Festivalul Berii, un motiv in plus sa iti faci vacanta in Praga

Miercuri, 11 Mai 2011, ora 17:45
2937 citiri
Festivalul Berii, un motiv in plus sa iti faci vacanta in Praga

Ai auzit ca Praga este una dintre cele mai frumoase capitale europene pe care le poti vizita intr-o vacanta si probabil ca ai aflat deja ca isi merita pe deplin numele de „Orasul de Aur”. Daca inca nu te-ai hotarat sa o vizitezi, Bloombiz.ro iti ofera un argument in plus: Festivalul Berii, care incepe azi, in metropola ceha si care este considerat evenimentul anului in Cehia.

Festivalul Berii se desfasoara in intervalul 12 – 28 mai, in centrul expozitional Pva Letnany si atrage mii de turisti dornici sa guste preparatele traditionale gatite de bucatari cehi, sa ia parte la spectacolele promise de organizatori si nu in ultimul rand, sa savureze zeci de soiuri de bere.

Pana la urma, vedeta principala a Festivalului este chiar berea, servita de 200 de chelneri si ospatarite imbracati in costume populare.

In cadrul evenimentului vor fi oferite turistilor peste 70 de feluri diferite de bere, in asa fel incat vei avea de unde alege. Cu siguranta ca vei gasi ceva pe gustul tau, chiar daca nu te numeri printre fanii acestei bauturi.

In incinta perimetrului vor fi amenajate trei corturi uriase, fiecare dintre acestea avand o capacitate de 10.000 de persoane.

Trebuie sa stii ca monedele clasice, precum euro, dolarul sau coroana ceha nu sunt acceptate in cadrul evenimentului, pentru ca Festivalul Berii are propriul sau curs de schimb. Singura moneda permisa este tolarul, pe care il poti cumpara de la chelnerii sau ospataritele care vor veni sa iti ceara comanda.

Tolarii se pot cumpara doar in pachete de cate cinci piese, iar valoarea unui tolar este de aproximativ 2 euro.

Pentru a face totul mai interesant, organizatorii au ales un meniu unic si o selectie de branduri de bere care sa fie puse la dispozita turistilor, separat, pentru fiecare cort in parte.

In primul cort vei putea incerca preparate delicioase precum supa de usturoi, la pretul de 1 tolar, o portie consistenta de friptura de vita, gatita in stil „svickova”, cu sos de smantana si galusti, la pretul de 3 tolari sau daca esti cu adevarat infometat, cumpara un platou cu coaste de vita la cuptor, servite cu legume calte in sos dulce acrisor, mujdei, mustar si chifle proaspete.

Tot in cortul numarul 1 vei putea  comanda marci de bere precum Regent T?ebo?, Bakalá? Rakovník, Nymburk, atec, Ferdinand, Kout.

In al doilea cort te vei putea delecta cu ardei grasi umpluti cu crema de branza (3 tolari), spata de porc, garnisita cu varza calita (4 tolari), pulpe de rata cu dressing frantuzesc  (6 tolari) sau fripturi de porc marinate cu ierburi (3 tolari).

Printre brandurile de bere servite in al doilea cort se numara  ?erná hora, Jihlavský jezek, Klášter, Rychtá? Hlinsko, Lobkowicz Vysoký Chlumec.

Specialitatile care te vor ispiti in cel de-al treilea cort se numara:  supa speciala de gulas cu carnati, ardei iute si cartofi (1 tolar), pui dat prin pesmet si rumenit in baie de ulei si servit cu salata de cartofi (4 tolari) sau friptura de porc asezonata cu varza si galusti (4 tolari).

Daca mergi in al treilea cort, ai de ales intre marci de bere ca B?ez?ák, Krušovice, Zlatopramen, Starobrno, Hostan, Louny, Da?ický, Zlatý Bazant si Svijany.

Desertul variaza intre placinta de mere, prajitura cu prune sau strudel servit cu frisca si costa maxim 2 tolari.

La editia de anul acesta, accesul in centrul expozitional Pva Letnany va fi gratuit, spre deosebire de anul trecut, cand turistii au fost obligati sa plateasca o taxa de aproximativ 5 euro.

Pretul unui sejur in Praga incepe de la 46 de euro, pentru un concediu de trei nopti, la un hotel de trei stele si poate ajunge pana la 480 de euro, pentru acelasi numar de nopti, dar la un hotel de cinci stele, precizeaza datele publicate pe infoturism.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#festival bere, #festivalul berii, #turisti praga, #vacanta praga , #Sejur