Numar record de turisti pe litoralul romanesc

Marti, 15 Iulie 2008, ora 09:49
1893 citiri
Numar record de turisti pe litoralul romanesc

Numarul turistilor inregistrati pe litoral in acest sezon estival a atins, duminica, cifra record de 150.000, cu aproximativ 80.000 de turisti mai multi decat in aceeasi zi a anului trecut.Inspectoratul de Politie al Judetului (IPJ) Constanta a informat, luni, ca, in urma cu sapte zile, in statiunile de pe litoral erau inregistrati 74.700 de turisti, numarul acestora crescand semnificativ in zilele de sambata si duminica.


In aceeasi perioada a anului trecut, numarul turistilor a crescut de la 55.331, la 68.291, in timp ce in 2006, cresterea inregistrata a fost de la aproape 30.000, la circa 50.000 de turisti.


Numarul turistilor aflati pe litoral la sfarsitul saptamanii trecute a fost insa mult mai mare, in statisticile IPJ nefiind incluse persoanele cazate la particulari.


Cele mai solicitate statiuni sunt Mamaia, Neptun si Costinesti.

Potrivit presedintelui asociatiei hotelierilor din statiunea Mamaia, Nicolae Bucovala, numarul turistilor este in crestere, de la un an la altul, datorita politicii investitionale a agentilor economici si a proiectelor derulate de administratia locala.


Nicolae Bucovala a precizat, luni, intr-o conferinta de presa, ca turistii ar fi si mai atrasi de litoralul romanesc daca hotelierii ar putea sa administreze plajele din dreptul unitatilor de cazare.


"Am putea face oferte de pachete turistice clare si fiecare camera ar putea avea sezlongul ei. Pentru ca nu administram plajele, s-a ajuns in situatia ca turistul sa plateasca 1.000 de lei pentru un sezlong", a afirmat reprezentantul hotelierilor din statiunea Mamaia, mentionand ca agentii economici care au inchiriat plajele percep tarife nejustificat de mari.


Potrivit acestuia, plajele ar trebui sa treaca din administrarea Directiei Apelor Dobrogea Litoral (DADL) in cea a administratiilor locale, hotelierii putand, prin achitarea unei taxe, sa poata utiliza in favoarea turistilor si portiunile de plaja din zona hotelurilor pe care le administreaza.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...