Valea Prahovei, pregatita pentru turisti. Vezi ce partii te asteapta

Vineri, 23 Decembrie 2011, ora 20:45
3640 citiri
Valea Prahovei, pregatita pentru turisti. Vezi ce partii te asteapta

Statiunile de pe Valea Prahovei sunt pregatite sa ii primeasca pe turistii care doresc sa isi petreaca sarbatorile de iarna la munte, acestia putand schia la Busteni si la Azuga.

Potrivit administratorului partiei Kalinderu din Busteni, Ion Vasilescu, de sambata se va deschide sezonul oficial de schi in aceasta statiune.

Astfel, va fi data in functiune partia Kalinderu 1, care are o lungime de 1,5 km, este acoperita cu un strat de zapada cu o grosime de 20 de centimetri, si care, incepand din acest sezon, este deservita si de o instalatie de iluminat nocturn.

De asemenea, turistii vor putea folosi si partia de sanie amenajata aici, in timp ce pe Kalinderu 2 se va putea schia cel mai probabil la sfarsitul saptamanii viitoare.

Primarul statiunii Busteni, Emanoil Savin, a declarat, vineri, ca gradul de ocupare a celor aproximativ 7.000 de locuri de cazare existente in oras este de peste 70% pentru Craciun, in timp ce pentru Revelion, acesta este de 100%.

De asemenea, conditii bune de schi sunt si la Azuga, pe partia Cazacu functionand atat teleschiul, cat si babyschiul, pe Sorica putandu-se schia doar pe partea cu banda rulanta (pe o lungime de 200 metri).

Stratul de zapada pe cele doua partii masoara 30 de centimetri.

Primarul statiunii, Adrian Purcaru declara recent ca se asteapta ca peste 90% din cele aproximativ o mie de locuri de cazare sa fie ocupate de sarbatori.

La Sinaia, partiile nu sunt deocamdata functionale, astfel ca turistii nu vor putea schia de Craciun aici.

Primarul Vlad Oprea a declarat, intr-o conferinta de presa, ca amenajarea partiilor de la Cota 2.000 a fost demarata si ca in acest moment se lucreaza la amenajarea partiei deservita de telegondola, care va fi acoperita cu zapada artificiala.

Instalatia de transport pe cablu a fost repusa, vineri, in functiune, dupa ce a fost oprita timp de peste sapte luni din cauza unor probleme la unul dintre stalpii de sustinere.

Oprea a precizat ca gradul de ocupare a locurilor de cazare pentru Craciun este de 95%, in timp ce pentru Revelion acesta este de 100%.

De asemenea, in aceasta statiune vor fi deschise si doua piste de tubbing, la Cota 1.000 si la Cota 2.000.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#partii valea prahovei, #craciun valea prahovei, #sezon partii valea prahovei, #ski valea prahovei , #Oferte turism