Brandul de turism, afisat la cursa de Formula 2 de la Abu Dhabi

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 18:25
1562 citiri
Brandul de turism, afisat la cursa de Formula 2 de la Abu Dhabi

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului continua colaborarea cu pilotul Mihai Marinescu pentru promovarea brandului national de turism, de aceasta data in cadrul Finalei GP2 Series de la Abu Dhabi, in perioada 10-13 noiembrie 2011.

Pe durata competitiei, Mihai Marinescu va avea afisat brandul national de turim (logo si slogan) pe monopost si pe echipamentul de concurs, ca si la etapa din octombrie 2011 de la Monza (Italia), se informeaza intr-un comunicat de presa citat de Newsin.

"Promovarea intr-un astfel de cadru este o optiune consacrata si pentru alte destinatii turistice si, totodata, o modalitate de a asocia imaginea Romaniei cu valori precum calitatea si performanta", argumenteaza MDRT.

"L-am ales pe Mihai ca promotor al turismului nostru prin competitia F2 deoarece, din analiza indicatorilor de audienta din sport, a rezultat ca, la nivel mondial, competitiile automobilistice sunt pe locul doi in topul audientei. In plus, publicul care urmareste aceste competitii este si publicul pe care noi il vizam pentru promovarea brandului (calatoresc mult si sunt formatori de opinie), iar tarile in care se desfasoara etapele de campionat sunt piete importante pentru turismul romanesc: Austria, Germania, Marea Britanie, Franta, Spania, Ungaria.", explica ministrul Elena Udrea la data anuntarii colaborarii intre MDRT si Mihai Marinescu.

Audienta sezonului 2010, in care pilotul Mihai Marinescu a concurat ocupand locul 10 in clasamentul final, a fost impresionanta, conform MRDT: Cele noua etape ale campionatului 2010 au atras pe circuite peste 300.000 de spectatori. Ca expunere TV, Eurosport a difuzat 15 ore de transmisiuni live si aproximativ 50 de ore de inregistrari si rezumate.

In acest an, Mihai Marinescu a obtinut constant clasari bune in campionatul FIA Formula 2, urcand de trei ori pe podium si, mai ales, reusind cel mai important rezultat din istoria sportului automobilistic romanesc: victoria de la Monza, Italia din luna octombrie 2011. In urma acestei etape, Mihai Marinescu s-a clasat pe locul 5 in clasamentul general al competitiei.

Pilotul Mihai Marinescu se regaseste in prim planul camerelor de luat vederi 10% din timp

"Evolutia, spectaculoasa si consistenta, a pilotului Mihai Marinescu, a facut ca acesta sa se regaseasca in prim-planul camerelor de luat vederi in peste 10 % din timpul total al transmisiunilor live. Participarea lui Mihai Marinescu in Finala GP2 Series reprezinta o oportunitate de promovare a Romaniei si a brandului turistic national, intrucat competitia atinge un public tinta dedicat si beneficiaza de o audienta si un pachet media de exceptie: aproximativ 200.000 de spectatori in tribune, iar prin mass-media evenimentul este transmis in aproximativ 179 de tari, cu o audienta de aproximativ 150 de milioane de telespectatori, la care se adauga aparitiile din presa internationala de mare tiraj", apreciaza ministerul condus de Elena Udrea.

Actiunile de promovare cu rol in cresterea notorietatii destinatiilor si produselor turistice romanesti prin intermediul unor personalitati artistice, culturale, sportive cu recunoastere nationala si internationala, ca vectori de promovare a brandului turistic al Romaniei, fac parte din programul anual de marketing si promovare turistica a Romaniei. Ele se desfasoara in paralel cu alte tipuri de activitati de promovare organizate de MDRT, iar costul lor este suportat din fonduri europene alocate Romaniei in cadrul operatiunii de creare a unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica, prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 5, Domeniul Major de Interventie 5.3, precizeaza MDRT.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Mihai Marinescu brand turism Romania, #Formula 2 Mihai Marinescu turism , #Promovarea turismului