Cat costa Craciunul in strainatate ?

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 17:12
3258 citiri
Cat costa Craciunul in strainatate ?

Statele europene se intrec in organizarea celor mai frumoase Piete de Craciun, la care participa producatori locali de dulciuri si de artizanat. Totul se desfasoara in atmosfera de sarbatoare, luminata de decoratiunile de iarna si in arome de cozonac, vin fiert si turta dulce. Agentiile vin in intampinarea celor care isi doresc sa petreaca Craciunul in afara Romaniei si propun oferte la preturi accesibile.

Craciun in aroma de ciocolata belgian

Daca sunteti incantati de ideea dea petrece sarbatorile de iarna in Belgia, trebuie sa stiti ca un sejur in perioada 24 – 31 decembrie incepe de la 97 euro/persoana/noapte, la Vila au Bon Accueil, clasificata la patru stele, conform datelor infoturism.ro. Casa cu etaj este spatioasa, recent decorata si foarte confortabila. De asemenea, poate fi inchiriata integral.

Oferta vilei au Bon Accueil este cea mai ieftina propunere pentru petrecerea sarbatorilor anotimpului rece in Belgia. La polul opus se afla hotelul Stanhope, de cinci stele, din Brusseles, unde pretul pentru un sejur de patru nopti se ridica la 298 euro/persoana, cu mic dejun inclus.

Turistii care prefera Germania trebuie sa plateasca intre 88 euro/persoana si 465 euro/persoana, tarife aplicate unui sejur de sapte nopti. Pretul mai mic este valabil pentru casa de vacanta Ober-Waroldern, aflata la 40 km in nord-est de Winterberg.

Casa dateaza din 1878 iar proprietarul olandez a decorat-o astfel incat sa pastreze un design specific Germaniei traditionale. In schimb, la casa Ober-Waroldern serviciile de masa nu sunt asigurate.

Cel mai scump tarif din Germania, pentru petrecerea sarbatorilor de iarna ajunge la 465 euro/persoana/sapte nopti si este practicat de Hotel BinderhÄusl. Pretul include serviciile de masa in regim all inclusiv si schi pass pentru zonele Götschen, Gutshof, Hochschwarzegg, Jenner-Königssee, Zinken si Rossfeld.

Admirati bradul de Craciun in Tara Lalelelor

Hotelierii olandezi percep un tarif cuprins intre 85 euro si 412 euro, pentru un sejur de sapte nopti/persoana.
85 euro este pretul solicitat de proprietarii Vilei De Lindenhorst, aflata langa portul Drenthe, aproape de paraul Reest. Vila este o fosta casa de vacanta, decorata simplu, dar confortabil.

Pe de alta parte, Hotelul B&b Inn De Amstel percepe un tarif de 412 euro, tot pentru sapte nopti de cazare. Niciuna dintre cele doua unitati nu asigura servicii de masa.

Un Craciun cel putin la fel de frumos ca in Olanda poate fi petrecut in Italia, unde tarifele variaza intre 59 euro/persoana si 351 euro. Ambele preturi sunt valabile pentru 3 nopti de cazare, cu  mic dejun inclus.

Cele mai multe hoteluri din Franta au impartit perioada sarbatorilor de iarna in 18 decembrie – 25 decembrie si 25 decembrie – 2 ianuarie. Preturile pentru prima perioada oscilieaza intre  171 euro si 1092 euro, in timp ce turistii care prefera a doua perioada trebuie sa achite un cost minim de 199 euro si maxim de 1382 euro.

Descoperiti Piata de Craciun din Praga

In cazul in care preferati tari aflate la o distanta mai mica de Romania, trebuie sa luati in considerare oferta lansata de hotelierii din Cehia, Ungaria sau Grecia.

Spre exemplu, pentru un Craciun traditional elen, turistii ar trebui sa plateasca intre 85 euro/persoana si 400 euro/persoana pentru concedii cu o durata de patru nopti, cu mic dejun inclus.

In Ungaria, tariful solicitat de hotelieri pentru trei nopti de cazare in perioada Craciunului incepe de la 99 euro/persoana si poate depasi 320 euro, pentru hotelurile de 4 si 5 stele care includ in tarif si pachete wellness sau SPA.

Daca v-ar placea sa vizitati una dintre cele mai frumoase piete de Craciun din lume, aflata in capitala Cehiei, trebuie sa stiti ca vacantele de trei nopti costa intre 42 euro si 425 euro, costuri care presupun si micul dejun si asistenta turistica.

Craciun pe plaja, in Thailanda

Pentru turistii interesati mai mult de oferte exotice, precum Maldive sau Thailanda, agentiile au pregatit pachete care pornesc de la 1500 euro, dar pot depasi 3000 euro.

Spre exemplu, un pachet de sapte nopti de cazare valabil pentru Maldive, in insula Kuredu, cu demipensiune si transport cu avionul (plecare din Germania) costa 1522 euro. O alta destinatie exotica,

Thailanda poate fi vizitata in perioada Craciunului achitand costul de 738 euro/persoana al unui pachet de trei nopti cazare, cu mic dejun si transport inclus. Acesta se face cu avionul si are plecarea in Germania.

In Brazilia, un concediu prelungit, de doua saptamani, care sa acopere si perioada Craciunului costa cel putin 1653 euro, cu mic dejun inclus, in timp ce in Venezuela pachetul valoreaza minim 1289 euro/persoana, pentru 14 nopti de cazare dar in regim all inclusive.

O experienta unica poate fi traita in Israel, unde o vacanta de o saptamana, cu demipensiune si transport cu avionul inclus (plecare din Bucuresti) incepe de la 680 euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#concediu, #craciun, #oferta, #piata, #turisti , #Sejur