Hoteluri "high-tech": Cum folosesc hotelierii iPad-ul la check-in

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 18:18
1614 citiri
Hoteluri "high-tech": Cum folosesc hotelierii iPad-ul la check-in

Hotelierii tin pasul cu inovatiile tehnologice devenite o "unitate de comparatie" pentru clienti. Gadgeturi precum iPod-uri, cd-uri BlueRay, televizoare 3D sunt utilizate pentru a atrage turistii.

Daca accesul wireless la internet a devenit esential in orice hotel, turistii fiind revoltati de taxa suplimentara perceputa de anumite unitati de cazare pentru acest serviciu, hotelierii se vad obligati sa tina pasul cu tehnologia pentru a nu-si pierde clientii, scrie CNN.

"Tehnologia devine o modalitate de diferentiere a hotelurilor care urmaresc sa se identifice pe o anumita piata", a spus Katherine Doggrell, analist in turism.

Check-in

Hoteluri precum Andaz Wall Street din New York sau The Upper House din Hong Kong au schimbat metodele clasice de check-in cu unele mai moderne. Astfel, turistii sunt intampinati cu un iPad, pe care il pot utiliza in lobby la un pahar de vin cat timp receptionerul indeplineste formalitatile de cazare.

In situatia in care turistii sunt grabiti, check-in-ul se poate face pe iPad, receptionerul comportandu-se ca un "concierge" ce insoteste clientul pana in camera in timp ce completeaza informatiile pentru cazare.

Cheile camerelor

Hoteluri precum Las Vegas Aria dispun de un sistem de chei bazat pe identificarea frecventei radio. Sistemul detecteaza daca turistii se afla pentru prima data in camera.

Pentru a-i ajuta sa se acomodeze, "sistemul" le aprinde luminile, le trage draperiile, si le deschide televizorul pe care isi pot personaliza grila de programe.

Divertisment

Hotelierii care pun accentul pe tehnologia moderna sunt nevoiti sa ofere turistilor mai multe mijloace de divertisment decat isi aduc ei. Hotelul JW Marriot din Seul pune la dispozitia turistilor o interfata unica cu ajutorul careia turistii pot utiliza fisiere audio, video, jocuri, fie de pe MP3 player-ere fie de pe laptopuri.

Hotelul Ecclestone Square pune la dispozitia turistilor iPod-uri 2 si o "biblioteca" de dv-uri Blue Ray 3D, care pot fi vizionate la televizorul de 46 de inci si care se gasesc in fiecare camera.

Activitati

Hotelul Peninsula din Tokyo este prima unitate de cazare din intreaga lume care ofera turistilor excursii al caror ghid este un iPod.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#hoteluri high tech, #hoteluri gadgeturi moderne, #hoteluri tehnologie moderna, #hoteluri iPod, #hoteluri iPad , #Oferte turism