No women no cry in Jamaica

Luni, 18 August 2008, ora 15:54
7105 citiri
No women no cry in Jamaica

Pe ritmuri de reggae, cu un pahar de rom in mana, rezerva-ti din timp un sejur in Jamaica. Iti este promis Paradisul. Lasa-ti grijile cotidiene deoparte si refugiaza-te printre luxuriante peisaje insorite.

Fauna tropicala, muntii care strajuiesc plajele fine si viata de noapte trepidanta fac deliciul oricarui turist pus pe distractie. Desigur ca nu pot trece cu vederea cantecele lui Bob Marley.

Te afli pe plaja , nisipul isi face loc prin incaltarile tale si de undeva, dintr-un bar se aude " No Women No Cry". Ridica-te si danseaza. Nu ai nevoie de lectii, ai nevoie doar de solduri "miscatoare".

Ya Mann, aici gasesti tot ce ti-ai putea dori intr-o vacanta de vis! Montego Bay (pe scurt MoBay) de pe coasta de nord a Jamaicai, este universul de distractie al insulei. Buticurile cochete, magazinele duty free si pietele in mii de culori garanteaza partide de shopping nu putin costisitoare.


Petrecaret sau nu, este imposibil sa ratezi trupele live care canta la fiecare colt. De pe plaja ajungi direct in "Hip Strip" (Gloucester Ave), cu restaurante, baruri si cluburi pentru oricine: de la raggae la ragga (mix dancehall din reggae, rap si hip-hop), Calypso (sound-ul Harry Belafonte) si Ska cu hituri din topurile internationale.

Top 3 al cluburilor este format din "Pier 1", "Rum Jungle" si "Margaritaville" (aici se isi desfata simturile  P.Diddy, Cindy Crawford si Uma Thurman!).


Dupa 2 ore de mers cu masina la est de MoBay, fa un popas la Ocho Rios. Bambusi, palmieri , orhidee (exista 140 de specii), bananieri, hibiscus, mango si arbori de foc, toate la pachet cu plaja imaculat de alba.

La o distanta de 8 kilometri gasesti cascada Dunn's River. Ai onoarea de a calca pe urmele camerelor de filmat ale peliculei "Dr. No (James Bond 1)", cu Sean Connery si Ursula Andress. Sigur ti s-a facut foame asa ca fugi la jerk food-ul din "Ochos Rios Jerk Centre" (Da Costa Drive). Fie ca este carne de pui, porc sau peste, ai parte de senzatii "picante" (piper, chili, muskat, scortisoara). Delicios!

Pregateste-te pentru ceva actiune  si alege rafting pe Rio Grande. Doisprezece kilometri in afara lui Port Antonio te tii de zece metri de coarda din bambus si ajungi din padure direct pe apa. Cine vrea, poate sa sara in apa pentru a se racori.

 

Daca ajungi in Kingston, capitala tarii, trebuie vizitezi neaparat muzeul Bob Marley (Hope Road 56). Intreaga sa viata este expusa aici: chitare, camasa preferata din denim, sute de pagini de ziar, fotografii si discuri de platina. 

Apoi poti sa savurezi destul restul atractiilor din Kingston: teatrul albastru, promenada pe malul marii si cartierul de vile Beverly Hills.

 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...