1 Mai extrem: instructie militara sau expeditii in Kilimanjaro

Duminica, 01 Mai 2011, ora 01:47
2870 citiri
1 Mai extrem: instructie militara sau expeditii in Kilimanjaro

Dupa ce ti-a oferit cele mai bune oferte in functie de bugetul tau, pentru petrecerea unei vacante de 1 Mai la munte sau la mare, Bloombiz iti propune un concediu extrem, pentru weekendul viitor. Poti petrece un sejur intr-o camera de ofiter si poti lua parte la instructie militara in Arsenal Park sau poti merge intr-o expeditie in Kilimanjaro.

Una dintre cele mai inedite locatii pentru vacanta de 1 Mai este Arsenal Park, din Orastie, judetul Hunedoara. Aici poti practica o multime de sporturi, in functie de preferinte, de la tir cu arcul sau cu pistolul, pana la plimbari cu drezina.

"Noi suntem, intr-adevar, intr-o locatie speciala, e vorba de un parc de 88 de hectare, care in acelasi timp e un muzeu de tehnica militara in aer liber. O fosta fabrica de munitie, transformata in loc de recreere si de adrenalina, de distractie. La noi turistii pot sa beneficieze de activitati incepand de la plimbari cu bicicleta, pe care noi le oferim gratuit celor care sunt cazati in parcul nostru, pana la plimbari cu drezina", a precizat Petre Racovita, directorul general al complexului,

Acesta mentioneaza ca turistii au acces la clubul unitatii unde exista biliard, tenis de masa, darts, sah, table si poker. In plus, in Arsenal Park te poti plimba cu drezina sau iti poti testa limitele intr-un poligon cu obstacole de tip militar.

"Avem o bucata de cale ferata pe care avem instalate trei drezine diferite si putem sa le oferim pentru distractia turistilor, avem un poligon de obstacole tip militar unde pot sa faca chiar si instructie militara, la modul de <<relaxare, de distractie>>. 

Pot sa participe la lupte de paintball sau de airsofit, avem cea mai mare locatie din tara pentru asa ceva. O cladire special lasata in ruine, cu o suprafata mai mare de 2500 de metri patrati, unde se organizeaza lupte de airsoft sau paintball", a mai spus directorul Arsenal Park.

Lupta de paintball dureaza, in general,  o jumatate de ora, iar doritorii primesc 100 de bile, in timp ce la luptele de airsoft, „razboiul" dureaza aproximativ o ora, iar jucatorii primesc 250 de bile. Echipamentul pentru luptele de paintbaill sau soft intra in pretul activitatii. Tariful pentru paintball si airsoft se ridica la 15 euro/persoana.

In cazul in care te tenteaza mai degraba o plimbare cu golfcar-ul, trebuie sa platesti tot 15 euro/ persoana, pentru o sedinta de 60 de minute, in timp ce „o tura” cu transportorul senilat costa 200 euro.

Ai mai putea inchiria un Buggy sau un Quad, pentru 25 de euro pe sedinta cu o durata de maxim 60 de minute.

De 1 Mai, Arsenal Park organizeaza MayDay Party. Timp de doua nopti, te poti caza in camerele pentru "ofiteri", cu pensiune completa si vei fi antrenat in activitati precum tirul cu arcul si concursuri cu drezina.

In plus, vei avea acces gratuit la terenurile de sport si sala de jocuri, unde te poti juca, printre altele, biliard, tenis de masa si darts. Pretul pachetului este de 375 lei/persoana.

Camerele din complex sunt de patru tipuri si au denumiri inspirate din armata: camera militar, ofiter, apartament colonel sau vila general. Primele doua pot fi inchiriata cu minim 50 de euro/noapte, pentru un weekend cu pensiune completa. Sase nopti cu pensiune completa in Apartamentul Colonelului costa cel putin 80 de euro, iar Vila Generalului poate fi inchiriata, pentru aceeasi perioada, cu 150 de euro, dar numai cu servicii de masa in regim demipensiune.

