MDRT va colabora cu UNESCO pentru promovarea Deltei Dunarii

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 17:04
1943 citiri
MDRT va colabora cu UNESCO pentru promovarea Deltei Dunarii

Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Razvan Murgeanu, si reprezentantul permanent in cadrul Delegatiei Permanente a Romaniei la UNESCO, Nicolae Manolescu, au decis infiintarea unui grup de lucru in vederea promovarii potentialului turistic al Deltei Dunarii, informeaza NewsIn.

Razvan Murgeanu s-a intalnit luni cu ambasadorul Nicolae Manolescu.

"Subiectul discutiilor l-a reprezentat identificarea celor mai eficiente modalitati de dezvoltare a turismului si de crestere a vizibilitatii Deltei Dunarii, sit natural si cultural aflat pe lista Patrimoniului Mondial al UNESCO", potrivit unui comunicat emis luni de MDRT.

Razvan Murgeanu a prezentat atat planurile de actiuni, cat si programele de investitii, derulate de minister, in infrastructura de turism din zona Deltei Dunarii si a regiunilor inconjuratoare, in contextul valorificarii durabile a resurselor naturale si peisagistice.

La randul sau, Nicolae Manolescu si-a manifestat disponibilitatea promovarii potentialului turistic, cultural, istoric si etnic de care dispune Delta Dunarii, in vederea atragerii cat mai multor actori europeni interesati sa se implice in protectia ecologica si dezvoltarea economica a acestei zone, potrivit reprezentantilor ministerului.

"In acest sens, cei doi oficiali au decis infiintarea unui grup de lucru interinstitutional, condus de MDRT, care sa stabileasca masurile concrete de crestere economica dinamica si durabila in Delta Dunarii, de promovare a potentialului turistic si de valorificare a diversitatii culturale danubiene", informeaza MDRT.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Grecia, dependentă de turiști. Unul din trei euro câştigaţi în economia țării vine din acest sector
Între 62,8 şi 75,6 miliarde de euro sau 28,5% - 34,3% din PIB, atât a adus turismul Greciei în 2023, conform unui studiu al Confederaţiei Turistice Elene (INSETE), informează publicaţia...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#delta dunarii, #promovare, #turism, #unesco , #Promovarea turismului