Grapini retrage Romania de la Targul de turism din Munchen

Joi, 21 Februarie 2013, ora 14:03
2429 citiri
Grapini retrage Romania de la Targul de turism din Munchen

Romania nu va fi prezenta, in acest an, la Targul de Turism de la Munchen care a inceput miercuri. Ministrul Grapini a anulat luni participarea la acest eveniment, desi hotelierii si agentiile de turism au platit deja biletele de avion si camerele la hotel.

"In acest moment ne aflam in situatia stanjenitoare de a raspunde acuzatiilor membrilor ANAT si hotelierilor care si-au rezervat din timp bilete de avion si cazare, cheltuind sume semnificative in acest sens, inclusiv pentru materialele de promovare nu doar a imaginii proprii, ci si a imaginii Romaniei", se mai arata in scrisoarea ANAT in care reprezentantii industriei cer lamuriri ministrului.

Grapini a decis luni sa anuleze prezenta Romaniei la targul de turism de la Munchen, dupa ce evenimentul a fost inclus anterior pe lista targurilor agreate de ministerul pentru IMM si Turism.

"Am adresat aceasta intrebare doamnei ministru. Nu este normal sa anulam participarea la targ intr-un timp atat de scurt. Nu avem inca un raspuns, insa ni se pare absolut normal sa fim anuntati din timp", a declarat Corina Martin, presedintele ANAT pentru B1 TV.

Maria Grapini a declarat ca targurile si orice eveniment finantat sau cofinantat de la buget se realizeaza doar daca exista eficienta demonstrata a editiei anterioare si daca este solicitata de un numar important de firme.

"In cazul targului international F.R.E.E de la Munchen, directia de specialitate

nu a putut fundamenta eficienta participarii la editia 2012", a spus ministrul.

Intrebata daca pe segmentul marketing ia decizii de una singura sau se consulta cu cineva, Grapini a raspuns ca exista un corp de consultanti care discuta cu directia de specialitate, precum si o firma de consultanta care asigura consultanta in marketing.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Grapini targ Munchen, #Grapini turism Munchen, #Martin Grapini Targ Munchen , #Promovarea turismului