Calatoria cu trenul: Te tenteaza o plimbare eleganta intre marile orase ale lumii?

Sambata, 16 Februarie 2013, ora 00:00
4306 citiri
Calatoria cu trenul: Te tenteaza o plimbare eleganta intre marile orase ale lumii?

Schimba, cel putin in vacanta, avionul pentru o calatorie cu trenul pentru a admira peisaje spectaculoase pe care nu le-ai vedea in timpul zborului. Te poti bucura, la o cafea, de imaginea oraselor vechi din Estul Frantei, lacul Geneva sau Siberia.

Traian Badulescu, managing partner Markete.ro si fost purtator de cuvant al ANAT, recunoaste ca il tenteaza mai mult o calatorie cu trenul in locul unui zbor confortabil cu avionul, insa spune ca prefera calatoriile pe destinatii scurte si medii.

"Calatoria cu trenul are farmecul ei, este o experienta spirituala mult mai interesanta", spune Badulescu.

Isi aminteste cu placere de calatoriile cu trenurile pe care le-a facut, cum ar fi cea cu trenul regal, si are in plan sa mearga si cu Trans-Siberianul.

"Cand nu te grabesti foarte mult si mai ales daca calatoresti ziua, trenul este chiar o optiune mai potrivita. Poti admira peisajele si este mai relaxant decat sa fii in automobil. In Austria m-a impresionat silentiozitatea trenului, niciodata nu am fost intr-un tren in care sa iti poti bea cafeau din picioare. Pe plan intern, am fost cu trenul regal.

A fost una din experientele unice si pornind chiar din Bucuresti, fara sa fiu nevoit sa plec pana in Thailanda, Vestul Europei, America sau alte zona turistice. Sunt foarte multi turisti care platesc bani grei pentru o experienta cu trenul, la fel de multi ca si pentru o croziera,", considera Traian Badulescu.

Business24 iti recomanda cateva rute:

De la Londra pana la Avignon

Alege sa admiri peisajele spectaculoase intre Londra si Sudul Frantei din tren! Poti parcurge intreaga distanta, desi nu este mica, in sase ore cu un tren care circula doar sambata, potrivit travel.cnn.com.

Ai totusi la dispozitie si alte variante in cazul in care vrei sa calatoresti in alte zile ale saptamanii, cu un schimb de o jumatate de ora la Lille. Ai ocazia sa admiri unul din cele mai frumoase zone din Anglia, dar si orasele vechi si privelistile incredibile din Estul Frantei din trenul care circula cu 300 km/h.

Pretul pentru o asemenea calatorie este de 399 de dolari.

Din Geneva pana la Milano

Cea mai mare parte a calatoriei de patru ore o vei petrece admirand priveslistile impresionante ale lacului Geneva si peisajele montane. Trenul trece prin orasul Lausanne si Bring, de unde poti lua trenul Glacier Express care face sapte ore si jumatate pana la statiunea montana St.Moritz.

Nu trebuie sa iti faci nici o grija in legatura cu eventuale intarzieri ale trenurilor. Elvetienii se numara printre cei mai punctuali din lume, la acest capitol.

Din Berlin pana la Moscova

Calatoria dureaza o zi intreaga, timp in care vei traversa Polonia cu opriri in orasele Poznan si Varsovia si apoi Belarus. Peisajele de iarna iti vor face calatoria mai agreabila, in timp ce conditii de la clasa intai care cuprind printre altele vin si televizor iti vor oferi tot confortul de care ai nevoie.

"Fiecare dintre cele trei propuneri are farmecul ei, sunt destinatii foarte diferite. Eu as alege o distanta mai mare: Berlin - Moscova, este si o ruta istorica, nici nu am fost in Rusia pana acum.

Imi doresc sa calatoresc cu Trans-Siberianul. Ai ocazia sa vizitezi o parte a lumii mai putin cunoscuta: Sudul Siberiei, tarile turcice din sudul Federatiei Ruse", a spus Badulescu.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#vacanta tren, #calatorie tren, #transport tren, #pret vacanta tren , #Sejur