TUI nu pleaca din Romania, dar putem pierde promovarea in cataloagele de turism

Vineri, 17 August 2012, ora 13:45
2035 citiri
TUI nu pleaca din Romania, dar putem pierde promovarea in cataloagele de turism

TUI, cel mai mare touroperator din lume, nu intentioneaza sa paraseasca piata romaneasca, asa cum s-a scris in presa in ultimele zile, insa ar putea sa renunte la promovarea Romaniei in cataloagele lor.

"TUI nu are nicio intentie de a se retrage. Formularea e scandaloasa! TUI nu doar ca nu vrea sa se retraga, compania e in plina expansiune in Romania", a precizat pentru Realitatea.net, Cristian Popescu, director TUI Romania.

Declaratiile reprezentantului TUI sunt o reactie la informatiile care s-au vehiculat in presa, in ultimele zile, conform carora touroperatorul intentioneaza sa paraseasca tara noastra, nemultumit de lipsa promovarii pe piata germana si de imaginea Romaniei in strainatate, deteriorata in ultima vreme pe fondul situatiei politice.

Asadar, miza discutiilor intre reprezentantii Ministerului Turismului si cel mai mare touroperator din lume este alta, si anume mentinerea Romaniei in cataloagele TUI in anul urmator, a precizat Traian Badulescu, consultant in turism, pentru Business24.

"Este posibil sa retraga Romania din cataloagele lor, dar decizia o vor lua saptamana viitoare. TUI este cel mai mare touroperator de pe piata internationala. Deocamdata este doar o rumoare. Ei fac analize in fiecare an si daca scot Romania din cataloage un an, asta nu inseamna ca nu o pot reintroduce in catalog in urmatorul an", a spus Badulescu.

In plus, secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii, Cristian Barhalescu, dupa negocieri cu touroperatorul german, a anuntat ca TUI are de recuperat de la Guvern suma de 287.500 de euro.

Ministerul Dezvoltarii: Touroperatorul german TUI nu pleaca din Romania

Touroperatorul german TUI a revenit pe piata din Romania in iunie 2011, printr-un parteneriat cu Eurolines, colaborare care promitea sa atraga atentia strainilor asupra potentialului turistic al tarii noastre.

Intrarea gigantului TUI in Romania va resuscita turismul romanesc - Interviu cu Dragos Anastasiu

Potrivit fostului purtator de cuvant ANAT, singura solutie pentru prelungirea sezonului pe litoral este aducerea turistilor straini cu ajutorul touroperatorilor straini.

"Turistii straini nu aleg neaparat mijlocul sezonului, mai ales nordicii, nu vor caldura. TUI sta foarte bine pe piata din Spania, o piata importanta pentru germani, sta bine pe Turcia, sta bine pe Bulgaria, Croatia si Muntenegru", a mentionat Badulescu.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#TUI Romania, #TUI retragere piata Romania, #TUI operatiuni piata Romania , #Promovarea turismului