Oana Dunel, Terra Tourism: Suntem in sezon 365 de zile pe an

Sambata, 02 Iulie 2016, ora 00:00
5336 citiri
Oana Dunel, Terra Tourism: Suntem in sezon 365 de zile pe an

Apetitul romanilor pentru vacante de lux este in continua crestere, lucru confirmat de cererea mare de pachete turistice din segmentul premium pus la dispozitie de agentiile de profil din tara noastra.

City-break-uri de 5 stele, destinatii exotice, croaziere de lux, toate acestea sunt de acum puncte de interes in planificarea vacantelor de vara, sustine Oana Dunel, director General si fondator al agentiei Terra Turism, intr-un interviu acordat Business24.

Cum se anunta sezonul estival 2016 prin prisma destinatiilor de vacanta alese de turistii romani?

Sezonul estival 2016 este unul extrem de dinamic si de divers. Si anul acesta, foarte multi turisti romani au ales pentru vacanta lor destinatii populare precum insulele grecesti, Grecia continentala, litoralul Bulgariei si Turcia.

Pe langa insulele cunoscute din Grecia precum Rhodos, Corfu, Creta, Santorini, Mykonos, Zakynthos si Thassos, anul acesta am promovat in mod special insule mai putin cunoscute, dar autentice, precum cele din Arhipelagul Cicladelor, Insulele Syros, Naxos si Paros.

Noutatile sezonului 2016 - charterul pe destinatia Algarve din sudul Portugaliei, charterul pe Split in Croatia si pachetele turistice in Cipru de Nord - au atras un numar considerabil de turisti dornici sa descopere noi orizonturi.

Ca si trenduri de sezon 2016 am remarcat de asemenea un interes crescut catre destinatii inedite din Italia, precum Sicilia, Sardinia, Rimini si Coasta Amalfitana, iar Portugalia devine si ea o destinatie tot mai atractiva pe piata romaneasca cu sejururi atat in Algarve, cat si in vecinatatea Lisabonei, in celebrele statiuni Cascais si Estoril.

Coasta de Azur, Muntenegru, Malta, Spania si Insulele Canare sunt de asemenea destinatii cautate si apreciate in sezonul de vara 2016.

Care este reactia clientilor la oferte venite din tari considerate a fi afectate de criza refugiatilor: Turcia, Grecia si Malta?

In privinta crizei refugiatilor si a destinatiilor turistice afectate de aceasta, a existat o problema doar pe Insula Kos, am inregistrat la momentul respectiv o serie de anulari ale pachetelor contractate pe aceasta destinatie si am redirectionat turistii catre alte insule grecesti. Ulterior, charterul pentru Kos a fost anulat pentru sezonul de vara 2016.

In ceea ce priveste Malta si Turcia nu am avut astfel de probleme, s-au efectuat foarte multe rezervari pentru sezonul estival, indeosebi in statiunile turcesti din Antalya, Bodrum si Kusadasi.

Gusturile turistilor romani s-au modificat in ultimul deceniu. Ce criterii ia in calcul o familie decisa sa-si petreaca concediul de vara pe plajele din alte tari?

Turistii care aleg destinatii externe pentru vacanta de vara fac alegeri diferite, in functie de varsta, de nivelul social si economic, de situatia maritala (cu sau fara copii), de trendurile de calatorie existente, precum si de influentele sau recomandarile primite din partea prietenilor si cunoscutilor din cercul apropiat.

Astfel, criteriile difera pentru fiecare categorie de turisti in parte. Printre cele mai raspandite criterii putem enumera totusi distanta si accesibilitatea destinatiei (zbor direct si relativ scurt sau, pentru transport individual, destinatii pana in 1.000 de km), locatie curata si cu facilitati de petrecere a timpului in mod agreabil, raport corect calitate-pret si servicii de masa foarte bune, eventual demipensiune sau all inclusive.

Care sunt pachetele preferate de familii si spre ce oferte se indreapta turistii din alte categorii de varsta?

Agentia Terra Tourism este specializata in vacante de familie si cunoastem foarte bine nevoile si preferintele familiilor in materie de vacante si calatorii.

Astfel, daca vorbim despre o familie proaspat formata, adica un cuplu casatorit recent, acestia vor prefera pentru luna de miere destinatii exotice sau destinatii europene unde se pot relaxa si bucura de intimitate, hoteluri romantice, stil boutique sau hoteluri Adults Only situate in apropiere de plaja sau chiar pe plaja, cu facilitati exclusiv pentru adulti, precum centru spa, programe de divertisment, baruri si cluburi de noapte, restaurante a la carte, terenuri de sport si posibilitatea alegerii unor excursii optionale.

