Top 10 destinatii urbane pentru Revelion 2016

Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 08:00
2427 citiri
Top 10 destinatii urbane pentru Revelion 2016
Foto: Shutterstock.com

Nu vrei sa mai petreci Revelionul in pietele din Romania sau intr-un local din Bucuresti? Vrei sa cunosti oameni noi, culturi si obiceiuri diferite de Revelion? Alege o destinatie urbana si incepe anul calatorind. Cauti cele mai explozive petreceri? Sau poate o destinatie romantica? Sunt cateva variante potrivite pentru fiecare gand de vacanta la sfarsitul anului 2015.

Care sunt costurile medii ale vacantelor de Revelion achizitionate de turistii romani?

O vacanta urbana in Europa porneste de la 390 euro pentru cateva zile si ajunge pana la 500-600 euro/persoana pentru 5 nopti in destinatii precum Amsterdam, Munchen, Praga, Viena, Roma sau Madrid.

Turistii romani au la dispozitie si vacante exotice pe malul marii sau al Oceanului Indian, dar si destinatii urbane exotice, ceva mai indepartate, precum Bangkok sau Kuala Lumpur. Cele din urma depasesc 1.000 euro/persoana pentru cateva zile, iar pachetele de vacanta in Maldive, Republica Dominicana sau Mauritius pot ajunge si pana la cateva mii de euro pentru 7 nopti.

Turistii care nu isi petrec Revelionul pe partia de schi sau in statiunile montane din Romania, Austria sau Bulgaria, prefera destinatiile urbane pentru ca pot combina petrecerea de Revelion cu o vizita facuta rudelor sau prietenilor plecati in strainatate, dar si pentru ca sunt atrasi de activitatile numeroase pe care le pot face odata ajunsi la destinatie, precum si de zborurile nu foarte lungi si reducerile pentru bilete de avion.

1. Viena

In 31 decembrie, Centrul Vechi al orasului se transforma intr-o zona de petreceri in aer liber care continua pana dimineata. La miezul noptii, oamenii se aduna sa vada artificiile in Piata Prater si Piata Primariei. Iar daca nu vrei sa fii inconjurat de mii de oameni, poti alege o mini croaziera pe Dunare sau o plimbare cu Roata Mare din parcul Prater, de unde sa admiri focurile luminoase care se intind deasupra Vienei. Nu uita sa iei cu tine o sticla de sampanie.

Si daca tot esti in capitala Austriei de Revelion, a doua zi trebuie numaidecat sa mergi in Piata Primariei pentru ca se proiecteaza live Concertul de Revelion al Filarmonicii din Viena. Un pachet de Revelion in Viena porneste de la 530 euro/persoana pentru 5 nopti.

2. Praga

Foto: Shutterstock.com

Praga, una dintre cele mai frumoase capitale europene e alegerea preferata a seniorilor, in mod particular, in fiecare sezon. Aerul medieval e responsabil pentru asta. Daca alegi Praga de Revelion, poti merge la un bal organizat intr-un local select, poti face Revelionul in strada sau intr-un pub ultra-modern.

Daca ramai in strada, punctele cheie unde se aduna oamenii inainte de miezul noptii sunt Centrul Vechi al orasului si numeroasele refugii de pe malul Vlatvei. Conform traditiei, focurile de artificii vor fi proiectate undeva in spatele Castelului. Poti sa urmaresti spectacolul fie dintr-o piata din centrul orasului, fie de pe Podul Charles sau dintr-o barca de croaziera pe apele Vlatvei.

Un pachet de Revelion in Praga porneste de la 400 euro/persoana pentru 8 zile.

3. Amsterdam

Foto: Shutterstock.com

Capitala Olandei e destinatia de vacanta potrivita pentru tineri sau gasca de prieteni, un loc unde buna-dispozitie e cu mult peste media europeana. Ai de ales intre sute de localuri si zeci de stiluri muzicale. Dupa miezul noptii, poti face chiar si un tur al cluburilor intr-o singura noapte, mai ales daca mergi acolo cu gasca de prieteni.

In Amsterdam, cel mai bun loc pentru a vedea focurile de artificii e Podul Magere Brug, cu vedere spre Amstel. Un pachet de Revelion in Amsterdam porneste de la 530 euro/persoana pentru 5 nopti. Iar daca vrei sa petreci doar un weekend la destinatie, biletele de avion sunt la preturile la fel de accesibile, iar hotelurile au oferte speciale in perioada sarbatorilor.

4. Cracovia

Foto: Shutterstock.com

O destinatie inedita de Revelion pentru tineri e Cracovia, un oras mai putin popular decat orasele cosmopolite din Europa. La miezul noptii, toata lumea se aduna in piata centrala a orasului, Rynek Glowny pentru una dintre cele mai explozive petreceri in aer liber din Europa.

In Polonia, traditia spune ca trebuie sa fii in strada de Revelion, unde te poti alatura grupurilor de oameni care danseaza sau paradelor. Fie ca alegi un pachet de Revelion pentru 6 zile sau doar un city break in Cracovia, o sa fie probabil una dintre cele mai bune alegeri low-cost pentru o vacanta la sfarsitul anului.

5. Lisabona

Foto: Shutterstock.com

Daca nu ajungi in Madeira sa admiri cele mai spectaculoase focuri de artificii din Europa, poti alege Lisabona, in cazul in care vrei sa te bucuri de cultura si caldura portughezilor. Partea buna e ca biletele de avion sunt accesibile ca pret si sunt curse directe cu avionul din Bucuresti.

Oriunde te prinde noul an, trebuie sa ai la tine 12 stafide pe care sa le mananci inainte de miezul noptii. Pentru fiecare dintre ele iti pui o dorinta care sa se implineasca in cele 12 luni ale anului care urmeaza. Ca sa nu uiti ceva important, noteazati-le din timp.

