Cat costa o vacanta de Craciun intr-o statiune turistica din Romania?

Joi, 28 Octombrie 2010, ora 10:20
3220 citiri
Cat costa o vacanta de Craciun intr-o statiune turistica din Romania?

Daca vreti sa petreceti vacanta de Craciun din aceasta iarna departe de aglomeratia orasului si sa va detasati de problemele cotidiene, aveti posibilitatea sa alegeti una din multele oferte puse la dispozitie de hotelierii din tara noastra.

Pe langa Valea Prahovei, o zona luata cu asalt de turistii romani din toata tara, in acest an puteti alege sa petreceti Craciunul la Vatra Dornei, Gura Humorului sau Baile Herculane. Ofertele sunt destul de accesbile, pornind de undeva de la 30-40 de euro si pana la un pret ce depaseste cu putin 100 de euro pe sejur, de persoana.

De exemplu, un sejur de 4 zile, in Sinaia, la hotelul cu acelasi nume, in perioada 24-27 decembrie costa 117 euro de persoana.

Pachetul include 3 nopti de cazare in camere de categoria 3 stele, mic dejun de tip bufet, spectacol organizat de sosirea lui Mos Craciun urmat de cina festiva in seara de 24 decembrie, cu un bogat program artistic. De asemenea sunt incluse si un mic dejun festiv pe 25 decembrie, parcare si acces la piscina.

Daca vreti sa petreceti Craciunul in Predeal, va puteti caza la hotel Cabana Maria de 3 stele, timp de 3 zile, contra sumei de 16 euro de persoana/zi.

Pachetul standard presupune 2 nopti de cazare si mic dejun inclus, iar pachetul extins 3 nopti de cazare si mic dejun inclus.

Cabana Maria se afla la 3 km de centrul orasului Preadeal, pe drumul care leaga DN1 de Paraul Rece (DN 73A), potrivit infoturism.ro.

Pentru 4 zile in perioada Craciunului, in Busteni, la hotel Mihail de 2 stele, turistii vor fi nevoiti sa scoata din buzunar 35 euro.

Pachetul vizeaza doua perioade, fie 23 - 26 decembrie, fie 24-27 decembrie. Micul dejun este inclus si este in valoare de 15 lei/persoana/zi. De asemenea, exista posibilitate de rezervare pentru cina festiva la un restaurant din apropiere, contra unui tarif de 180 - 200 lei.

Tot pe Valea Prahovei, dar de aceasta data la Poiana Brasov, un sejur de 3 zile la hotel Traveland, de 3 stele, costa 46 euro.

Un Craciun in Semenic, la Hotel Claris de 2 stele, costa 61 euro (perioada 24-26 decembrie). In pret sunt incluse 2 nopti de cazare si 5 mese. Hotelul Claris ofera turistilor o posibilitate moderna de a petrece vacanta intr-o zona pana nu demult destinata drumetiilor montane si amatorilor de calatorie cu cortul.

De atmosfera specifica Nasterii Domnului puteti beneficia si in cadrul unui sejur in Baile Olanesti, la hotel Tisa de 3 stele. Pentru 4 zile aici trebuie sa scoateti 22 de euro de pesoana, fara masa.

Pretul pe sejur de persoana in tip camera cu bonuri valorice incluse este ceva mai mare, de 68 de euro, in care sunt incluse 3 nopti cazare in perioada 24 - 27 decembrie si bonuri valorice 120 lei/persoana/sejur.

Cei care viseaza la un sejur de Craciun petrecut la Manastirea Humorului, pot sa se cazeze la pensiunea Lacramioara, de 2 stele, unde vor plati 37 de euro pentru 4 zile. Pretul este insa fara masa.

Totusi, pensiunea agroturistica ofera masa la cerere si pune bucataria la dispozitia turistului.

O frumoasa vacanta de Craciun puteti petrece si la Sovata, la hotel Alunis de 2 stele, unde pentru 4 zile platiti de la 43 de euro de persoana. Pretul include 3 nopti de cazare in camere standard, cina traditionala de Craciun cu program artistic pe data de 24 decembrie, pranzul zilei de 25 decembrie si acces pe toata durata sederii la piscinele cu apa sarata si apa dulce, la sauna si sala de fitness.

Rezervarea se face in momentul in care se achita 50% din valoarea sejurului, diferenta urmand a se achita cu 15 zile inainte de sejur. In cazul anularilor, avansurile achitate nu se restituie, anunta infoturism.ro.

Cei care si-au dorit mereu sa mearga la Vatra Dornei
, pot profita de zilele libera de Craciun pentru a petrece 3 zile aici (24-26 decembrie).

Cazarea la hotel Silva de 2 stele costa 44 euro, fara masa. In schimb, meniul restaurantului va contine mancaruri traditionale specifice Craciunului. Daca va place mult zona si vreti sa mai stati, pentru o noapte suplimentara trebuie sa platiti 77 de lei.

Un alt sejur de 3 zile, dar de aceasta data la Baile Olanesti, va costa tot 44 de euro. Cazarea se face la vila Tisa, de 3 stele, iar pretul nu include nici masa, nici transport.

O vacanta in preajma Craciunului la Borsa
, la hotel Cerbul, costa 53 de euro, insa sejurul este de 5 zile (23-27 decembrie).

In pret nu este inclusa insa si traditionala masa de Craciun. Hotelul Cerbul din Borsa este situat in apropiere de de partia de schi din statiune, la circa 11 km de centrul orasului Borsa, la altitudine de 850 m intr-un cadru pitoresc si deosebit.

La fel de frumos ar putea fi Craciunul si in Calimanesti-Caciulata. Aici, 4 zile de cazare, la hotel Orizont-Cozia de 3 stele costa 53 de euro, cu mic dejun inclus si masa festiva de Craciun.

Practic, pachetul include cazare - 2 nopti in data de 24 si 25 decembrie, mic dejun in regim bufet suedez in zilele de 25 si 26 decembrie, masa festiva de Craciun la ora 13:00, (meniu complet - mancare, bauturi) si taxa de statiune.

Departe de aglomeratia urbana puteti fi si daca va petrecti Craciunul la Baile Herculane, la hotel Golden Spirit de 3 stele. Un sejur de 3 zile aici costa 59 de euro, cu mic dejun inclus si cina festiva de Craciun (pomana porcului).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#vacanta, #craciun, #turisti, #romania, #concediu , #Sejur