Cat costa o vacanta low-cost la munte sau pe litoral

Miercuri, 01 Septembrie 2010, ora 14:26
2842 citiri
Cat costa o vacanta low-cost la munte sau pe litoral

Programele "O saptamana la munte" si "Litoralul pentru toti", promovate de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), sunt doua alternative din ce in ce mai populare in randul romanilor ale caror bugete de concediu au fost puternic afectate de criza. Pretul unui sejur, indiferent ca este vorba de litoral sau munte, porneste de la 159 de lei, potrivit purtatorului de cuvant ANAT, Traian Badulescu.

Cel mai ieftin sejur, atat pentru munte cat si pentru mare,  costa 159 lei, pentru o cazare in conditii de stele, dar fara mic dejun.

La polul opus, cea mai scumpa oferta pentru 5 nopti de cazare la munte ajunge la 358 lei, pentru patru stele, dar fara mic dejun.

La mare, cel mai scump sejur costa 499 lei
, pentru un hotel de 5 stele, cu mic dejun, a explicat purtatorul de cuvant ANAT.

La munte sunt hoteluri de la 2 la 4 stele, iar la litoral, de la 1 la 5 stele, a mai spus Traian Badulescu.

"Diferenta este ca la munte ofertele nu au mic dejun, spre deosebire de programul "Litoralul pentru toti", unde exista si oferte care au micul dejun inclus", a declarat Badulescu, pentru Bloombiz.

In opinia acestuia, cele mai cautate statiuni de la mare vor fi Neptun,  Eforie Nord si Mamaia, desi are mai putine locuri puse la dispozitie. In ceea ce priveste statiunile de la munte, cele mai cautate vor fi cele aflate pe Valea Prahovei si cele din Brasov.

Oficialul ANAT apreciaza ca in conditiile actuale de criza, numarul turistilor va fi mai mare spre deosebire de anii trecuti.

"Pe serie sunt cam 4.000 de turisti pe fiecare program, asta inseamna la "Litoralul pentru toti" or sa fie 15-20.000, iar la "O saptamana la munte", tinand cont ca sunt 15 serii, din septembrie pana in decembrie, ar putea fi 50-60.000 de turisti", a declarat Traian Badulescu.

Intrebat care dintre cele doua programe va avea mai mult succes, Badulescu afirma ca, din punct de vedere al numarului de turisti, este greu de spus, deoarece programele difera, ca interval de desfasurare.

“Cel de la mare va avea succes, cel putin pana pe 15 septembrie”, a explicat purtatorul de cuvant ANAT pentru Bloombiz.

Programul "Litoralul pentru toti" incepe de la 1 septembrie si dureaza pana pe 15 octombrie. Biletul de vacanta poate fi cumparat numai cu plata integrala, prin intermediul agentiilor de turism membre ANAT din tara. In plus, cumparatorii beneficiaza de un voucher de atractii, care presupune intrarea gratuita la unul din obiectivele de interes turistic din zona Dobrogea.

La un hotel de doua stele, cazare costa 249 lei cu mic dejun, si 189 lei fara micul dejun. La un hotel de trei stele, veti plati 339 lei pentru o saptamana, cu micul dejun inclus, in timp ce oferta fara mic dejun costa 219 lei.

Programul "O saptamana la munte" incepe de la 5 septembrie si se incheie pe 17 decembrie.

Tarifele pentru un loc pe un sejur de 5 nop?i, fara mic dejun incep de la 158 lei/sejur, pentru conditii de doua stele. La un hotel sau o pensiune de trei stele sejurul costa 258 lei, in timp ce pentru un hotel de patru stele veti plati 358 lei/sejur.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#vacanta, #low, #cost, #litoral, #munte, #badulescu , #Sejur