Vacanta in Budapesta. Descopera stralucirea "Perlei Dunarii"

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 16:56
4153 citiri
Vacanta in Budapesta. Descopera stralucirea "Perlei Dunarii"

Budapesta este unul dintre cele mai frumoase orase europene, supranumit "Perla Dunarii" sau "Mireasa Dunarii". Capitala Ungariei reuseste sa atraga, in fiecare an, milioane de turisti, dornici sa descopere sutele de muzee, dar si cele doua parti distincte ale orasului: Buda si Pesta, fiecare cu farmecul ei.

O vacanta in Budapesta promite sa fie spectaculoasa, incitanta, si, nu in ultimul rand, relaxanta.

Dunarea imparte capitala Ungariei in doua parti, Buda si Pesta, fiecare cu o personalitate individuala. In timp ce Buda ii cucereste pe turisti cu zona istorica, Pesta ii seduce prin cladirile impresionante.

Ideal ar fi sa iti rezervi mai mult timp pentru a te plimba pe strazile fascinantei metropole unguresti, dar daca nu ai suficient timp la dispozitie, exista cateva obiective turistice pe care trebuie sa le bifezi.

Nu trebuie sa ratezi Muzeul National Maghiar, cel mai mare muzeu din Ungaria, cu o suprafata de 8000 metri patrati si numeroase piese unice, de patrimoniu, prezentate in expozitii permanente tematice. Aici vei avea ocazia sa vezi Coroana Sf Stefan, primul rege al Ungariei.

Muzeul de Arte Frumoase este un alt obiectiv turistic care merita vazut in Budapesta. Poti admira Colectia Spaniola, una dintre cele mai mari si variate din lume si Colectia Italiana, unde exista opere semnate de Titian, Giogioni si Leonardo da Vinci.

Daca vrei sa vezi un parc inedit, mergi in Parcul Statuilor. Acesta reprezinta, de fapt, un muzeu in aer liber, ce cuprinde sculpturi din perioada regimului comunist. Localnicii nu sunt foarte incantati de expozitie, dar turistii sunt curiosi sa vada statuile fostilor lideri comunisti.

Cu siguranta ca nu vrei sa ratezi nici castelul Buda, cunoscut si sub denumirea de „Palatul Regal”.

Una dintre cele mai vechi cladiri din capitala Ungariei, a fost construit la ordinul Regelui Bela IV-lea. Castelul a ramas in picioare pana astazi si se remarca, mai ales, prin arhitectura in stil baroc.

Castelul este important pentru ca adaposteste trei muzee foarte importante si vizitate, din Ungaria: Muzeul de Istorie din Budapesta, Galeria Nationala a Ungariei si Colectia Ludwig.

Pe de alta parte, o atractie deosebit de populara, atat printre localnici, cat si printre turistii straini este castelul Eger. Acesta se afla la numai 90 de kilometri de Budapesta si a fost construit in secolul al XIII-lea.

In interior, poti vizita patru muzee si mai multe expozitii.

Bucatarii din Ungaria sunt faimosi pentru gulas, papricas si supa de chimen, gatite cu multa atentie si, de obicei, cu condimente aromate, dar dulci.

Gospodinele te vor ispiti cu kurtos-colac, un fel de cozonac gol pe dinauntru, tavalit prin zahar si inmiresmat cu alune, nuci sau ciocolata, precum si cu somloi, o prajitura pufoasa cu smanatana si rom.

In ceea ce priveste pretul unei vacante in Budapesta, trebuie sa stii ca ofertele incep de la 45 de euro, pentru o persoana, in cazul unui sejur de trei nopti, conform infoturism.ro.

Pretul este valabil pentru un hotel clasificat la trei stele, situat in partea de vest a orasului, la cel mult un sfert de ora de mers cu masina. 

In pret nu sunt incluse, insa, nici transportul si nici serviciile de masa. Daca vrei sa cumperi un pachet care sa aiba incluse si aceste servicii, va trebui sa platesti cel putin 285 de euro/persoana, pentru acelasi numar de zile.

Preturile pentru un sejur de patru nopti incep de la 86 de euro/persoana, in timp ce pentru o vacanta de sapte nopti, vei achita 365 de euro. Preturile sunt valabile pentru un hotel de trei stele, precizeaza site-ul amintit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
6 gadgeturi care facilitează succesul într-o întâlnire de business
Diversitatea informațiilor și situațiile complexe fac ca unele întâlniri de afaceri să fie solicitante. Lucrurile se pot complica, iar tu ești mai puțin concentrat pe rezultatul final. De...
#budapesta, #obiective turistice, #turisti, #vacanta, #vacanta budapesta , #Obiective turistice