Idei de concediu: Praga, cel mai frumos oras din Europa Centrala

Joi, 10 Iunie 2010, ora 18:23
5862 citiri
Idei de concediu: Praga, cel mai frumos oras din Europa Centrala

Din turul "Orasului de aur", cum mai este cunoscuta Capitala Cehiei, nu trebuie sa lipseasca vizitarea celui mai mare complex medieval din Europa sau Muzeul National din Praga.

In Praga, cel mai cunoscut oras turistic din Europa Centrala, exista doua mari castele, de-o parte si de cealalta a raului Vltava.

Nucleul istoric al orasului, Orasul Vechi (Stare Mesto) se afla pe malul drept, in timp ce pe malul opus se gaseste Orasul Mic sau Cartierul Mic (Mala Strana).

In apropiere de Stare Mesto, sinagogile se unesc intr-un Cartier evreiesc.

Castelul Praga reprezinta de fapt un ansamblu medieval de cladiri, bazilici si muzee, dintre care cele mai importante sunt Catedrala Sfantul Vitus, Palatul Lobkowicz si Biserica Sfantului Gheorghe.

In Castel, sunt tinute bijuteriile coroanei Boemiei. Pretul de intrare in complex este de aproximativ 13 euro.

In Catedrala Sfantul Vitus, cea mai mare si mai importanta din Praga, se oficiau ceremoniile de incoronare a regilor si reginelor.

Expozitia permanent deschisa in Palatul Lobkowicz,  cuprinde colectiile familiei Lobkowicz, proprietara palatului.

Pe langa tablouri, arme, si partituri vechi, aici puteti studia si manuscrisele lui Mozart si Beethoven. Vizitarea palatului este permisa, daca achitati taxa de 11 euro.

Exteriorul renovat al Bisericii Sf. Gheorghe nu tradeaza vechimea acesteia: bazilica a fost construita in 920.

Datorita acusticii foarte bune, in interiorul bisericii se organizeaza adesea concerte de muzica clasica.

Din Piata Sf. Gheorghe, se ajunge pe Strada de Aur (Zlata Ulicka), o strada foarte ingusta populata cu cele mai mici case din Praga.

Acestea  au  fost ridicate pentru arcasii Imparatului Rudolf al II-lea. Printre locuitorii Strazii de Aur s-a numarat si scriitorul Franz Kafka.

Vechea Primarie, ridicata in 1338, reprezinta unul dintre simbolurile orasului. Turistii au voie sa urce in turnul Primariei, de unde pot vedea Piata Orasului Vechi.

Fondat in 1818, Muzeul National din Praga a fost complet restaurat dupa ce a fost bombardat,  in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Muzeul are peste 14 milioane de exponate, din mai multe domenii, printre care natura, arta, stiinta, sau multimedia. Biletul de intrare in muzeu este de aproximativ 8 euro.

In Piata Wenceslav se afla cele mai scumpe restaurante si terase.

Specialitatile culinare din Cehia:  bromborova polevka s houbami, o supa de cartofi cu ciuperci, Praszka hovezi pecene (carne de vita prajita,  bucati prajite de sunca, oua, mazare, condimente si ceapa).

De asemenea, puteti incerca sunka po starocesku (sunca fiarta cu sos de prune, prune uscate, miez de nuca si vin) sau svickova pecene na smetane (carne de vita in sos de smantana).

Pretul cazarii in Praga incepe de la 15 euro/noapte, pentru o camera dubla, la un hotel de 2 stele.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#castel, #concediu, #medieval, #praga, #turisti , #Pret cazare