Peste 2.000 de romani merg la schi in Austria

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 17:43
2167 citiri
Peste 2.000 de romani merg la schi in Austria

Peste 2.000 de romani isi vor petrece in acest an vacanta de iarna in statiunea austriaca Ischgl, cu 10% mai multi decat in sezonul de iarna 2009/2010, estimeaza Oficiul de Turism al Austriei, care apreciaza ca in ultimii trei ani numarul innoptarilor turistilor romani a crescut de 17 ori, informeaza Mediafax.

Anul trecut, in sezonul de iarna 1.880 de romani au venit in Ischgl, statiune situata la 90 de kilometri de Innsbruck.

Potrivit Oficiului de Turism al Austriei, in anii anteriori multi romani mergeau in alte statiuni austriece, Galtur si Kappl, in special familii de turisti, cele doua destinatii fiind apropiate de Ischgl.

In ultimii trei ani insa numarul noptilor de cazare pentru turistii romani in Ischgl a crescut de 17 ori.

"Probabil ca initial romanii considerau Ischgl o destinatie mai scumpa decat alte statiuni apropiate si ulterior au aflat ca preturile sunt apropiate.

Astfel, daca in sezonul de iarna 2007/2008 in Ischgl erau inregistrate 743 de innoptari ale romanilor, anul trecut numarul acestora a crescut la 12.709", a declarat agentiei MEDIAFAX directorul pentru Romania al Oficiului de Turism al Austriei, Gabriele Lenger.

Ea a adaugat ca 94% din totalul turistilor care isi petrec vacantele de iarna in Ischgl sunt straini, iar romanii reprezinta aproape 1%.

Anul trecut, cea mai solicitata destinatie austriaca a fost Viena, care a inregistrat 125.930 de innoptari ale turistilor romani.

Urmatoarele clasate au fost destinatiile Kaprun (peste 24.000 de innoptari), Zell am See (peste 23.600) si Solden (23.900), potrivit datelor furnizate de Oficiul de Turism al Austriei.

In Austria, romanii prefera sa se cazeze la hoteluri de 3, 4 si 5 stele (58% dintre turisti), 1-2 stele (16%) si apartamente (13%).

Din numarul total al romanilor, 60% aleg servicii cazare cu mic dejun inclus.

"Romanii si-au schimbat preferintele cu privire la perioada de vacanta.

Daca inainte mergeau la schi de Craciun sau Revelion, acum opteaza mai mult pentru sejururi in ianuarie, cand preturile sunt mult mai mici.

Iarna trecuta am avut scaderi de peste 11%, insa acest sezon se arata mai optimist, speram sa inregistram cresteri.

Romanii inca prefera sa mearga la schi in destinatii cunoscute, majoritatea foarte scumpe", a afirmat Lenger.

Potrivit Oficiului de Turism, in sezonul de iarna un roman cheltuieste in medie 129 de euro pe zi pentru servicii de cazare, masa si transport in statiune.

"Suma nu include transportul catre Austria si este mult mai mare fata de destinatii precum Polonia, Ungaria sau Republica Ceha.

Ca durata medie a sejurului, anul trecut media pentru toate destinatiile austriece a fost de peste trei zile pentru turistii romani si peste patru zile pentru straini.

In Ischgl, turistii aleg in medie un sejur de peste sase zile", a spus Lenger.

In Ischgl un lift pass costa 40 de euro pe zi, iar pentru cinci zile tariful este de 173 de euro in sezon de varf, respectiv peste 155 de euro pentru celelalte perioade.

Pentru inchirierea echipamentului de schi turistii platesc intre 40 si 46 de euro pe zi sau intre 167 si 194 de euro pentru cinci zile.

In Ischgl, sezonul de schi a inceput pe 27 noiembrie si se va incheia pe 30 aprilie.

In ultimii ani, in statiune au fost investiti peste 30 milioane de euro in infrastructura si alte servicii. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#schi, # statiuni, # turisti , #Sejur