase.

Plaja Escape

Plaja Escape este cautata mai ales de turistii iubitori de sporturi de apa. Aici au fost amenajate mai multe centre care iti pun la dispozitie echipamentul necesar pentru snorkeling si scufundari. In plus, poti inchiria un jet-ski sau o hidrobicicleta si poti face plimbari cu canoe.

Plaja se afla la aproximativ 5 kilometri de centrul orasului Kyrenia si se numara, alaturi de Alagaldi si Curium, in topul celor mai frumoase plaje din Cipru.

Plaja Nissi

In apropiere de statiunea Ayia Napa se afla plaja Nissi, una dintre putinele din Cipru unde se poate face bungee jumping. Aflata pe insula cu acelasi nume, acoperita cu vegetatie luxurianta, plaja iti ofera posibilitatea practicarii mai multor sporturi de apa, de la volei si ski nautic pana la windsurf.

Foto: touristmaker.com/cyprus

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
#plaje, #top plaja, #turisti, #vacanta , #Obiective turistice