ANAT estimeaza cresterea numarului de turisti pe litoral cu 5%

Luni, 01 August 2011, ora 17:29
1851 citiri
ANAT estimeaza cresterea numarului de turisti pe litoral cu 5%

Vara aceasta, isi vor petrece vacanta pe litoral cu 5% mai multi turisti decat anul trecut, cand 1,3 milioane de persoane au fost cazati la mare, conform Mediafax.

In acest moment, gradul de ocupare a hotelurilor si pensiunilor de pe litoral depaseste 90%, conform Corinei Martin, presedintele ANAT.

"In acest moment, gradul mediu de ocupare pe litoral este intre 90% si 95 %, si de 100 % in week-end-uri, si reprezinta varful inregistrat pe intregul sezon.

Acest grad bun de ocupare se datoreaza tarifelor avantajoase oferite de programele speciale si vremii excelente", a spus Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) si presedinte al Ascoaitiei Litoral-Delta Dunarii.

Mamaia este statiunea cu cel mai mare grad de ocupare, urmata de Eforie Nord si Jupiter, la polul opus situandu-se Eforie Sud.

"Incepand cu 15 august tarifele scad pentru ca incepe seria a doua a programului «Zile gratuite de vacanta» si apoi, de la 1 septembrie , «Litoralul pentru toti» ", a spus Corina Martin, care a adaugat ca 80% dintre turistii care isi fac vacanta pe Litoral merg prin intermediul agentiilor de turism, unde preturile sunt mai mici fata de cele practicate la receptiile hotelurilor.

Ea a anuntat ca tarifele pe litoral nu vor creste la agentii incepand cu 1 august, ci vor ramane la nivelul stabilit la 15 iulie, cand a inceput perioada considerata varf de sezon.

In acest context, desi la inceputul sezonului anunta scaderi de 20% pe litoral, ANAT estimeaza ca la finalul sezonului va fi inregistrata o crestere de 5% fata de 2010.

Anul trecut si-au petrecut vacanta pe litoral circa 1,3 milioane de turisti.

 

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#anat, #litoral, #pret cazare mare, #turism, #turisti litoral , #Pret cazare