Vacanta in Malta, pentru turistii greu de multumit

Marti, 10 Mai 2011, ora 17:17
4143 citiri
Vacanta in Malta, pentru turistii greu de multumit

Malta iti va oferi tot ce iti poti dori de la vacanta. Obiective turistice fascinante, peisaje de vis, gastronomie delicioasa si plaje salbatice, pe insulele nelocuite ale statului maltez. Daca te gandesti ca Malta reprezinta un ansamblu de sapte insule, dintre care doar trei sunt locuite, vei intelege de ce aceasta destinatie se numara printre preferatele turistilor dornici de relaxare si liniste. 

Cu o istorie ce cumuleaza peste 7.000 de ani de existenta, Insulele Malteze iti pun la dispozitie intreaga mostenire culturala si istorica acumulata in aceasta perioada.

Insulele au trecut printr-o perioada de aur, in epcoca neoliticului, iar drept rezultat, vei avea ocazia sa vezi templele megalitice, impresionante, dedicate zeitei fertilitatii.

Apoi, de-a lungul timpului, Malta a fost supusa dominatiei arabe, italiene, engleze si franceze. Mostenirea civilizatiiilor care si-au lasat amprenta asupra statului maltez se reflecta in bogatia arhitecturala, unica in regiunea Marii Mediteranene.

Cei mai multi turisti aleg ca prima destinatie capitala Maltei, La Valetta. Orasul a fost numit dupa Marele Maestru al Ordinului Cavalerilor Ioaniti Jean Parisot de La Valette, unul dintre cei mai importanti eroi pentru localnici.

Asta pentru ca el a incercat sa fortifice insula impotriva atacurilor turcesti. Rezultatul te va uimi pur si simplu, pentru ca micuta capitala a Maltei ascunde o sumedenie de palate si muzee, pe care le vei descoperi plimbandu-te pe strazile pietruite.

Toate cladirile din oras sunt protejate de o retea de fortificatii, cu un aspect placut, dat de pietrele de culoarea mierii. Vazuta din aer, La Valetta pare o cetate organizata si fascinanta, construita, parca din chilimbar.

Strazile sunt foarte inguste, motiv pentru care masinile nu sunt foarte folosite si nu vei fi nevoit sa iti bati capul cu traficul. Cladirile sunt inalte si au balcoanele foarte apropiate. In schimb, curtile interioare sunt practic inexistente.

Prima oprire pe care trebuie sa o faci este la Palat.Intitulat simplu, complexul are un loc aparte in inima localnicilor si gazduieste biroul Presedintelui precum si intalnirile Parlamentului maltez. Ca turisti, ai voie sa vizitezi cele doua curti interioare ale palatului.

Prima, cea mai mare, este numita dupa statuia zeului Neptun, care se afla in centrul sau. A doua este mai  mica si se numeste Alfred, dupa numele printului  Alfred, unul dintre fiii reginei Victoria. Aici vei putea studia renumitul ceas Pinto, realizat cel mai probabil in 1745 de catre ceasornicarul maltez Gaetano Vella.

Orologiul are patru cadrane, care indica, in afara de ora, ziua, luna si fazele lunii. In cladire se mai afla doua galerii ce contin o impresionanta colectie de armuri, din diverse epoci.

Ar fi pacat sa nu te opresti la Palatul Ferreria si la Palatul Parisio, pentru ca sunt fascinante.  De asemenea, ai mai putea vedea Catedrala Sf Ioan, Fortul St Elmo, Muzeul National al Artelor Frumoase si un muzeu mai inedit, dedicat Jucariilor.

Dupa ce ai bifat majoritatea obiectivelor turistice din capitala Maltei si in cazul in care timpul iti permite, fa o trecere in revista si a atractiilor din imprejurimi.

Incepe cu oricare dintre cele trei orase din jurul Capitalei: Vittoriosa, Senglea si Cospicua. Fiecare dintre acestea pastreaza aerul medieval al Insulei.  La polul opus, se afla localitatile Slima si St. Julian, potrivite in cazul in care cauti orase cu aspect modern.

Pe de alta parte, daca esti pasionat de istorie si vrei sa vezi vestigii vechi de mii de ani, cauta siturile in estul si sudul Maltei, unde vei putea descoperi ruine fascinante.

La fel de impresionanta este si cetatea Mdinei, fosta capitala a Maltei si resedinta preferata a clasei aristocratilor, situata aproape in centrul Insulei.

In cazul in care esti un amator al sporturilor de apa, sub nicio forma nu trebuie sa ratezi o scufundare in Grota Albastra, una dintre cele mai frumoase locuri din lume.

Nu uita sa te bucuri si de gastronomia malteza, o combinatie reusita a bucatariilor italiene si franceze, cu un gust bogat, specific mediteranean. Preparatele de peste sunt excelente, dar poti savura si o pizza savuroasa ori o portie de paste. Ai putea incerca si felurile gatite din carne de iepure, un ingredient de baza pentru bucatarii locali.

Ce nu stiai despre Malta

Interesant este ca indiferent de locul in care te afli, vei vedea marea. Faptul a fost constatat de toti turistii care s-au plimbat pe aleile micutului oras.

In capitala Maltei, pisicile sunt foarte iubite si vei fi surprins sa vezi cat de multe exista. Majoritatea sunt foarte prietenoase si se bucura de rasfatul localnicilor care le lasa mancare si apa la colturile caselor.

Programeaza-ti o vacanta in timpul sezonului de opereta, pentru ca asa vei avea ocazia unica sa asisti la o reprezentantie sustinuta in cel de-al treilea cel mai vechi teatru de pe continentul european, Teatrul Manoel. Il vei gasi pe strada Teatrului vechi si il vei recunoaste dupa fatada colorata si vesela.

Malta in cifre

Anul acesta, Malta va fi vizitata de mai mult de 4.000 de turisti romani, estimeaza agentia de turism Malta Travel, care asigura peste 80% din traficul
de turi?ti din Romania c?tre Malta.

Reprezentantii agentiei sustin ca turistii romani vor cheltui, in total, peste 5,2 milioane de euro, spre deosebire de cele 3,5 milioane de euro, cheltuite anul trecut de cei aproximativ 2.700 de turisti romani care si-au petrecut vacanta in Malta.

”Cheltuiala medie pe biletul de avion si pe cazare a unei persoane care viziteaza Malta este de circa 800 de euro, iar in afara acestor bani, fiecare turist mai cheltuieste, in medie, in Malta, aproximativ 500 de euro. Deci, in total, pentru o vacanta in Malta, un turist roman aloca, in medie, 1.300 de euro”, spune  Mark Neville Faruggia, directorul agentiei Malta Travel.

In ceea ce priveste profilul  turistului care alege Malta ca destinatie de vacanta, Faruggia spune ca majoritatea turistilor au studii superioare si venituri mediii spre mari si sunt interesati de o vacanta activa, in care sa viziteze diferite obiective, nu doar sa stea la plaja.

Daca nu te-ai convins inca sa vizitezi in vacanta asta Malta, atunci poate ca un motiv suplimentar este Festivalul muzical Beland, organizat in perioada 15 – 22 mai.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#vacanta malta, #plan vacanta malta, #turisti malta, #obiective turistice, #obiective turistice malta , #Obiective turistice