24 de ore in Tokyo

Joi, 19 August 2010, ora 17:53
2306 citiri
24 de ore in Tokyo

In cazul in care ajungeti in Tokyo, dar nu aveti suficient timp la dispozitie pentru vizitarea orasului, puteti urma sfaturile realizate de Lonelyplanet.com, care a facut o selectie a principalelor obiective din capitala nipona.

Sushi la micul dejun

Primul lucru pe care trebuie sa il faci in Tokyo, dis de dimineata, este o vizita in piata de peste, la Tsukiji.

In fiecare zi, aici se comercializeaza mai mult de 2000 de tone de peste proaspat, in valoare de peste 15 milioane dolari.

Cei interesati pot asista la felierea unui ton de catre expertii niponi, care transeaza pestele cu agilitatea si precizia unui samurai.

Pe langa faptul ca mirosurile de aici pot trezi pe oricine, indiferent cat de obosit ar fi, exista locuri de unde se poate cumpara sushi proaspat, la micul dejun.

Odaiba, paradisul shoppingului

La pranz puteti explora minunile tehnologice realizate de japonezi vizitand Odaiba, scrie  lonelyplanet.com.

Aceasta este o insula artificiala, construita initial in scopuri defensive, si reprezinta  una  dintre cele mai potrivite locuri pentru cumparaturi si pentru activitati de relaxare.

Aici se afla sediul Fuji TV, o sumedenie de mall-uri si de reprezentante ale celor mai importante case de moda din lume si o serie de restaurante cu meniuri traditionale  din diferite tari.

Poate cel mai impresionant dintre toate este sediul Fuji, o cladire construita sub forma unei bile gigantice.

Baile publice in izvoare termale raman si azi o traditie respectata in Japonia, si mai ales la Ooedo Onsen Monogatari, unde apa fierbinte este pompata cu presiune pentru a fi pastrata in piscine.

Asistati la ceremonia Hiwatari la pranz

Dupa masa, puteti vizita  templele din Asakuska. Unul dintre acestea, Akiba Shrine, organizeaza o ceremonie numita  Hiwatari: mersul cu picioarele goale pe c?rbuni aprin?i.

Nu foarte departe de acest templu, mai exact la 10 minute de mers pe jos spre vest, potrivit lonelyplanet.com, ajungeti la Kappabashi-dori, o zona plina de restaurante si de magazine cu ingrediente si accesorii pentru gatit.

Spectacol nocturn dupa apusul soarelui

Seara este cea mai potrivita perioada din zi pentru a redescoperi orasul.  In cazul in care v-ati decis sa va plimbati dupa apusul soarelui prin Tokyo, trebuie sa ajungeti la intersectia principala din Shibuya, unde spectacolul luminos oferit de neoane este incredbil.

Strazile stralucesc pur si simplu in cele mai tari culori,  iar multimea de oameni care porneste la cumparaturi este caracterizata de o exuberanta specifica adolescentilor, puncteaza publicatia amintita.
Aeroportul modern din Narita se afla la aproximativ 65 km est de Tokyo si face legatura intre  principalele orase din lume.

Capitala cosmopolita a Japoniei  are foarte multe hoteluri, iar personalul este renumit pentru discretie.

Pretul cazarii in metropola nipona variaza intre 51 euro, pentru vilele de doua stele, si 300 euro, pentru hotelurile de 5 stele, din centrul orasului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#tokyo, #japonia, #turisti, #concediu , #Pret cazare