Inscrieri Timpurii, garantie pentru o vacanta de iarna la pret redus

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 18:00
2967 citiri
Inscrieri Timpurii, garantie pentru o vacanta de iarna la pret redus

Considerat de hotelieri o masura anticriza, de turisti o oportunitate pentru obtinerea unor reduceri si un potential succes de oficialii ANAT, programul "Inscrieri Timpurii" continua pana pe 15 noiembrie si ofera discounturi de pana la 15% pentru concediile de iarna achitate in avans. 

Turistii care achizitioneaza pana la 15 noiembrie pachetele pentru petrecerea sarbatorilor de iarna  prin intermediul programului “Inscrieri Timpurii” beneficiaza de o reducere de pret de pana la 15%.

Pachetul poate fi pentru petrecerea Anului Nou, a Craciunului sau a concediului din sezonul de iarna, fie ca va doriti o vacanta activa, de relaxare sau incarcata cu elemente din traditia romaneasca, in intervalul 1 decembrie 2010 - 28 februarie 2011.

"Programul "Inscrieri timpurii" pentru aceasta iarna, 2010-2011, este un program national, ceea ce inseamna ca nu ne vom axa numai pe Valea Prahovei, care intr-adevar este o destinatie predilecta pentru romani, in aceasta perioada. Mai ales pentru concediile de iarna, pentru Anul Nou si pentru Craciun. Avem si unitati din Moeciu, Fundata care s-au inscris pana in acest moment”, a spus pentru Bloombiz.ro Ioana Dobrescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

Pe langa statiunile de pe Valea Prahovei, o destinatie aflata in topul preferintelor turistilor romani cand vine vorba de alegerea vacantei de iarna, in program mai sunt incluse si statiuni balneo de pe Valea Oltului, Olanesti si Govora, alaturi de cele din zona de turism rural Bran Moeciu.

Cei care isi doresc sa imbine relaxarea cu tratamentele balneare pot opta pentru localitati cu traditie in domeniu, cum ar fi Baile Herculane, Sovata si Vatra Dornei.

Totodata, Bucovina si Maramures sunt bine reprezentate in program.

Pe de alta parte, cei care vor sa incerce ceva nou si sa schimbe peisajul montan pot incerca experienta unei vacante la malul marii.

Acestia pot alege intre unitati de cazare din Eforie Nord, Mamaia si Mangalia.

“De obicei, hotelurile de pe malul marii au deschis in preajma Anului Nou, avand si pachete speciale pentru petrecerea noptii trecerii dintre ani pe litoral. Este o atmosfera placuta, si este altceva, fata de muntele cu care suntem obisnuiti sa asociem sarbatorile de iarna”, subliniaza purtatorul de cuvant ANAT.

In ceea ce priveste preturile, acestea variaza incep de la 300 lei/persoana per sejur si pot depasi 3000 lei pentru vacantele petrecute la hoteluri de 4 si 5 stele, conform oficialilor ANAT.

Concediu la munte mai ieftin prin Inscrieri Timpurii

Spre exemplu, la Hotelul Rowa Dany, clasificat la patru stele, din Sinaia, sejurul de Craciun costa 617.5 lei/de persoana, cost valabil pentru trei nopti de cazare cu mic dejun si masa festiva de Craciun.

In pret este inclus si accesul la piscina, sauna, jacuzzi, solar si fitness. In cazul in care turistii doresc sa aiba doua cine in plus, respectiv cea din Ajunul de Craciun si cea din a doua zi de Craciun, vor plati in plus 285 lei.

Reducerea de 5% aplicata de hotelul din Sinaia este valabil doar pentru plata integrala pana la 15 noiembrie.

In caz contrar, turistii ar trebui sa plateasca 650 lei/pachet/persoana si 950 lei, pentru sejurul care include si cele doua cine festive in plus.

La acelasi hotel, pachetul de Revelion costa 1975 lei, pentru o persoana si presupune trei nopti de cazare, cocktail de bun venit in 30 decembrie, cina festiva in noaptea de Revelion, brunch pe 1 ianuarie si cina in seara de Sfantul Vasile. Accesul la piscina, sauna, jacuzzi, solar, fitness sunt, de asemenea, gratuite.

