Topul destinatiilor "must see" in 2011

Marti, 04 Ianuarie 2011, ora 17:49
3613 citiri
Topul destinatiilor "must see" in 2011

Regiuni exotice, caracterizate de peisaje senzationale, precum Vanuatu sau Tanzania au fost selectate, alaturi de locatiile "clasice" ale agentiilor de turism, in topul destinatiilor ce nu trebuie ratate anul acesta, realizat de lonelyplanet.com.

Vanuatu, o experienta autentica

Vanuatu se afla in topul recomandarilor lonelyplanet.com pentru anul acesta, datorita faptului ca reprezinta destinatia ideala pentru cei interesati de experiente autentice.

Frumusetea naturala care caracterizeaza Vanuatu este pusa in valoare de toate formele de relief, de la piscuri impadurite la cascade spectaculoase.

Orasele sunt inconjurate de paradisul natural si sunt amplasate fie in apropierea unor lagune superbe fie ascunse de padurea tropicala.

Pe de alta parte, Vanuatu nu va fi pe placul celor care apreciaza mai mult confortul unui complex de cinci stele sau viata de noapte specifica barurilor si cluburilor de pe plajele din Cancun.

In Vanuatu turistii sunt incurajati sa se cazeze in casele traditionale, locuite de localnici, ideale pentru romantici sau pentru cei mai putin pretentiosi in ceea ce priveste luxul cazarii.

Reputatia Romei surclaseaza problemele economice

Desi afectata de criza datoriilor care zguduie din temelii zona euro, Italia nu a pierdut nimic din potentialul sau turistic, exploatat de-a lungul timpului.

Avantajele incontestabile ale peninsulei, printre care se numara monumentele istorice de o valoare inestimabila, statiunile cochete si primitoare, specialitatile culinare recunoscute si apreciate in toata lumea, la care se adauga climatul predominant mediteranean fac din Italia o destinatie mereu actuala si surprinzatoare.

In statul european au fost incluse in Patrimoniul Unesco nu mai putin de 44 de locatii, mai mult decat in orice alta tara.

Anul acesta Italia va sarbatori 150 de la unificarea sa in 1861, fiecare regiune a tarii sarbatorind in felul sau unic, mai ales ca lonelyplanet.com aminteste ca italienii sunt in primul rand devotati provinciei in care s-au nascut.

Tanzania, un paradis salbatic

Locuri cu denumiri greu de pronuntat, precum Serengeti, Ngorongoro, Kilimanjaro, Zanzibar sunt edificatoare pentru Tanzania si totusi nu reusesc sa cuprinda pe de-a intregul minunatiile ascunse pe continentul negru.

Turistii cu simt de aventura pot studia elefanti in Ruaha, lei in apropierea lacului Manyara, cimpanzei in Gombe si Mahale sau haite de caini salbatici in Sealous.

Intr-adevar, aceste obiective turistice sunt neconventionale si atrag un anumit tip de  turisti, dar ceilalti nu se vor simti neglijati in Tanzania.

Pentru ei exista peisaje uluitoare, de unde pot fi admirate rasarituri superbe, in zone ca Rufiji sau rezervatii cu exemplare unice din flora si fauna lumii.

Capitala Siriei, cel mai vechi oras din lume

Damascul, considerat  cel mai vechi oras din lume si fosta capitala a Islamului reprezinta principala atractie a Siriei. In acest oras dominat de cultura musulmana se pot admira unele dintre cele mai frumoase obiective turistice, un simbol pentru civilizatia islamica.

Astfel, in capitala Siriei pot fi vazute Templul lui Baal si monumentul Arch, doua marturii ale perioadei istorice clasice a Orientului Mijlociu.

In plus, pe langa lacasuri de cult si moschei, turistii pot vedea mormantul de marmura al lui Ioan Botezatorul, casa Hanania, altarul Sayyida Zainab sau mormantul lui Saladin.

Daca nu sunteti inca pe deplin convinsi sa vizitati Siria, atunci lonelyplanet.com aduce un argument greu de combatut.

Va puteti simti ca niste veritabile pase si puteti experimenta traiul intr-un palat otoman complet restaurat.

Desigur, puteti imbina aspecte ale lumii moderne, precum savurarea unui capuccino dupa ce ati facut cumparaturile in souq  (echivalentul unui centru comercial) cu elemente specifice vietii musulmanilor, precum calarirea unei camile sau savurarea unui ceai in compania localnicilor care traiesc in continuare in corturi facute din piele de capra.

Adevarata fata a Japoniei

Japonia se confrunta cu o reputatie poate nemeritata, de stat asiatic scump. La aceasta se adauga zvonurile potrivit carora limba engleza este putin cunoscuta printre localnici si faptul ca turistii straini  intampina probleme cand ajung in Japonia, in special din cauza comunicarii dificile.

Cu toate acestea, lonelyplanet.com a inclus Japonia in topul destinatiilor de neratat in 2011, multumita progreselor tehnologice pe care aceasta tara le-a indeplinit, fara sa afecteze in niciun fel istoria si cultura.

Turistii sunt sfatuiti sa cumpere un abonament pentru calea ferata, care le va asigura accesul gratuit pe toate liniile de tren.

Unul dintre efectele pozitive ale faptului ca Tokyo a ratat calificarea pentru organizarea Olimpiadei de Vara este impanzirea orasului cu semne si indicatoare in limba engleza, facandu-l mult mai accesibil turistilor.

Asadar, daca v-ati propus sa cunoasteti locul de origine pentru suhsi, sake sau sumo, merita anul acesta sa acordati mai multa atentie ofertelor pentru Japonia.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#destinatii must see, #obiective turistice, #top destinatii, #turisti , #Obiective turistice