Strategia pentru dezvoltarea turismului in Carpati, finalizata in cateva luni

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 16:29
2701 citiri
Strategia pentru dezvoltarea turismului in Carpati, finalizata in cateva luni

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, a declarat, vineri, la Targu Mures, ca strategia pentru dezvoltarea turismului in Carpati va fi finalizata de Guvern pana la sfarsitul lunii august.

Eduard Hellvig a declarat, la Targu Mures, unde a participat la investirea lui Ciprian Dobre ca presedinte al Consiliului Judetean Mures, ca primele sedinte ale comisiei care elaboreaza strategia pentru dezvoltarea turismului in Carpati, in cooperare cu reprezentantii Casei Regale a Marii Britanii, au avut loc.

El a estimat ca strategia pentru dezvoltarea turismului in Carpati va fi finalizata de Guvern pana la sfarsitul lunii august.

"La nivelul Secretariatului General al Guvernului s-a constituit comisia. Au avut primele doua sedinte, se lucreaza la strategie, pot sa va asigur ca este una dintre prioritati. Am discutat cu reprezentantul MDRT care se afla in grupul de lucru si am semnat o adresa catre ministrul de Externe, pentru ca sunt niste proceduri pentru a putea face in asa fel incat strategia sa devina si eficienta - ca nu vrem sa facem un document, care sa ramana un document, nu vreau sa facem cantitate, vreau sa facem calitate. Cred ca pana la sfarsitul lunii august vom avea o strategie foarte coerenta in zona Carpatilor", a spus Hellvig.

El a adaugat ca a avut sansa sa discute timp de zece minute cu Printul Charles, la receptia organizata de Ambasada Marii Britanii, privind prioritatile ministerului referitoare la dezvoltarea zonei Carpatilor.

"Am inteles care sunt punctele de vedere ale domniei sale, dar totodata i-am explicat si care sunt obiectivele noastre, din punctul de vedere al turismului cultural, e un lucru in care cred ca vom putea conlucra foarte bine, pentru ca - in fond si la urma urmei - este o obligatie si prioritatea noastra este sa ne preocupam sa avem un turism cat mai dezvoltat. Faptul ca alti oameni apreciaza ceea ce avem, asta ne bucura, ne incurajeaza si ne da speranta ca ceea ce facem intr-adevar o sa aiba un succes real", a afirmat Hellvig.

Eduard Hellvig este interesat de dezvoltarea turismului cultural

Eduard Hellvig a adaugat ca este preocupat si de "o strategie de investitii in ceea ce inseamna turismul cultural" si ca discutiile in acest sens, pe care le-a avut cu ministrul demisionar al Culturii, Mircea Diaconu, intentioneaza sa le continue cu Puiu Hasotti.

"Suntem in Ardeal, langa Sighisoara, exista multe cetati medievale, am avut discutii cu ministrul Culturii care inca se afla in functie, cu domnul Diaconu, si sunt convins ca o sa avem o discutie si cu viitorul ministru, domnul Puiu Hasotti. Vreau sa facem o strategie de investitii in ceea ce inseamna turismul cultural. Eu cred ca Romania are anumite particularitati pe care trebuie sa le puna in evidenta - doar ca nu a beneficiat de o atentia sporita in acest sens. Ca atare, cred ca ministerul trebuie sa aiba ca prioritate turismul de nisa, vorbesc aici de turismul balnear, de turismul cultural", a spus el.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, declara, in 1 iunie, intr-o conferinta de presa desfasurata la Targu Mures, ca Guvernul elaboreaza o strategie impreuna cu Casa Regala a Angliei, mai exact cu reprezentantii Printului Charles, pentru promovarea turismului in Carpati.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#turism Muntii Carpati, #turism Carpati dezvoltare, #strategie dezvoltare turism , #Promovarea turismului