Turismul, "asul din maneca" al Greciei

Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 11:04
1478 citiri
Turismul, "asul din maneca" al Greciei

Turismul poate scoate Grecia din criza, sustin oficialii eleni, care mizeaza pe faptul ca numarul turistilor ar putea creste din ce in ce mai mult, in conditiile in care agentiile de turism au lansat o serie de reduceri semnificative.

"Avem cele mai mici preturi dintre competitorii nostri (Bulgaria, Turcia). Am luat masuri in acest sens si putem observa deja o crestere a numarului de turisti, in special din Romania", a declarat pentru "Adevarul" Nikos Diakolios, atasatul pe probleme de turism al Ambasadei Greciei in Romania.

Cand vine vorba de numarul de turisti care ar putea ajunge in Grecia, oficialul elen este foarte optimist.

"In total, numarul romanilor care vor merge in acest an se va ridica la 400.000, incluzandu-i pe cei care nu apeleaza la agentii de turism", crede atasatul pe probleme de turism, al Ambasadei Greciei in Romania.

Desi Atena este zilnic afectata de proteste, plajele din Grecia sunt in permanenta aglomerate.

Pentru 2011, chiar si cele mai rezervate estimari anunta o crestere de 10% a numarului total de turisti straini, scrie Adevarul.

Agentiile de turism din tara confirma interesul romanilor pentru Grecia si anunta cresteri de pana la 40% a vanzarilor de pachete cu destinatii grecesti, preferatele turistilor romani fiind in continuare Corfu, Rhodos, Halkidiki, Creta, Zakynthos si Santorini.

Statul elen sustine dezvoltarea turismului printr-o serie de masuri menite sa incurajeze reducerile la pachetele turistice.

Printre acestea se numara reducerea Taxei pe Valoarea Adaugata pentru hotelieri de la 11% la 6,5% si eliminarea taxelor de aeroport pentru companiile aeriene.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#grecia, #oferta vacanta grecia, #turism, #turism grecia , #Pachete turistice