Romania si Bulgaria vor sa-i atraga pe chinezi pe urmele imparatilor romani

Luni, 20 Aprilie 2015, ora 14:13
2765 citiri
Romania si Bulgaria vor sa-i atraga pe chinezi pe urmele imparatilor romani
Foto: Popsugar

Guvernul de la Sofia a aprobat varianta unui proiect comun cu autoritatile de la Bucuresti prin care cele doua state ar urma sa isi prezinte ofertele turistice "la pachet" in fata chinezilor.

In baza noului proiect, ministerele de turism din Romania si Bulgaria ar urma sa sustina crearea unui centru turistic comun in China.

Turistii asiatici urmeaza sa fie atrasi in sud-estul Europei de oferta comuna din cele doua tari, care ar urma sa prezinte atractiile cultural-istorice, statiunile de tratament si festivalurile organizate de-a stanga si de-a dreapta Dunarii, arata agentia de presa Novinite.

Trasee culturale

Oficialii din ministerele de Turism roman si bulgar au convenit sa lanseze oferte comune pe piata din Asia, in special in China, in urma unei cereri in crestere pe segmentul de turism cultural inregistrata in randul clientilor chinezi.

Atat romanii cat si bulgarii vor sa profite de acest lucru, un prim proiect comun fiind deja creionat intre cele doua parti sub denumirea "Pe urmele imparatilor romani".

In cadrul acestuia, fiecare tara va promova cinci obiective turistice legate de epoca stapanirii romane in cele doua provincii ale imperiului, in modul acesta, turistii orientali urmand sa fie initiati si in cultura locala a fiecarei tari.

Bulgarii au selectat deja fortareata Belogradcik, vechiul oras Ulpia Oescus din apropierea Plevnei, fortul roman Sexaginta Prista din Ruse, o tabara militara antica descoperita langa Svistov si mormantul soldatului roman de la Silistra.

Punctul principal al programului de cooperare rezida insa in crearea in comun a unui centru turistic permanent in China prin intermediul caruia sa fie promovate ofertele turistice comune ale celor doua tari.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#turism Romania Bulgaria, #pachete turistice Asia, #proiect turistic romano bulgar , #Pachete turistice