La randul sau, camera militar este de doua tipuri: camera cu pat pe afet de tun si camera in TAB.

"Adevaratul soldat de vacanta vrea in linia intai. Acolo il si catapultam, din momentul in care deschide usa dormitorului. Intreg culcusul e amenajat pe afetul unui tun de razboi, a carui teava iese amenintator pe fereastra. Salteaua confortabila ofera atat de mult spatiu incat cei doi ocupanti ai patului nu se vor atinge”, promite siteul oficial la complexului turistic.

Camera in TAB are patul dispus in jumatate de tanc, perna este pe locul volanului.

In cazul in care dispui de un buget mediu si vrei o mica vacanta de neuitat cu familia, te poti duce in Arsenal Park.

Turistii pot sa vina si cu micutii, spune directorul parcului, care adauga ca in incinta exista un loc special de joaca pentru copii, „cu tot felul de instalatii, de catarat, pentru copii, cu trambuline, cu biclete pentru copii”.

Pe de alta parte, daca ai un buget mai limitat si vrei un "1 Mai extrem", Radu Vatcu, worldwide tour organiser, din cadrul agentiei Extreme Travel, iti recomanda sa ramai in tara si sa mergi la munte.

"Eu as recomanda sa mearga la munte, la noi in tara, pentru ca aici ar fi cel mai ieftin, si pana la ora asta, muntii unde se poate merge fara nici un risc si fara probleme, nu implica nevoia de a avea ghizi sau de a apela la agentii.

Cea mai ieftina varianta ar fi de a merge pe cont propriu, la munte. Cam asta ar fi. In Busteni nu prea, pentru ca acolo sunt muntii Bucegi si zona respectiva inca e inchisa. As recomanda Ciucas, in apropiere de Brasov si de Bucuresti, apoi Postavaru, Piatra Mare.

In Piatra Mare inca e zapada. Cu un echipament potrivit, pot merge”.

Radu Vatcu atrage atentia ca vacantele pe munte, in aceasta perioada, implica anumite riscuri, mai ales de avalansa si ii sfatuieste pe cei care doresc sa urce pe munte sa aleaga echipamentul potrivit.

"Avand in vedere ca acuma inca mai este zapada, trebuie sa aiba niste bocanci care sa fie impermeabili, sa aiba parazapezi, daca vor sa mearga mai sus, in zona unde este zapada. In rest, imbracamintea este in functie de cat de frigurosi sau caldurosi sunt.

Oricum, sa tina cont ca temperaturile pot sa ajunga si la zero grade. Mai ales ca acuma se anunta ploi, trebuie sa aiba la ei lucruri impermbeabile", mai spune Radu Vatcu.

La polul opus, daca nu ai nicio problema cu aspectul financiar si iti doresti un concediu de 1 Mai plin de adrenalina, alege un safari in Africa sau o expeditie pe Kilimanjaro. Trebuie sa tii insa cont de faptul ca in aceasta perioada, atat in America de Sud cat si in Africa sezonul este unul ploios.

"Pentru cei care au buget foarte mare, avem tot soiul de variante. Primele excursii sunt in Africa, in luna iulie, unde avem mai multe variante. Pentru cei amatori de ascensiune avem masivele Kilimamjaro si Mount Kenya, pentru cei amatori de salbaticie avem safari in toate rezervatiile cunoscute, din Kenya si Tanzania", spune Radu Vatcu.

Acesta precizeaza ca pretul variaza intre 1900 si 3900 de euro, in functie de numarul de zile, de zona aleasa si de activitati. Reprezentantul Extreme Travel a exemplificat prin faptul ca intrarea, la muntele Kilimanjaro se ridica la 650 de dolari, de persoana.

