Cat costa un sejur de Craciun in Romania

Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 16:48
5043 citiri
Cat costa un sejur de Craciun in Romania

Desi Romania se afla in continuare in recesiune, agentiile de turism mizeaza pe dorinta romanilor de a petrece momente relaxante in familie, cu ocazia Craciunului si lanseaza oferte atragatoare, la preturi tentante.

Cea mai ieftina oferta din tara, pentru un sejur de Craciun este propusa de Cabana Maria, aflata la 3 km de centrul orasului Predeal, pe drumul care leaga DN1 de Paraul Rece.

Turistii pot petrece aici un Craciun linistit si confortabil, garantat de proprietarii cabanei. Aceasta are zece camere, trei apartamente si sapte camere duble, special amenajate pentru a oferi intimitate si relaxare.

Tariful pentru Craciun incepe de la 16 euro/persoana/noapte si este valabil in perioada 24 – 27 decembrie 2010, conform datelor publicate pe infoturism.ro.

Pachetul standard, format din doua nopti de cazare, cu mic dejun inclus  costa 750 euro, pentru o capacitate de maxim 23 locuri.

Pachetul extins inseamna trei nopti de cazare cu mic dejun inclus si costa cu 250 euro mai mult, pentru acelasi numar maxim de persoane.

Integral se poate inchiria si o vila in Baile Olanesti. Vila Tisa, clasificata la trei stele, are de asemenea o capacitate de 23 locuri si percepe un tarif de 95 lei/persoana/noapte, in camera dubla, pentru un pachet de trei nopti, in perioada 24 – 27 decembrie.

Desi sunt cele mai ieftine oferte valabile de Craciun din Romania, nici Cabana Maria si nici Vila Tisa nu asigura servicii de masa.

Cele mai accesibile oferte care sa includa si pensiune completa sunt oferite de Hotelul Casa Bazna, Hotelul Claris de doua stele din Semenic si de Pensiunea Casa Magica din Busteni.

Prima unitate hoteliera  propune un pachet care cuprinde doua nopti de cazare, pensiune completa, cina festiva, cocktail de primire si doua excursii si  costa 299 lei/persoana/sejur.

Un sejur de Craciun la Hotelul Claris costa 260 lei/persoana/pachet, iar in pret sunt incluse trei nopti de cazare si cinci mese, in timp ce Pensiunea Casa Magica din Busteni percepe un cost de 320 lei pentru doua nopti de cazare si pentru masa festiva. Restul meselor sunt pe baza de bon valori in valoare de 80 lei/persoana/sejur.

Craciun de vis in Moldova

La polul opus, cele mai scumpe oferte se gasesc in Voronet, in Sighetu Marmatiei si in Cheia.

In Voronet, la Pensiunea Inima Bucovinei, sejurul de patru nopti, valabil in perioada 23 decembrie – 27 decembrie costa 1470 lei/persoana, cu pensiune completa.

Pensiunea Casa Iurca de Calinesti, clasificata la patru stele, ofera turistilor posibilitatea petrecerii Craciunului intr-un cadru deosebit, la preturi incepand cu 1400 lei/persoana. Tariful include  patru nopti de cazare si pensiune completa.

Costul unui concediu de Craciun la Cheia, la Hotelul Minotel Floris , porneste de la 390 lei/persoana, pret valabil pentru doua nopti de cazare, pranz si cine festive in prima zi de Craciun.

Minim 30 euro, sejurul pe Valea Prahovei

Daca va tenteaza mai degraba Valea Prahovei, trebuie sa stiti ca preturile variaza intre 30 euro/persoana/sejur pentru trei nopti de cazare si depasesc 300 euro, la hotelurile mari, care asigura pe langa cazare si servicii de masa si o serie de surprize pentru turisti, precum tombole, concerte de colinde sau sosirea lui Mos Craciun.

Un sejur de 4 zile, in Sinaia, la hotelul cu acelasi nume, in perioada 24-27 decembrie costa 117 euro de persoana.

Pachetul include 3 nopti de cazare in camere de categoria 3 stele, mic dejun de tip bufet, spectacol organizat de sosirea lui Mos Craciun urmat de cina festiva in seara de 24 decembrie, cu un bogat program artistic.

De asemenea sunt incluse si un mic dejun festiv pe 25 decembrie, parcare si acces la piscina.

Pentru 4 zile in perioada Craciunului, in Busteni, la hotel Mihail de 2 stele, turistii vor plati 35 de euro.

Pachetul este valabil pentru doua perioade diferite:  fie 23 - 26 decembrie, fie 24-27 decembrie. Micul dejun este inclus si este in valoare de 15 lei/persoana/zi.

De asemenea, exista posibilitate de rezervare pentru cina festiva la un restaurant din apropiere, contra unui tarif de 180 - 200 lei.

4 nopti de cazare cu 53 euro/persoana in Borsa

Tarife mai mici sunt aplicate in statiunile balneoclimaterice. Spre exemplu, Craciunul in Borsa, la Hotelul Cerbul costa 53 euro, prêt aplicat pentru patru nopti de cazare, in perioada 23-27 decembrie.

Hotelul Cerbul din Borsa este situat in apropiere de de partia de schi din statiune, la circa 11 km de centrul orasului Borsa, la altitudine de 850 m intr-un cadru pitoresc si deosebit.

In Calimanesti-Caciulata o vacanta de Craciun costa tot 53 euro/persoana, dar pentru trei nopti de cazare, cu mic dejun si cina festiva incluse.

Poate cele mai frumoase momente de Craciun pot fi traite in Moldova, unde traditia se pastreaza intacta de sute de ani.

In  Gura Humorului, la Hotelul Hildes Residence, clasificat la patru stele,  cinci nopti de cazare costa 350 euro, cu mic dejun inclus. Daca doriti pensiune completa, veti achita aceeasi suma, dar pentru patru nopti de cazare.

Un Craciun traditional, in Bucovina, la Hotelul Cai de Vis costa aproximativ 1400 lei/persoana/pachet.

Acesta presupune patru nopti de cazare, masa festiva in seara de Ajun cu preparate traditionale gatite in casa, masa primei zile de Craciun, mic dejun pentru aceste doua zile si cate trei mese pe zi pentru celelalate doua zile.

In plus, proprietarii pun la dispozitia turistilor cai pentru echitatie, atat pentru avansati cat si pentru incepatori, plimbari cu sania, popas in poiana, precum si posibilitatea impodobirii bradului de Craciun. Cei mici se vor bucura cu siguranta de venirea lui Mos Craciun, organizata de gazde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#craciun, #concediu, #oferta, #pachet, #turisti , #Pachete turistice