Expo Yeosu 2012: 15.000 de persoane au vizitat Pavilionul Romaniei

Luni, 28 Mai 2012, ora 19:27
2232 citiri
Expo Yeosu 2012: 15.000 de persoane au vizitat Pavilionul Romaniei

Pavilionul Romaniei de la Expozitia Internationala Yeosu 2012, din Coreea de Sud, a fost vizitat in doua zile de 15.000 de oameni, informeaza un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

MAE arata ca Expozitia Internationala Yeosu 2012 s-a bucurat, in ultimele doua zile, de o crestere semnificativa a numarului de vizitatori coreeni, care au profitat de zilele libere acordate de statul coreean cu ocazia sarbatorii nationale - Ziua lui Buddha, care se serbeaza in fiecare an, in a opta zi din a patra luna a calendarului.

"Prezenta Romaniei la acest eveniment major de diplomatie publica, care se bucura de notorietate la nivel mondial, reprezinta o importanta ocazie de a oferi publicului asiatic o imagine cat mai completa asupra oportunitatilor turistice si de afaceri oferite de tara noastra. Interesul in crestere manifestat de publicul coreean ne face sa fim optimisti in ceea ce priveste rezultatele finale ale acestui eveniment", a declarat presedintele Biroului International pentru Expozitii si comisar al Romaniei la Expo Yeosu 2012, Ferdinand Nagy.

Aplicatiile de tip kinect, in centrul atentiei

Tehnologia de ultima generatie, precum realitatea augmentata si aplicatiile de tip kinect, prezente in cadrul pavilionului, au atras atentia publicului coreean, care si-a manifestat aprecierea pentru ingeniozitatea si inventivitatea specialistilor romani din domeniu.

De asemenea, restaurantul cu specific traditional romanesc din cadrul Pavilionului Romaniei la Expo Yeosu a primit la sfarsitul acestei saptamani un numar record de oaspeti - peste 600 de persoane pe zi - care au ales sa deguste preparatele traditionale din diferite zone ale tarii.

Expozitia Internationala din Yeosu, Republica Coreea, se desfasoara pe durata a 90 de zile, de pe 12 mai pana pe 12 august si este deschisa pe parcursul a 14 ore pe zi, in intervalul 09.00 - 23.00.

In cadrul expozitiei sunt prezente 104 tari participante si sase organizatii internationale, iar organizatorii estimeaza un numar de peste opt milioane de vizitatori pe durata celor trei luni de desfasurare a manifestarii.

Romania este prezenta la Expo Yeosu 2012 cu un pavilion conceput in jurul unicitatii si importantei ecologice a Deltei Dunarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
#pavilion Romania expozitie Yeosu, #vizitatori pavilion Romania Yeosu , #Promovarea turismului