Adrenalina in stil militar, la prima statiune turistica privata din Romania

Luni, 03 Octombrie 2011, ora 16:33
5255 citiri
Adrenalina in stil militar, la prima statiune turistica privata din Romania

Romania ar putea avea prima statiune privata, dupa ce fratii Cristescu au anuntat ca vor investi in complexul Arsenal Park. Unitatea militara de vacanta de langa Orastie ar putea atrage mii de turisti si ar include tara noastra pe lista statelor cu statiuni private. Ce este Arsenal Park si care sunt avantajele lui in comparatie cu alte statiuni private din lume?

Sursa foto: amfostacolo.ro

Daca planul oamenilor de afaceri Cristescu va prinde contur, atunci Arsenal Park va fi prima statiune turistica privata, din Romania. Un statut ravnit, dar care presupune o concurenta acerba, mai ales ca majoritatea statiunilor private din lume sunt amplasate pe insule exotice.

Avantajul pe care se poate baza statiunea milionarilor romani consta, insa, in specificul unic al unitatii. In Europa de Est sunt putine parcuri de distractie organizate in asa fel incat sa semene cu o baza de armata.

Singurul aspect care ii mai desparte pe fratii Cristescu de posesia primei statiuni private, din Romania, este marirea capacitatii de cazare a unitatii Arsenal Park.

In prezent, complexul are 200 de locuri de cazare, dar cei doi milionari planuiesc sa creasca numarul locurilor de cazare pana la 400, cele mai multe clasificate la trei stele.

Furnizor de adrenalina, in regim militar

„Noi suntem, intr-adevar, intr-o locatie speciala. Un parc de 88 de hectare, care in acelasi timp este un muzeu de tehnica militara in aer liber. O fosta fabrica de munitie, transformata in loc de recreere si de adrenalina, de distractie.

La noi turistii pot sa beneficieze de activitati incepand de la plimbari cu bicicleta, pe care noi le oferim gratuit celor care sunt cazati in parcul nostru, pana la plimbari cu drezina”, a precizat Petre Racovita, directorul general al complexului.

Acesta mentioneaza ca turistii au acces la clubul unitatii unde exista biliard, tenis de masa, darts, sah, table si poker. In plus, in Arsenal Park te poti plimba cu drezina sau iti poti testa limitele intr-un poligon cu obstacole de tip militar.

„Avem o bucata de cale ferata pe care avem instalate trei drezine diferite si putem sa le oferim pentru distractia turistilor, avem un poligon de obstacole tip militar unde pot sa faca chiar si instructie militara, la modul de „relaxare, de distractie”.

„Pot sa participe la lupte de paint ball sau de aer sofit, avem cea mai mare locatie din tara pentru asa ceva. O cladire special lasata in ruine, cu o suprafata mai mare de 2500 de metri patrati, unde se organizeaza lupte de air soft sau paintball”, a mai spus directorul Arsenal Park.

Trebuie sa stii ca lupta de paintball dureaza, in general,  30 de minute si primesti 100 de bile, in timp ce la luptele de airsoft, „razboiul” dureaza aproximativ o ora, iar jucatorii primesc 250 de bile.

Sursa foto: cazareplacuta.ro

Echipamentul pentru luptele de paintball sau airsoft intra in pretul activitatii. Tariful pentru ambele activitati se ridica la 15 euro/persoana.

In cazul ai prefera, mai degraba, o plimbare cu golfcar-ul, trebuie sa platesti tot 15 euro/ persoana, pentru o sedinta de 60 de minute, in timp ce „o tura” cu transportorul senilat costa mai mult: 200 euro.

Ai mai putea inchiria un Buggy sau un Quad, pentru 25 euro/sedinta, adica maxim o ora de distractie.

Fii general, pentru un weekend

Te poti simti ca un general, daca inchiriezi una dintre Vilele General, numite dupa militari celebri: gen. MacArthur, gen. Grigorescu si gen. Caesar. Pentru 150 de euro/noapte, beneficiezi de doua dormitoare, care dispun de bai cu jacuzzi, o sala de mese si un living spatios.

Poti alege sa stai in apartamentul colonelului, pentru 80 de euro sau, daca nu esti pretentios, poti dormi intr-o camera „soldat” sau in camerele TAB. Acestea din urma costa 50 de euro/noapte.

Preturile mici sunt un alt avantaj care pledeaza pentru Arsenal Park, dar daca nu esti un fan al genului military, s-ar putea sa preferi statiunile turistice private al caror pret de cazare, pe noapte, este cel putin la fel de avantajos.

100 de statiuni private, la preturi mici

Exista cel putin 100 de statiuni private, amplasate pe insule exotice, unde tariful pentru o noapte de cazare nu depaseste 150 de dolari.

De exemplu, ai putea rezerva cateva zile de vacanta la Cooper Island Beach Club, unde preturile se ridica la 125 de dolari pe noapte. In total, pe insula exista 11 camere colorate, dotate cu bai private, chicineta, radio si televizor. La sosire, oaspetii sunt intampinati cu un cocktail alcoolic, revigorant.

Tot pentru 125 de euro/noapte ai putea sta la Sapibenega, in Panama. In acesti bani ai parte de bungalowuri confortabile, facute din bambus.

Poti lua masa la restaurantul cu specific local, unde vei degusta preparate traditionale indiene, facute cu peste, nuca de cocos, ardei iuti si lime.

Putin mai scump ar fi un sejur in Fiji, unde statiunea privata Robinson Crusoe Island iti pune la dispozitie colibe cu dormitoare si bai proprii.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#concediu, #prima statiune privata turistica, #statiune turistica, #turisti, #vacanta , #Sejur