Sinaia si Busteni nu sunt pe lista romanilor pentru minivacanta de 1 Mai

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 18:07
2629 citiri
Sinaia si Busteni nu sunt pe lista romanilor pentru minivacanta de 1 Mai

Mai putin de jumatate din locurile de cazare din hotelurile, pensiunile si vilele din statiunile de pe Valea Prahovei au fost rezervate pentru acest week-end, in conditiile in care preturile de anul acesta sunt la fel ca anul trecut, iar hotelierii au scos la vanzare pachete turistice speciale de 1 Mai, precizeaza Mediafax.

Hotelierii din statiunile prahovene Sinaia si Busteni au scos la vanzare pachete turistice speciale pentru 1 Mai, ofertele incluzand o noapte gratuita de cazare la doua platite, precum si masa festiva, insa cu toate acestea gradul de ocupare a locurilor de cazare omologate in hotelurile, pensiunile si vilele din cele doua statiuni este unul scazut in aceasta perioada.

Potrivit lui Paul Popa de la Centrul de Informare Turistica Sinaia, pana vineri fusesera rezervate aproximativ 50 - 55 la suta din locurile de cazare din aceasta statiune.

Popa a precizat ca gradul de rezervare nu este egal cu gradul de ocupare a locurilor de cazare, intrucat rezervarea unui loc de cazare nu implica nicio obligatie privind ocuparea acestuia.

La Busteni, gradul de ocupare a locurilor de cazare din statiune este si mai scazut decat la Sinaia.

Purtatorul de cuvant al Primariei Busteni, Dinu Vlad, a declarat ca in acest week-end se inregistreaza, in medie, un grad de ocupare a locurilor de cazare de aproximativ 40 la suta.

Dinu Vlad a adaugat ca cele mai cautate au fost hotelurile scumpe, de trei si patru stele, unde camerele sunt ocupate in proportie de 90 la suta, ceea ce inseamna ca in unele dintre pensiuni si vile gradul de ocupare este extrem de scazut.

La Sinaia, iubitorii sporturilor de iarna pot schia in aceste zile, partia "Valea Dorului" fiind deschisa. Stratul de zapada pe aceasta partie masoara aproximativ 30 de centimetri, Sinaia fiind singura statiune de pe Valea Prahovei unde inca se mai pot practica sporturi de iarna.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#grad ocupare sinaia busteni 1 mai , #Pachete turistice