Paste in Bucovina: Cat costa "traditionalul" la romani?

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 08:10
6475 citiri
Paste in Bucovina: Cat costa "traditionalul" la romani?

Sarbatoarea Pastelui pe langa semnificatia religioasa, este si o perioada de vacanta, de care romanii profita.

Traditiile bucovinene si mancarea traditionala din care nu lipseste cozonacul, pasca, friptura de miel sau pastravul in cobza sunt motivele pentru care de Paste, Bucovina devine un adevarat "magnet" pentru turisti.

In ofertele pensiunilor nu lipsesc nici activitatile pe care turistii le pot desfasura. Petrecerea campeneasca, vizita la Muzeul oualor incondeiate sau demonstratiile de incondeiat oua se gasesc pe lista de recomandari ale localnicilor.

Pensiunile din Bucovina, desi nu si-au modificat cu mult oferta fata de anul trecut, au preturi care pornesc de la 690 de lei pentru un sejur de patru nopti si cinci zile, si pot ajunge pana la 1.500 de lei.

Un sejur de patru zile si trei nopti costa 550 lei la pensiunea Bradet de doua stele. In pret sunt incluse trei nopti de cazare cu demipensiune si masa festiva de Pasti. A patra noapte de cazare este gratuita. Daca optati pentru varianta cu pensiune completa va trebui sa pregatiti cu 100 de lei mai mult.

La pensiunea Casa Bianca, o unitate de cazare de trei stele, pachetul de Paste costa intre 690 si 980 de lei. Situata in comuna Vama, pensiunea propune turistilor care isi doresc sa petreaca sarbatorile de Paste in Bucovina demipensiune din care nu lipsesc bucatele traditionale, dar si activitati precum demonstratie de incondeiat oua sau plimbari cu caruta.

Daca vrei sa petreci sarbatorile pascale la o pensiune de patru stele va trebui sa scoti din buzunar intre 1.300 si 1.500 de lei pentru un sejur de cinci zile. In pret sunt incluse patru nopti de cazare cu mic dejun bufet si cina traditionala.

La acestea se adauga pranzul festiv din ziua de Pasti, gustarea traditionala dupa Slujba de Inviere, petrecerea campeneasca cu miel la protap. Felurile traditionale de mancare sunt preparate in casa si se servesc dupa traditia bucovineana. Nu lipsesc ouale rosii, borsul si friptura de miel, pasca sau sarmalele. Clientii pot profita si de accesul nelimitat la piscina, jacuzzi sau sauna.

La pensiunea Perla Bucovinei de patru stele, sejurul de Paste incepe de vineri 13 aprilie, cand turistii sunt primiti cu bucate de post.Sejurul de patru nopti si cinci zile costa 1.395 de lei, in pret fiind inclusa cazarea si masa in regim de demipensiune. Printre activitatile care pot fi desfasurate se numara vizita la Muzeul oualor incondeiate din Moldovita, demostratie de incondeiat oua, sau plimbari cu caleasca.

La un hotel de trei stele, un sejur de trei nopti de cazare in camera dubla costa 790 de lei. In acesta suma este inclusa cazarea cu mic dejun tip bufet, doua cine si pranz traditional de Paste cu oua, drob, bors si friptura de miel, sfecla rosie cu hrean, baba si cozonac cu nuca.

La cina bucovineana din seara din 15 aprilie vor fi servite branzeturi locale, pastrav in cobza, frigarui, afinata si vin. Turistii sunt invitati la petrecerea traditionala Balul Gospodarilor din Campulung.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#oferte Paste Bucovina, #pensiuni Paste Bucovina, #turism Bucovina , #Sejur