Unde au calatorit romanii in 2019 - cele mai populare destinatii

Joi, 12 Decembrie 2019, ora 10:02
4668 citiri
Unde au calatorit romanii in 2019 - cele mai populare destinatii
Foto: momondo.ro

Pentru ca anul se apropie de final si un nou deceniu este pe cale sa inceapa, echipa motorului de cautare pentru calatorii momondo a creat o harta interactiva care arata ce spun datele despre topurile, tendintele si preturile turismului practicat de romani in 2019.

Acest studiu scoate la iveala orasele cele mai ieftine si pe cele mai populare, aflate atat intre granitele Europei, cat si in afara acestora. In plus, analiza specialistilor de la momondo arata tarile fata de care interesul romanilor a crescut semnificativ in anul acesta, dezvaluind astfel viitoarele trenduri de calatorie.

Cele mai populare destinatii: Roma, Londra si Barcelona in topul clasamentului

Marile capitale europene raman fruntase in topul preferintelor romanilor, care aleg sa isi petreaca vacantele pe pamanturile Romei, Londrei sau Barcelonei mai mult decat in oricare alt colt de lume. Viena, Milano, Paris si Atena urmeaza indeaproape metropolele italiana, englezeasca si spaniola, iar preturile medii care nu depasesc 150 Euro pentru zborurile dus-intors explica, in parte, aceste prime 10 preferinte ale romanilor.

Tendintele de cautare scot la iveala inclinatia romanilor pentru aventura si diversificare

In 2019, calatorii romani se arata mai mult decat curiosi sa cunoasca tari indepartate granitelor Europei. Peisajele desertice tipice Orientului Mijlociu, pamanturile incarcate de istorie si prezenta uneia dintre cele sapte minuni ale lumii au asezat Iordania pe locul intai in topul celor mai in trend tari, cu o crestere a cautarilor de zboruri de 222% fata de anul anterior. Este urmata la o distanta considerabila de Austria (+80%), de tari din America Latina (Panama, Mexic si Republica Dominicana) si destinatii asiatice (Japonia, Indonezia, Filipine). Dorinta romanilor de a cunoaste noi orizonturi este demonstrata si de cresterea spectaculoasa a cautarilor catre provincia tailandeza Phuket (cu 257% mai cautata decat in 2018).

Cu buget redus: cele mai ieftine destinatii in 2019

Dintre cele mai populare 100 de orase de anul acesta, Milano este cel mai ieftin oras european si international, cu un pret mediu al biletului de avion dus-intors de doar 47 Euro; cat se poate de aproape de capitala Germaniei (numai 49 Euro). Urmatoarele trei locuri, cu preturi ce nu trec de 60 Euro, sunt ocupate de orase italiene: Pisa, Roma si Pescara. Pisa este si unul dintre orasele care a cunoscut cea mai mare scadere a pretului la zbor - cu 50% mai ieftin fata de 2018.

Privind in afara Europei, capitala Iordaniei si statiunea israeliana Eilat sunt la fel de economice ca cele mai ieftine zboruri europene: 52 Euro, respectiv, 56 Euro (in medie) pentru zborurile dus-intors.

De la 140 Euro in 2018 la 52 Euro anul acesta, biletele de avion din Romania catre Amman s-au bucurat de cea mai mare scadere de pret (63%) in randul zborurilor internationale.

Calatorii interesati sa descopere parti exotice ale lumii la pret redus, isi pot indrepta privirea catre marocanele Fez si Marrakech sau, pentru un pret mediu de 246 Euro, se pot aventura pana pe pamantul extravagantului Dubai.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Unde au calatorit romanii in 2019, #destinatii ieftine, #zboruri ieftine , #Obiective turistice