Vacanta in Istanbul. Afla atractiile mai putin cunoscute ale orasului

Joi, 16 Iunie 2011, ora 18:45
5661 citiri
Vacanta in Istanbul. Afla atractiile mai putin cunoscute ale orasului

Printre primele obiective turistice pe care oricine trebuie sa le vada, in timpul unei vacante in Istanbul se afla Palatul Topkapi, biserica Sfanta Sofia, Muzeul de Arheologie si Marele Bazar. Pe langa aceste simboluri unice ale metropolei turcesti exista si o serie de alte atractii, cel putin la fel de interesante.

Palatul Dolmabahce



Palatul Dolmabahce a ramas la fel de opulent, cum era pe vremea sultanului Abdul Mecit, cel care a ordonat constructia cladirii. Aceasta a fost inaugurata in 1856 si putea fi considerat, fara niciun fel de exagerare, un rival pentru luxosul Versailles, din Franta. In interior nu se poate intra decat cu ghid, in cadrul unui tur organizat.

Acesta are doua itinerare: turul Selamik, adica vizitarea incaperilor destinate barbatilor, inclusiv Sala de ceremonii si turul haremului, respectiv vizitarea incaperilor sotiilor. Tot in cadrul acestui traseu, poti vedea apartamentele sultanului, resedinta lui Ataturk, dormitorul, biroul si baia.

Croaziera Bosfor

O croaziera pe Bosfor este una dintre cele mai bune ocazii sa admiri peisajul superb al Istanbulului. Cursa cu feribotul dureaza in jur de sase ore, dus-intors si are mai multe opriri.

Feriboturile pentru Bosfor pleaca de la Eminounu, cel mai aglomerat chei din oras si se opresc la Anadolu.

De aici, poti cumpara de la localnici gustari delicioase, facute din peste. In apropiere, pe colina, se afla fortareata preotomana, construita de genovezi, in secolul al XIV-lea.

Muzeul Sakip Sabanci


La Muzeul Sakip Sabanci ai ocazia sa admiri exponate care atesta cei peste 500 de ani de caligrafie si pictura turca.

Cladirea a fost resedinta filantropului turc Sakip Sabanci si este alintata de localnici cu titulatura de „vila ecvestra”. Muzeul, inconjurat de gradini frumos amenajate, poate fi gasit la adresa Istinye Cad, Emirgan.

Muzeul Sadberk Hanim

Cel putin la fel de fascinanta ramane si colectie Muzeul Sadberk Hanim, unde exista artefacte antice. Muzeul gazduieste o colectie impresionanta de broderii traditionale, figurine din Anatolia, bijuterii din aur si monede hitite.

Expozitiile sunt amenajate in doua vile vechi, de pe malul Bosforului, recent decorate. Adresa exacta este Piyasa Cad 25-9, Buyukdere.

Parcul miniaturk

Parcul este excelent, pentru copiii de toate varstele si reprezinta una dintre cele mai mari atractii ale Istanbulului.

Aflat pe malul Cornului de Aur, in acest perimetru exista reproduceri ale celor mai importante cladiri si structuri din Turcia, de la Podul Bosfor pana la biserica Sfanta Sofia.

Mai poti vedea aici o cale ferata in miniatura, o sala de cinema, un labirint o cale ferata in miniatura.

Bazarul de carti

Daca Marele Bazar ocupa prima pozitie in topul recomandarilor pe care oricine ti le ve face, daca soliciti informatii despre cel mai bun loc pentru cumparaturi din Istanbul, metropola turceasca mai are multe alte piete, cel putin la fel de interesante.

Una dintre acestea este Bazarul de carti, de unde poti cumpara volume rare, enciclopedii scrise in mai multe limbi sau chiar texte din Coran.

Piata propriu-zisa se afla intr-o curte, pe strada Sahaflar Carsisi, unde se vindeau carti inca dinEvul Mediu, desi pentru o perioada fusesera interzise, pentru ca erau o sursa de „corupere morala”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#obiective turistice istanbul, #turisti, #vacanta, #vacanta istanbul , #Obiective turistice