Fara reducerea de 5% aplicata in cadrul programului “Inscrieri Timpurii”, tariful ar fi de 2079 lei/persoana, pentru aceleasi conditii.

Vacanta in Castelul lui Dracula

La Hotelul Castel Dracula, clasificat la trei stele, in Bistrita Nasaud, pretul unui sejur de trei nopti, cu pensiune completa, in perioada 23 decembrie 26 decembrie costa 550 lei de persoana. Pentru “Inscrieri  Timpurii” cu plata integrala pana la 15 noiembrie din aceasta suma se acorda un discount de 5%.

Sejurul pentru Revelion, programat in intervalul 30 decembrie – 2 ianuarie 2010,  costa 950 lei si de asemenea, se supune unei reduceri de 5%, pentru pachetele achitate in avans, pana la data de 15 noiembrie.

Serviciile incluse sunt trei nopti cazare, primire cu cina pe 30 decembrie, mic dejun bufet, vizitarea Cavoului Dracula si Cina festiva de Revelion, mic dejun si cina festiva in prima zi a Anului Nou si micul dejun pe 2 ianuarie.

Craciun la Hotelul Alexandros din Busteni, de la 449 lei

La Hotelul Alexandros, din Busteni, prin programul promovat de ANAT,  un pachet de Craciun incepe de la 449 lei, pentru un loc in camera dubla si ajunge la 533 lei, pentru un loc intr-un apartament clasificat la trei stele.

In pret sunt prevazute trei nopti de cazare cu mic dejun, foc de tabara, program artistic, cina festiva de Ajun si masa festiva de Craciun.

Pe de alta parte, Revelionul petrecut la acest hotel costa cel putin 1080, pentru o persoana, pret valabil pentru trei nopti de cazare cu mic dejun intr-o camera dubla de trei stele. In cost mai sunt incluse cina festiva de Revelion, brunch si cina festiva pe 1 ianuarie.

Sarbatori de iarna in Suceava, la Hotel Rubin

Pentru a profita de reducerile din programul “Inscrieri Timpurii” aplicate de Hotelul Rubin din Suceava, trebuie sa platiti anticipat pana la data de 30 octombrie.

Pachetul de Craciun programat in perioada 23 decembrie – 27 decembrie costa aproximativ 790 lei pentru o persoana si prevede cocktail de intampinare si cina pe 23 decembrie, micul de jun si cina traditionala de Ajun pe 24 decembrie, micul dejun si cina tradionala de Craciun, pe 25 si 26 decembrie, in timp ce ultima zi de cazare are prevazut doar micul dejun.

Hotelul din Suceava percepe un tarif de 1416 lei pentru sejurul de Revelion, din perioada 30 decembrie – 3 ianuarie 2011, cu demipensiune.

In cazul in care doriti sa cumparati aceste pachete la pretul standard, trebuie sa stiti ca sejurul de Craciun costa 890 lei/loc in camera dubla si aproximativ 1560 lei pentru o persoana pachetul de Revelion.

Ambele au aceleasi facilitati incluse.

In opinia hotelierilor, “Inscrieri timpurii”, editia de iarna poate fi considerat o masura antiicriza, pentru ca preturile mai mici vor incanta turistii.

In timp ce hotelierii spera ca programul sa atraga mai multi clienti, oficialii ANAT sustin ca le este deficil sa anticipeze atat succesul programului cat si numarul de turisti care vor profita de el/ apela la el.

“Inscrieri timpurii de iarna” este un program in avanpremiera, nu a exista o alta editie anul trecut, astfel incat nu putem face o comparatie. Pot sa va spun ca “Inscrieri timpurii” editia din primavara s-a bucurat de o crestere de pana la 40% a numarului de turisti, comparand cu anul precedent, cu 2009“, a explicat Ioana Dobrescu, pentru Bloombiz.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#anat, #concediu, #craciun, #iarna, #inscrieri, #oferte, #revelion, #timpurii, #turisti, #vacanta , #Oferte revelion