Numarul turistilor pe litoral, in crestere

Luni, 13 August 2007, ora 12:17
1083 citiri
Numarul turistilor pe litoral, in crestere

Peste 126.000 de turisti au fost inregistrati oficial, la finele saptamanii, in statiunile de pe litoralul romanesc, numarul celor care vin sa-si petreaca vacanta sau concediul la mare fiind in 'continua crestere', potrivit hotelierilor, desi vacanta de vara se apropie de sfarsit.

Secretarul de stat in Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, Lucia Morariu, a declarat pentru Rompres ca, in aceasta vara, gradul mediu de ocupare a spatiilor de cazare de pe litoral a fost de 80% in timpul saptamanii si de 110% in weekend, raportat la spatiile de cazare inregistrate si acreditate. Morariu apreciaza ca este cel mai bun sezon turistic, din 1990.

Conform datelor furnizate de Directia Judeteana de Statistica Constanta, in primul semestru al acestui an, pe litoralul romanesc au sosit 272,5 mii de turisti, cu 32,1% mai mult fata de anul trecut.

O crestere semnificativa s-a realizat in privinta cazarii in structurile hoteliere, in primele sase luni inregistrandu-se 986,5 mii de innoptari, fata de 804,7 mii in perioada similara a anului 2006 dar sejurul mediu a scazut de la 3,9 zile la 3,6 zile. Tot in primul semestru al acestui an, au fost inregistrati 27.851 de turisti straini, cu 1.478 persoane mai multe decat in 2006, avand o pondere de 10,2% din totalul turistilor.

BloombizLitoral.jpg_constanta.jpg

(Sursa: Rompres)

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...