Circa 115 vase de croaziera au navigat pe Dunare in 2009

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 17:19
5176 citiri
Circa 115 vase de croaziera au navigat pe Dunare in 2009

Circa 115 vase de croaziera au navigat in 2009 pe Dunare, mai multe cu 5,5% fata de 2008, cand au navigat 109 vase, iar numarul pasagerilor a crescut usor, de la 214.000 pasageri anul trecut, la peste 230.000 pasageri in acest an,a declarat presedintele Comisiei Dunarene pentru Turism "Die Donau", informeaza NewsIn.

"Totodata, 65 din cele 115 vase de croaziera au ajuns pana in Delta Dunarii. Din cauza concurentei, pe anumite rauri nu s-au mai facut croaziere, organizatorii schimband destinatia cu fluviul Dunarea. Dar, cu toate ca numarul vaselor de croaziera de pe Dunare a fost in crestere, castigurile companiilor care organizeaza croaziere au fost in scadere, pentru ca si preturile practicate au fost mai mici, din cauza crizei. Toti oamenii cauta valoarea pentru banii pe care ii dau", a spus miercuri Gerhard Skoff, presedintele Comisiei Dunarene pentru Turism "Die Donau", intr-o conferinta la Bucuresti.

Presedintele Comisiei Turistice Internationale "Dunarea" a mai spus ca a fost prelungit sezonul pe Dunare.

"Daca inainte vapoarele navigau de la jumatatea lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie, acum primul vapor a plecat in croaziera in martie, iar ultimul va pleca in 10 ianuarie 2010. Astfel, excursiile s-au prelungit cu 240 zile pe an", a precizat Gerhard Skoff.

"Trebuie sa marim activitatea de marketing si, ca sa putem creste interesul pentru croaziere pe Dunare, trebuie sa spunem povesti despre aceste locuri si oamenii importanti din zonele pe care Dunarea le traverseaza", a adaugat Gerhard Skoff.

Fluviul Dunarea este al doilea ca lungime intre fluviile Europei, dupa Volga, avand o lungime de aproximativ 2860 km. O portiune de 1075 km din lungimea Dunarii, adica o treime, traverseaza Romania.

Sapte din cele opt state riverane Dunarii s-au reunit in anul 1970 intr-o comisie de marketing turistic.

Obiectivul comun al acestora era acela de a populariza mai intens, pe plan international, spatiul dunarean, definit ca o fasie lata de 70 km in stanga si dreapta fluviului, precum si de a promova turismul in statele membre ale asociatiei.

Comisia Turistica Internationala "Die Donau" include Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Romania si Serbia.

Republica Moldova are din 2007 rol de observator in activitatile comisiei.

La 19 iunie 2007, Bulgaria a fost exclusa din organizatie, pe baza unei decizii unanime a membrilor, din cauza faptului ca nu si-a indeplinit obligatiile pe o perioada de mai multi ani, cu toate ca era membra fondatoare din 1970.

Tara noastra este inca din 1971 membru fondator al comisiei, impreuna cu Germania si Austria. Cu Ucraina se poarta in prezent discutii, pentru a deveni membra a "Die Donau".

De asemenea, tema aleasa de Comisia Turistica Dunareana pentru 2009-2010 este "Romanii la Dunare".

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#croaziere, #dunare, #preturi, #sezon, #vase , #Promovarea turismului