Daca vrei sa simti pulsul petrecerii din Noaptea Magica, asa cum o numesc localnicii, e bine sa fii undeva in Bairro Alto, pe malul raului Tagus sau in fata cladirii Torre de Belem. Apoi te poti retrage intr-un club de muzica fado. Trebuie doar sa urmaresti trupele sau solistii care se retrag de pe strazi.

6. Porto

Foto: Shutterstock.com

Daca nu iti place sampania, poti sa iti incepi noul an cu o sticla de vin de Porto, in orasul cu acelasi nume. Traditia portugheza spune ca de Revelion trebuie sa porti ceva albastru pentru a avea succes in noul an, si nu rosu cum se practica la noi. Cea mai spectaculoasa petrecere in aer liber se tine in Piata Primariei, pe strada Avenida dos Aliados, unde se aduna mii de oameni.

La fel de multi localnici si turisti prefera sa mearga in Cais de Gaia, iar unii dintre ei aleg o croaziera romantica la miezul noptii, pe raul Douro. O vacanta de Revelion pentru Porto si Lisabona porneste de 800 euro/persoana pentru cateva zile. Timp suficient sa explorezi o mica parte din cultura, obiceiurile si mancarea traditionala portugheza.

7. Barcelona

Foto: Shutterstock.com

Daca preferi sa petreci sarbatorile intr-o destinatie unde traditiile sunt importante destinatii precum Barcelona sau Madrid de Revelion. Iar daca ai si rude in Spania, e suficient sa iti cumperi un bilet de avion low-cost spre una dintre cele doua destinatii.

In Barcelona, petrecerea de Revelion in aer liber se tine in fata Fantanii Magice din Barcelona, Motjuic, unde se proiecteaza un joc spectaculos de lumini, pe langa traditionalele focuri de artificii. Miezul noptii e intampinat cu 12 batai de clopot timp in care toti cei prezenti in piata mananca 12 boabe de struguri adunate intr-o cupa de sampanie. Daca urmezi tradatia intocmai se spune ca vei avea noroc in anul care vine. O vacanta de Revelion la Barcelona pentru 5 nopti porneste de la 590 euro/persoana.

8. Madrid

Foto: Shutterstock.com

Daca in Portugalia trebuie sa iti pui cate o dorinta pentru fiecare luna a anului, in Spania iti pui una singura. Asa ca trebuie sa te gandesti din timp care e cea mai arzatoare dorinta pentru 2016.

Daca intamplarea face sa ajungi in Madrid alaturi de perechea ta, poti pune un inel intr-un pahar de Cava (bautura locala care inlocuieste sampania). Poate chiar inelul de logodna? Se spune ca obiceiul o sa va aduca prosperitate in anul care urmeaza. Atat localnicii, cat si miile de turisti care vin pentru a sarbatori Revelionul in Madrid, se aduna in Piata Real Casa de Correos.

Nu uita sa iti cumperi din timp un ciorchine de struguri si sa pastrezi 12 boabe pe care sa le mananci inainte de miezul noptii. O vacanta de Revelion in Madrid te ajunge pana in 600 euro/persoana pentru 5 nopti. Iar daca ai rude care stau in capitala Spaniei sau in apropiere, ce zici sa combini Craciunul si Revelionul si sa iti achizitionezi un bilet de avion dus-intors spre Spania? In felul acesta, hotarasti tu cate zile vrei sa petreci la destinatie.

9. Roma

Foto: Shutterstock.com

Pe o lista a oraselor romantice de Revelion, Roma ocupa cu siguranta primele pozitii din top. Cladirile antice, fantanele luminate chiar si in mijlocul iernii fac ca atmosfera sa fie cu totul speciala in timpul sarbatorilor de iarna. Bucura-te alaturi de partener de la dolce vita italiana si mergeti cu o sticla de sampanie in Piazza del Popolo sau Campo dei Fiori.

Focurile de artificii lumineaza Colosseumul, Treptele Spaniole, Piata Spagna si Navona, asa ca o sa fie un adevarat spectacol. Iar de acolo sunt numeroase cluburi si restaurante unde poti continua petrecerea sau poti ramane chiar in piete, unde se tin concerte live.

Poti alege un city break la Roma sau iti poti cumpara un bilet de avion low-cost. Cazarea o poti face ulterior, beneficiind de ofertele speciale din perioada sarbatorilor. Iar daca vrei sa stai mai multe zile, poti cumpara o vacanta la Roma care porneste de la 529 euro/persoana pentru 5 nopti.

10. Istanbul

Foto: Shutterstock.com

Revelionul e o sarbatoare care atinge proportii grandioase in Istanbul, de la muzica, la adunarile impresionante de oameni si pana la focurile de artificii deasupra Bosforului.

Milioane de oameni se aduna in Piata Tarksim sau de-a lungul strazii Istiklal. Trebuie sa stii ca atmosfera e una destul de intensa, mai ales la miezul noptii, asa ca daca esti in Istanbul alaturi de perechea ta, poti opta pentru o croaziera pe Bosfor. In cazul in care va doriti putina intimitate. Iar daca vrei sa continui petrecerea, ai cateva mii de restaurante si baruri dintre care poti sa alegi. O vacanta de Revelon in Istanbul porneste de la 445 euro/persoana.

Traditia spune ca ce faci in primele zile ale noului an vei face si in cele cateva sute care urmeaza. Cu siguranta n-ar fi rau deloc sa calatoresti mai mult in 2016!

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Revelion Urban 2016, #destinatii Revelion Urban, #bilete avion Revelion 2016 , #Oferte revelion