Multi romani se vor bronza pe plaje straine

Luni, 08 Mai 2006, ora 02:24
1418 citiri

In lipsa unei oferte interne atractive, multi romani vor alege si in aceasta vara plajele din strainatate.Agentiile s-au pregatit cu destinatii noi sau cu servicii suplimentare. Pentru romanii care vor ceva nou si exotic, Tenerife se anunta deja ca fiind atractia acestei veri.

Majoritatea celor care vor sa petreaca in iunie un sejur pe o plaja din Spania, Grecia sau Turcia si-au facut deja rezervari la agentiile de turism. Avioanele charter pentru prima luna a verii sunt aproape ocupate si cu greu se mai gaseste un loc pentru destinatiile preferate de turistii romani. Multi s-au grabit pentru a beneficia de tarifele mai mici de inceput de sezon.

O noua atractie

Una dintre destinatiile noi promovate in aceasta vara de marile agentii este Tenerife. Insula spaniola din arhipelagul Canare e singura destinatie europeana unde se poate face plaja tot timpul anului. Marele avantaj pentru turisti este ca se pot bucura de peisajele si atmosfera tropicala la preturi accesibile.

Pana anul acesta, Tenerife nu a fost foarte prezenta in ofertele agentiilor romanesti pentru ca nu s-au putut asigura curse charter regulate catre insula. Anul acesta problema pare sa se fi rezolvat si tour operatorii sunt optimisti privind succesul de care se va bucura aceasta statiune in randul turistilor romani.

Preturile pentru un sejur in Tenerife pleaca de la 400 de euro de persoana si ajung, in functie de hotel sau de perioada, si la 850 euro, fara taxe de aeroport, asigurare medicala sau excursii optionale.

Agentia Kara Travel are una dintre cele mai ieftine oferte. Pentru 399 de euro, se ofera transport cu avionul si cazare sapte zile la hotel de trei stele - Tenerife Tour - in regim de demipensiune. La aceasta se adauga taxele de aeroport A- 98 euro A- si asigurarea medicala, care este de 20 de lei de persoana. Tariful este valabil doar pentru perioada 28 iunie-5 iulie si 5 iulie-12 iulie. La mijlocul lunii august, pretul unui sejur la acelasi hotel ajunge la 565 euro.

JA'Info Tours are pentru Tenerife oferte care pleaca de la 433 euro de persoana pentru un sejur si ajung la 743 euro. La agentia Paralela 45, un sejur in Tenerife costa 459 de euro. Pentru ce care doresc conditii de 5 stele, Romantic Travel are o oferta la hotelul Costa Adeje Gran, care pleaca de la 749 euro de persoana si ajunge in august la 825 de euro. Pretul nu include taxa de aeroport de 135 euro. Cursele charter pleaca saptamanal din 12 iulie si pana pe 6 septembrie.

Desi pot parea mari, costurile pentru un sejur exotic in Tenerife nu reprezinta decat jumatate din pretul unei vacante in Jamaica sau Maldive, unde numai biletul de avion este 900-1.000 de euro.

Oferte pentru destinatii traditionale

Cei care vor vacante traditionale si mai accesibile au o oferta diversa cu statiuni din Turcia, Grecia si zonele deja consacrate din Spania. Egiptul nu mai este atat de cautat din cauza atentatelor teroriste din ultimele luni. Un nou punct pe harta turistilor romani in aceasta vara este litoralul bulgaresc, care rivalizeaza in ultimii ani cu statiunile romanesti de la Marea Neagra.

In aceasta vara, insula Creta isi face loc, alaturi de statiunile din Halkidiki si Paralia-Katerini, in topul preferintelor romanilor. Oferta pentru o saptamana in Creta incepe de la 300 de euro de persoana prin ONT Carpati, sau de la 438 euro prin Paralela 45, la hotel de 4 stele. Transportul se face cu curse charter saptamanale.

Turcia este prezenta in ofertele agentiilor romanesti cu statiunile din Antalya si Bodrum. Preturile pentru un sejur intr-un hotel de 3-4 stele din aceste statiuni pleaca de la 290 euro de persoana la agentia Paralela 45.

In plus, printre destinatiile europene, oferta agentiilor mai cuprinde vacante in Croatia, Cipru sau Italia.

Bogdan Barligea

Conso

www.directNews.ro - Topul stirilor zilei

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...