O alta agentie care iti promite o vacanta extrema este Calibra Travel. Directorul general, Bikfalvi Martin a precizat, pentru Bloombiz, ca programele de turism de aventura sunt pe Crisul Repede, in zona Vadul Crisului, in zona Muntilor Apuseni si activitatile care se organizeaza acolo sunt multiple si chiar accesibile.

Poti face caiac, rafting sau poti sari cu parapanta.

„Avem bodyrafting, ceea ce este mai senzational. Bodyraftingul presupune un echipament, in care se imbraca turistul si in loc sa utilizeze o barca sau un caiac pe Cris, se arunca in apa. Echipamentul respectiv este impermeabil si cald, si iarna se poate folosi.

Nu intra apa si merge ca si cum ar inota. Cu picioarele inainte si se ghideaza cu mainile, ca si cum ar merge pe sanius. Merge printre stanci, pe apa, bineinteles, urmarit de un instructor”, a precizat oficialul Calibra Travel.

Acesta aminteste ca sunt si restrictii. In primul rand, doritorii trebuie sa stie sa inoate. Pretul nu depaseste 300 de lei/persoana.

O sedinta dureaza cam 4 -5 ore, in timp ce o sedinta de rafting este in jur de 269 – 300 lei, a mai spus Martin.

De asemenea, de 1 Mai poti explora pesterile din Muntii Apuseni, cu ghid, instruire in prealabil si asistenta pe parcurs, platind cel putin 115 lei de persoana.

In schimb, daca vrei sa iesi din tara si nu ai probleme cu banii, Cristina Toma, General Manager Art Travel iti propune o vacanta la surf, in Portugalia.

"Pentru cei cu care isi permit sa cheltuie mai mult pe vacanta de 1 mai le recomandam cu caldura un sejur inedit in Portugalia - la surf.

Preturile pentru cazare, echipament complet de surf, cursuri de surf cu instructor acreditat si monitorizare video, asigurare medicala, o excursie - variaza intre 245 euro si 445 euro in functie de categoria din care face parte unitatea de cazare, pret la care se adauga biletul de avion 390 euro (cu toate taxele incluse).

Scoala de surf este certificata de Federatia Portugheza de Surf si Capitania Portului Peniche, iar profesionalismul si calificarea instructorilor este acreditata de entitatile ce reglementaza acest sport", a precizat Cristina Toma, pentru Bloombiz.

Aceasta adauga ca riscurile sunt minime.

"Turistii primesc asigurare medicala pentru sport extrem. Cursurile sunt supervizate de instructori acreditati, surferi de performanta cu rezultate in competitiile de profil. Peniche este o peninsula cu multe golfuri cu iesire la Oceanul Atlantic si in functie de curentii care se formeaza in ocean sunt zile in care in unele golfuri valurile sunt mai mici - numai bune pentru incepatori si golfuri in care valurile sunt moderate sau mari - pentru intermediati si avansati. Scoala de surf monitorizeaza zilnic activitatea valurilor si cursurile au loc in zonele in care se formeaza valuri conform pregatirii "elevilor".

Cursurile debuteaza cu cateva ore de teorie, cu explicarea modului in care se formeaza valurile, iar instructorii urmaresc ca fiecare elev sa fie in perfecta siguranta atunci cand iese in larg.

Nu se pune problema pericolului rechinilor - pentru ca in aceasta zona nu isi fac aparitia, asa cum se stie ca se intampla pe coastele Atlanticului ce apartin de SUA.

Echipamentul este pus la dispozitie de catre scoala de surf - surfboards, costume de neopren, body board si sunt incluse in pret", a mai spus oficialul agentiei Art Travel.

Citeste si

Mini-vacanta de 1 Mai la mare: litoralul romanesc vs plajele din Bulgaria

1 Mai la munte: lux in Palma de Mallorca sau liniste in Cheile Rasnoavei

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#1 mai, #1 mai extrem, #caiac, #distractie 1 mai, #expeditie kilimanjaro, #instructie, #parapanta, #safari africa , #Sejur