MT a cheltuit pana in prezent sub 11% din sumele alocate

Vineri, 24 Iulie 2009, ora 18:05
1626 citiri
MT a cheltuit pana in prezent sub 11% din sumele alocate

Ministerul Turismului (MT) a cheltuit pana in prezent sub 11% din bugetul total alocat , adica 352,6 milioane lei, a declarat vineri secretarul de stat al ministerului de resort, Sorin Munteanu, potrivit NewsIn.

"Ministerul Turismului are un buget de 352, 6 milioane lei, reprezentand 0,06 din PIB, sumele chletuite efectiv pana in prezent fiind de sub 11%", a declarat secretarul de stat.

Acesta a precizat ca bugetul este destinat, in principal, sustinerii investitiilor in infrastructura turistica, derulate de administratiile publice locale, in procent 73%.

De asemenea, 12 procente din buget sunt destinate actiunilor de promovare a turismului romanesc, 3% din buget este alocat pentru proiectare si cercetare in turism, iar alte 12% sunt cheltuielile de functionare ale ministerului.

Sorin Munteanu a dezmintit zvonurile potrivit carora Ministerul Turismului ar fi achizitionat spatii publicitare pentru promovarea actiunilor proprii.

Referitor la cheltuielile de cazare, transport si diurna pentru jurnalisti, oficialul ministerului a precizat ca deplasarea jurnalistilor la evenimente de promovare a turismului romanesc este reglementata inca din 2001.

"In perioada 2001-2009 au fost inregistrate un numar de 284 de participari ale jurnalistilor la actiunile de promovare in strainatate a Romaniei ca destinatie turistica. Aceste tipuri de activitati sunt in prezent reglementate de HG 1719/2008 si HG 314/2009 si nu implica niciun tip de angajament editorial al ministerului cu jurnalistul sau cu redactia din care acesta face parte. Fiecare scrie sau relateaza ce doreste", a mentionat Sorin Munteanu.

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#cheltuieli, # promovare, # turism , #Promovarea turismului