Topul destinatiilor de vacanta pentru care merita sa infrunti aglomeratia

Luni, 23 Mai 2011, ora 17:45
2457 citiri
Topul destinatiilor de vacanta pentru care merita sa infrunti aglomeratia

Aglomeratia tinde sa devina un inconvenient major cand ajungi, in sfarsit, in destinatia de vacanta dorita, dupa luni intregi de planificare. In ciuda acestui dezvantaj, in lume exista obiective turistice atat de frumoase, incat poti sa ii intelegi pe ceilalti turisti ca au ales, la fel ca tine, aceleasi locatii. Lonelyplanet a intocmit topul locurilor pentru care merita sa infrunti agitatia, datorita aspectelor unice ale atractiilor turistice.

Angkor, in Cambodgia

Angkor se numara printre cele mai vizitate locuri din lume. Anual, milioane de turisti vin aici, atrasi de bogatia de obiective turistice si de farmecul unui oras templu.

In ciuda aglomeratiei, merita sa te alaturi celorlalti turisti, titreaza lonelylplanet.com, care sustine ca in acest fel vei avea ocazia sa admiri una dintre cele mai mari constructii religioase din lume, Angkor Wat.

Complexul este format din mai multe cladiri, toate cu peretii frumos impodobiti de basoreliefuri. Turnurile cu forma unui lotus sunt la fel de impresionante. Angkor cuprinde sute de alte temple, in afara de Angkor Wat, cel putin la fel de fascinante.

Centrul vechi din Praga

Centrul vechi din Praga este aglomerat chiar daca este zi sau seara. Turistii sunt atrasi in egala masura de arhitectura in stil baroc, cat si de atmosfera medievala, prezenta pretutindeni.

Trebuie mentinut insa faptul ca terasele si restaurantele din zona sunt renumite pentru taxarea in excces a turistilor, asa ca mai bine ai lua masa intr-un local frecventat, mai degraba, de localnici.

Cele mai frumoase obiective turistice din centrul vechi al Pragai sunt complexul castelului ce margineste raul Vltava, Primaria si Biserica Tyn.

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel ramane un simbol al Parisului si un adevarat magnet pentru turisti, care vin sa il admire, de fiecare data cand se opresc in vacanta, la Paris.

Arhitectul turnului, Gustave Eiffel, trebuia, initial, sa construiasca o cladire pentru Expozitia Universala, ce era organizata in metropola pariziana.

Turnul a fost finalizat in 1889, cu o inaltime de 300 de metri. Interesant este faptul ca se presupunea ca va ramane in picioare cel mult 20 de ani, dar a castigat admiratia globala, rezistand pana azi.

Florenta, capitala Toscanei

Florenta, capitala provinciei Toscana, poate trece cu usurinta testul de anduranta in ceea ce priveste rezistenta la numarul mare de turisti. Frumusetea Florentei, considerata bijuteria italiana a Renasterii, cu greu poate fi comparata cu alte orase, indiferent ca sunt tot din Italia sau din alta regiune a Europei.

Trebuie sa vizitezi Galeriile Academiei de Design, unde poti vedea capodopera lui Michelangelo, David, precum si gradinle Boboli, deosebit de frumoase. Daca nu vrei sa te incurci la tot pasul de turisti, planifica o vacanta in timpul iernii, cand orasul e mai putin aglomerat.

Dezavantajul este ca o serie de terase si restaurante sunt inchise in acest anotimp. De asemenea, multe sunt inchise si in zilele de duminica si luni.

Marele Canion

Tinutul izolat si arid al Arizonei se afla, probabil, printre ultimele locuri de pe glob pe care le-ai putea banui de aglomeratie, desi acest lucru este cat se poate de adevarat.

Marele Canion are o lungime de 29 kilometri si 1,5 kilometri in cel mai adanc punct.

Canionul reuseste sa stimuleze imaginatia turistilor, dupa ce noile informatii stiintifice sustin ca acesta ar putea avea o vechime de peste 55 de milioane de ani.

Cu alte cuvinte, este foarte posibil ca dinozaurii sa se fi plimbat pe crestele stancoase ale Marelui Canion.

Cu toate acestea, curiozitatea turistilor, dornici sa vada acest obiectiv turistic  s-ar putea sa fie suparatoare, mai ales in cazul in care te trezesti blocat in trafic.

Dincolo de acest inconvenient, merita sa vezi unul dintre cele mai frumoase locuri ale planetei.

Cascada Victoria

Cascada Victoria are o priveliste uluitoare, rezultatul unei „fisuri” intr-un platou de bazalt, descoperit de raull Zambezi care se revarsa cu putere. Din punct de vedere geografic, cascada se afla pe cursul raului Zambezi, ale carui ape curg in cataracte, de la o intaltime de 110 metri.

Cascada are o inaltime de peste 1700 de metri si este vizibila de la o distanta de 30 de kilometri. Numele l-a primit dupa ce a fost descoperita, pentru prima data de un european.

Omul a vrut sa denumeasca spectaculosa cadere de apa in cinstea reginei Angliei, Victoria. Localnicii o cunosc sub numele de Mosi-oa-Tunya, ceea ce inseamna Fumul Tunator. Accesul se poate face prin Zimbabwe si prin Zambia, dar prima tara este mult accesibila, ca pret.

Piramidele din Egipt

Piramidele din Egipt, considerate a fi monumente in care faraonii sa isi gaseasca odihna continua si azi sa inflacareze imaginatia turistilor, care le atribuie, pe rand, mai multe explicatii.

Unele tin de-a dreptul de domeniul stiintifico-fantastic, dar un lucru ramane cert: piramidele reprezinta un succes arhitetural si continua sa fie o minune a lumii.

Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#top, #destinatie de vacanta, #turisti, #turism, #vacanta , #Obiective turistice