Unde isi petrec romanii Sarbatorile de iarna?

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 11:32
4209 citiri
Unde isi petrec romanii Sarbatorile de iarna?

" Daca de Craciun romanilor le place sa ramana acasa, in tara, de Revelion au preferat destinatii mai fastuoase: Paris, Viena, Praga, Roma. De asemenea, multi romani au preferat sa isi rezerve sejurul de sarbatori in statiuni balneare, unde sunt preturi ceva mai mici", a declarat in cadrul unui interviu Bloombiz, Alexandra Recasan, reprezentantul portalului Infoturism.ro.

Unde vor merge romanii anul acesta de Revelion? Care sunt cele mai cautate destinatii in tara?

Daca de Craciun romanilor le place sa ramana acasa, in tara, de Revelion au preferat destinatii mai fastuoase. Paris, Viena, Praga, Roma sunt locuri unde Revelionul este pus la mare pret si unde, de fiecare data, serviciile sunt impecabile.

Convinsi ca mai bine merg undeva unde au mai fost si stiu la ce sa se astepte, Poiana Brasov, ramane preferata romanilor intre destinatiile interne.

Imediat in preferinte urmeaza Valea Prahovei, Marginimea Sibiului, Maramures si Bucovina. De asemenea, multi romani au preferat sa isi rezerve sejurul de sarbatori in statiuni balneare, unde sunt preturi ceva mai mici.

In primele 8 luni din 2009, 660.955 de romani au vizitat Bugaria. Romanii sunt pe locul intai ca numar intre turistii straini din tara vecina. Cum comentati?

Bulgaria este cea mai apropiata tara cu oferte bune de pret, locuri pentru iubitorii de munte si mare si cu servicii peste nivelul celor din Romania. In aceste conditii, decizia pentru destinatia de vacanta nu se ia greu.

Ce oferte sunt in Bulgaria pentru aceste sarbatori?

Un sejur de ski in Bulgaria, de 3-6 nopti, cu una sau doua mese incluse, variaza intre 200-500 euro.

Pentru o vacanta de iarna pe litoralul Bulgariei, agentiile va propun sejururi de 3-6 zile, all-inclusive, la preturi variind intre 230 - 400 euro, incluzand si program artistic de Revelion sau Craciun.

Multe dintre ofertele pentru vacanta in Bulgaria apar in sectiunea de Oferte Last Minute, ale agentiilor. Acestea sunt un mod spontan si extrem de avantajos de a-ti face sarbatorile de iarna. Decat sa renuntatii la cateva zile de relaxare din cauza tarifelor prea mari, mai bine ramaneti atenti la ofertele de ultim minut si sigur veti gasi un sejur interesant la un pret extrem de accesibil.

Ce alte destinatii din afara sunt cerute si care sunt cele mai interesante ca preturi?

Ofertele pentru Egipt au fost si sunt la mare cautare, si asta pentru ca sunt foarte bune ca raport servicii oferite/pret.

Un sejur all inclusive de 8 zile, intr-un hotel de 4 stele porneste de la 150 de euro.

Bineinteles ca se ajunge si la pachete de 1500 de euro, insa acestea contin servicii suplimentare pe masura.

In ciuda crizei exista romani care isi permit sa cumpere oricand o croaziera sau un pachet de lux. Ce destinatii exotice aleg romanii cu multi bani?

Potrivit estimarilor Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, numarul turistilor romani care au fost in acest an in vacante de lux a crescut cu 25% fata de 2008. Europa, desi ofera destinatii pe gustul oricui, este poate prea la indemana pentru cineva care poate calatori oriunde.

De aceea romanii care isi permit sa investeasca serios intr-o vacanta, prefera locuri ca Republica Dominicana, Cuba, Caraibe, Mauritius, dar si Mexic si Thailanda. Mai este si tabara celor care prefera destinatiile mediteraneene. Media pretului de pachet pentru aceste destinatii este intre 2000-3000 de euro, tarife mai mici decat in alti ani. 

Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Sute de locuri de muncă oferite românilor de angajatorii europeni. Țările cu cele mai multe joburi disponibile
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează vineri, 26 aprilie, Agenţia Municipală...
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
#craciun, #revelion, #sarbatori , #Oferte last minute