Destinatiile exotice din Caraibe, Oceanul Indian, America Centrala si Asia sau cele din Orientul Mijlociu sunt, de regula, destinatiile preferate de aceasta categorie de turisti.

La polul opus, familiile cu copii prefera resorturile de tip all inclusive situate direct pe plaja cu nisip fin, inconjurate de vegetatie si spatii verzi si cu multiple facilitati pentru copii, precum loc de joaca, miniclub, minidisco, programe de animatie, piscina pentru copii, meniuri speciale pentru copii, scaune de masa in restaurant, patuturi pentru bebelusi, parcuri acvatice cu tobogane etc.

Aceste cluburi de vacanta sunt un adevarat paradis pentru orice familie, se intind de regula pe cateva mii de metri patrati si ofera tot ce isi poate dori un turist in vacanta cu familia: securitate, relaxare, distractie si diversitate culinara.

Printre destinatiile preferate de familiile cu copii se numara Grecia, Turcia, Italia, Spania si Cipru.

Cat de important este impactul cultural in selectarea unei destinatii de vacanta estivala? Au devenit romanii dornici sa experimenteze si alte lucruri decat serviciile incluse in pachetele turistice puse la dispozitia lor?

Exista un segment de turisti care aleg vacanta de vara in functie de impactul cultural al destinatiei, de traditiile si obiceiurile locale, de gastronomie si lifestyle local pe care doresc sa le experimenteze in cautare de experiente pure, cat mai autentice.

Acest tip de turist cauta cazare in hoteluri micute si cochete de tip "family run", in detrimentul marilor lanturi hoteliere si opteaza pentru cel mult mic dejun, preferand sa manance alaturi de localnici in restaurantele mai putin sau deloc turistice, inchiriaza masini si exploreaza regiunile apropiate, nefiind prea interesat de facilitatile pe care hotelurile le pun la dispozitie, ci mai mult de interactiunea cu localnicii, vizite in piete, participare la evenimente si targuri importante in viata comunitatii si asa mai departe.

Desi exista o crestere in acest sens, majoritatea clientilor nostri aleg confortul serviciilor incluse in pachetele turistice si aleg excursii optionale pentru o mai buna imersiune in cultura locala.

Cati dintre clientii Terra Tourism manifesta interes fata de pachetele din gama de lux si catre ce destinatii se indreapta acestia?

Terra Tourism a avut intotdeauna in portofoliu pachete din gama de lux, dar la inceputul lui 2016 am marcat dezvoltarea acestui segment de business din activitatea noastra prin deschiderea unui sediu nou in Bucuresti, un sediu de lux situat in zona Aviatorilor-Piata Charles de Gaulle.

In prezent, peste 40% din vanzarile noastre sunt vanzari pe segmentul premium si suntem in continua crestere, iar ca destinatii, cele mai bine vandute sunt destinatiile exotice precum Maldive, Mauritius, Cuba, Mexic, Republica Dominicana, Thailanda, Singapore, Bali, Aruba, Jamaica, Costa Rica sau India.

Printre celelalte pachete premium pe care le oferim mai sunt si croazierele de lux, pachetele de detoxifiere, circuitele culturale si city-break-urile de 5 stele.

2016 se anunta un an de succes pentru turoperatorii din Romania? Cat de mult a crescut interesul turistilor romani pentru programarea unui concediu in strainatate fata de anii precedenti si cu cat timp inainte incep rezervarile?

2016 se anunta un an foarte bun pentru operatorii din turism si jucatorii din industria de travel, interesul si apetitul turistilor romani pentru vacante si calatorii fiind in continua crestere. In acest moment, practic nu mai exista extrasezon in turism, suntem in sezon 365 de zile pe an.

Din luna august incep rezervarile early booking pentru sejururi la schi si vacanta de iarna, iar incepand cu luna septembrie se lanseaza deja prima serie de oferte early booking pentru vara urmatoare, cu reduceri de pana la 45%.

Tot mai multi turisti isi programeaza doua sau chiar mai multe vacante pe an, astfel ca minivacantele cu ocazia sarbatorilor de Paste, 1 Mai, Rusalii, 1 Decembrie, precum si city-break-urile, concertele sau sejururile in parcuri de distractii ne asigura continuitate in activitate pe tot parcursul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#destinatii vacanta, #pachete turistice strainatate, #oferte agentii turism, #pachete turistice premium, #Oana Dunel, #Terra Tourism , #Pachete turistice