Vacanta last-minute de Sfanta Maria. Vezi unde mai poti prinde oferte

Joi, 15 August 2013, ora 05:12
5523 citiri
Vacanta last-minute de Sfanta Maria. Vezi unde mai poti prinde oferte
Peste doua milioane de angajati romani se vor bucura de minivacanta de Sfanta Maria

Daca vrei sa te bucuri de zilele libere cu ocazia Sarbatorii Adormirii Maicii Domnului, va trebui sa te grabesti, pentru ca agentiile de turism aproape ca au epuizat pachetele turistice puse la dispozitie. Mai sunt locuri in statiunile din Bulgaria, Grecia sau Turcia, destinatiile de vacanta preferate de turistii romani, dar exista si oferte mai exotice, precum Zanzibar.

Pentru minivacanta de Sfanta Maria mai sunt locuri in statiunile din Bulgaria, cum ar fi Sunny Beach, Albena sau Nisipurile de Aur, dar si in Thassos sau Halkidiki, doua statiuni din Grecia, spun reprezentantii agentiilor contactate de Business24.

Atat Bulgaria cat si Grecia se afla in topul preferintelor turistilor straini cand vine vorba de petrecerea unei vacante cu buget mic. Preturile pentru o vacanta in Bulgaria incep de la 80 de euro, pentru o persoana, in cazul unui sejur de trei nopti, la un hotel de trei stele, cu all inclusive, spune Cristina Tanasescu, director de vanzari la VIP Holiday.

Pentru destinatiile interne, Eximtur a pregatit mai multe pachete last-minute, dar mai sunt disponibile cele in Poiana Brasov, in Sinaia, Predeal sau pe litoralul romanesc. De exemplu, un pachet care include trei nopti de cazare, mic dejun, acces la sauna si jacuzzi, costa 82,5 euro / persoana.

Valea Prahovei si Sinaia, vazute de sus

In Sinaia, o oferta last minute presupune patru nopti de cazare cu mic dejun, acces la piscina, sauna si jacuzzi, costa 92 de euro/persoana. In Busteni, aceeasi agentie ofera pachete de patru nopti de cazare cu mic dejun, care costa 437 de lei /persoana/pachet. Pentru litoral, pachetele incep de la 224 de lei, in cazul unui sejur de trei nopti, la un hotel de doua stele.

In cazul destinatiilor externe, mai sunt locuri penturu Tenerife sau Santorini. Reprezentantul Cocktails Holiday spune ca pretul pentru un last minute in Tenerife incepe de la 600 de euro, cu transport inclus, patru nopti de cazare cu mic dejun la un hotel de trei stele. In cazul Santorini, tariful minim urca pana la 700 de euro, pentru aceleasi conditii.

"Pentru sejururile de 6 nopti in Tenerife aplicam reduceri considerabile fata de pretul de lista la camera dubla ocupata. Astfel, 6 nopti de cazare pentru doua persoane in regim de demi pensiune la hotelul Las Vegas 4*costa incepand de la 1356 euro spre deosebire de 1804 euro, pretul de lista pentru doua persoane", spune Madalina Grosu, product manager in cadrul Happy Tour.

Vedere din Tenerife

De asemenea, agentia Genius Travel mai are locuri pentru locatii exotice, precum Zanzibar. Pentru aceasta destinatie, pachetul costa aproximativ 1.300 de euro si include patru nopti de cazare, cu mic dejun si transport cu avionul.

Liana Subtirelu, managerul agentiei Eurotrip, spune ca s-au vandut foarte bine destinatiile precum Creta, la preturi incepand cu 400 de euro, pentru o persoana, dar ca locurile s-au epuizat.

Litoralul bulgaresc ramane in topul preferintelor turistilor romani

In general, mai mult de trei sferturi dintre romanii care cumpara vacante in strainatate prin agentiile de turism merg la mare. "Merg in Bulgaria foarte multi, in Grecia, in Turcia, Spania, Croatia, dar si in Franta, pe Coasta de Azur, sau in Italia - Sardinia sau Sicilia", observa Cristian Pandel, proprietarul agentiei Christian Tour.

Pentru vacantele in strainatate se mentin in topul solicitarilor destinatii deja consacrate precum Turcia - Antalya, Spania - Tenerife si Palma de Mallorca. "Pentru segmentul de turisti cu venituri medii printre preferinte se regasesc si insulele Greciei, Mykonos si Santorini", confirma si Madalina Grosu.

In ceea ce priveste vacantele din Romania, cele mai cautate destinatii in sezonul de vara raman statiunile litoralului romanesc Mamaia, Neptun si Eforie Nord dar si statiunile de pe Valea Prahovei, zona Bran-Moeciu, Sibiu si Maramures. "Inregistram solicitari in crestere si pentru statiunile balneoclimaterice Baile Felix si Herculane", mai spune reprezentantul Happy Tour.

S-au vandut mai bine vacantele de 1 Mai

Reprezentantii agentiilor contactate de Business24 spun ca nu au remarcat o cerere crescuta in ceea ce priveste solicitarile turistilor pentru aceasta perioada, comparativ cu perioade similare, in care zilele libere s-au unit cu weekendul.

Explicatia vine de la Liana Subtirelu, managerul agentiei de turism Eurotrip: "Pentru ca perioada cu Sfanta Maria se afla in plin sezon, turistii sunt mult mai flexibili. Daca nu pot pleca in acest weekend, atunci nu este nicio problema, vor cere o oferta pentru saptamana urmatoare". Ba dimpotriva, in perioada cu 1 Mai "s-au vandut mai multe pachete, iar solicitarile au fost mai mari".

Santorini, o statiune iubita de turistii romani

De aceeasi parere sunt si reprezentantii Marshal Turism si Cocktailholidays, care sustin ca nu au remarcat un interes sporit al turistilor pentru intervalul 15-18 august. "S-au vandut la fel de bine destinatiile interne, cat si cele externe, precum Valea Prahovei, Mamaia, Constanta, dar si Santorini, in Grecia, Halkidiki sau Thassos", precizeaza reprezentantii agentiilor.

O alta observatie facuta de oficialii agentiilor de turism este ca turistii s-au pregatit din timp si au profitat de reducerile speciale programate pentru aceasta perioada. "Au cumparat din timp, iar pachetele last minute disponibile s-au dat foarte repede, mai sunt cateva oferte pentru Tenerife, Santorini, dar cele mai multe locuri libere sunt pentru Bulgaria", spune reprezentantul agentiei Cocktailholidays.

Oficialii agentiilor mai spun ca este dificil de facut o estimare care sa arate cat de mare a fost ponderea incasarilor datorate sarbatorii Sfintei Maria in vanzarile totale. Multe vacante au fost deja rezervate din timp si s-au suprapus cu perioada cuprinsa intre 15 si 18 august. De asemenea, cererile turistilor au fost variate, atat pentru destinatii interne sau externe, cat si pentru vacante exotice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#vacanta last minute, #oferte last minute, #destinatii exotice, #vacante exotice , #Oferte last minute