Numarul turistilor romani care vor vizita Thailanda in acest an va creste cu 20%

Luni, 22 Februarie 2010, ora 13:26
2090 citiri
Numarul turistilor romani care vor vizita Thailanda in acest an va creste cu 20%

Numarul turistilor romani care au vizitat Thailanda in 2009 a crescut cu 7%, la 6.000, fata de anul anterior, iar pentru acest an, piata se asteapta la o crestere de 20%, potrivit estimarilor Autoritatii de Turism a Thailandei pentru regiunea Balcanilor (TAT), relateaza NewsIn.

In 2008, au fost 5.600 turisti romani in Thailanda, a declarat luni Bogdan Gligor, PR manager la TAT.

"In 2009, Thailanda a primit 14 milioane turisti din toata lumea: 8 milioane din Estul si Sudul Asiei, 4 milioane turisti din Europa, circa 800.000 din America si aproximativ 1,2 milioane turisti din Australia, Noua Zeelanda si Estul Mijlociu si Africa. Pentru 2010, ne asteptam la o crestere a numarului de turisti cu 10%, la 15,5 milioane", a precizat Bogdan Gligor.

Totodata, reprezentantul Autoritatii de Turism a Thailandei a mai spus ca, pentru acest an, bugetul alocat de Thailanda pentru promovarea turismului si marketing este de 120 milioane dolari.

"In Thailanda, turismul reprezinta 10% din PIB, fiind o ramura importanta a economiei tarii", a afirmat Gligor, in cadrul unei conferinte de presa la Bucuresti.

Potrivit previziunilor TAT, Thailanda va primi in primul trimestru din acest an circa 4 milioane turisti din toata lumea, ceea ce reprezinta o crestere cu 12% fata de anul precedent.

Aceasta cifra reprezinta o revenire a incoming-ului pentru Thailanda, spun autoritatile.

In plus, Total Adventure Travels, touroperator roman specializat exclusiv pe Thailanda ca destinatie turistica, va deschide in acest an un nou sediu si in Bucuresti, printr-o investitie de circa 150.000 euro.

In prezent, touroperatorul (ce a fost infiintat in noiembrie 2009) are sedii in Ploiesti si in Bangkok (capitala Thailandei). Autoritatea de Turism a Thailandei va implini in martie 50 de ani de la infiintare.

Biroul de promovare pentru zona Balcanilor are sediul la Bucuresti si reprezinta Romania, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Republica Moldova, Macedonia si Albania.

TAT are 35 birouri regionale si 15 birouri internationale. 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#turisti, # romani, # vizita, # thailanda , #Promovarea turismului