Shopping in Madrid: luxul la pret redus

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 18:11
17254 citiri
Shopping in Madrid: luxul la pret redus

Madridul, alaturi de Paris si Milano se afla pe "harta shoppingului european", numarandu-se printre destinatiile preferate de turisti si de romani in special cand se deschide sezonul reducerilor. Oferta bogata, preturile cu un discount de pana la 90% sau vitrinile ticsite de accesorii si produse decorative sunt doar cateva dintre motivele pentru care anual, in perioada ianuarie-februarie, capitala Spaniei este si mai aglomerata ca de obicei. 

Madridul “clocoteste” de viata, iar sezonul reducerilor il face chiar si mai efervescent ca de obicei. Regula reducerilor se aplica si aici cu succes, in conditiile in care comerciantii scad din preturi chiar si 90%, sperand ca vor scapa de articolele vestimentare precum si de produsele decorative ramase de anul trecut.

In Madrid, au loc reduceri de doua ori pe an: in primele doua luni ale anului si in intervalul iunie-august.

De asemenea, la fel ca in Milano, shoppingul in metropola spaniola poate fi impartit in doua categorii: pentru iubitorii luxului si pentru clientii interesati mai mult de aspectul practic al produselor, fara sa neglijeze insa si latura estetica.

Brandurile de lux se gasesc pe artera Gran Via, in apropiere de Callao, unde pot fi studiate ofertele retailerilor cunoscti inclusiv in Romania:  Mango, Zara si H&M.

Pe de alta parte, magazinele cu preturi mai mici se gasesc  pe cele doua strazi pietonale Calle Preciados si Calle Carmen. Tot  aici se afla si doua mari centre comerciale: El Corte Ingles, o reprezentanta a lantului Zara si FNAC, specializat in muzica si carti.

D

aca va intereseaza mai mult moda si sunteti axati pe shoppingul de haine si accesorii, cea mai indicata zona este Salamanca, unde cei mai cunoscuti creatori vestimentari si-au deschis reprezentante.

Cei lipsiti de prejudecati s-ar putea indrepta catre Cartierul Cheuce, plin de magazine moderne cu suveniruri si haine exotice si nonconformiste.

O alta alegere potrivita pentru cei care cauta articole vestimentare pline de culoare si cu un design modern este “Mercado Fuencarral”,  un centru comercial de trei etaje.

Un magazin interesant, demn de luat in calcul este Chordi, aproape de Casa de Los Muertes. Aici pot fi gasite tot felul de obiecte decorative ingenioase, din materiale diferite, de la scaune in miniatura formate din fonta, pana la figurine din sticla colorata. Singurul dezavantaj pe care il are Chordi este pretul destul de costisitor.

Piata principala din Salamanca, Mercado Central nu are nimic deosebit care sa o scoata din anonimat si sa poata concura cu mult mai celebrele „La Boqueria” din Barcelona sau cu alte piete similare din Europa. Totusi, in aceasta zona puteti cumpara fructe proaspete, legume exotice, mezeluri sau varietati de branza.

Totodata, Salamanca reuneste mai multe zone ideale pentru cumparaturi, cu foarte multe centre comerciale, cea mai important dintre acestea fiind  Plaza Mayor.

Centrul dispune de o sumedenie de buticuri cochete care nu il eclipseaza in niciun fel pe “Cortofiel”, cel mai mare magazin universal din Salamanca.

Strazile alaturate, numite Calle Toro si Calle Zamora sunt alte surse de inspiratie pentru impatimitii shoppingului, tinand cont de faptul ca aici au fost deschise numeroase magazine de suveniruri si de produse de artizanat, deosebit de frumoase si cochete. Oferta propusa de acestea este pe masura, turistii pot descoperi in vitrine cadouri inedite, suveniruri inscriptionate cu ‘’Salamanca” sau cercei, bratari si alte decoratiuni realizate de maestri artizani.

Magazine cu o oferta cel putin la fel de frumoase pot fi gasite si pe strazile Doro si Conde de Cadarrus sau chiar pe aglomeratul bulevard Gran Via.

Spre deosebire de Bucuresti, in Madrid exista outleturi si in centrul orasului, nu doar la periferie. Cel mai cautat de localnici ramane insa El Tormes Shopping Center, gazda a aproximativ 100 de magazine diferite, distribuite pe suprafata cuprinsa de doua etaje.

Pe Calle Fuencarral, o straduta aflata relativ aproape de centrul orasului se afla numeroase reprezentante ale unor branduri precum Gas, Diesel, Pepe Jeans, O'Neill, Puma, G-star, Miss Sixty, Lois, Adidas, Levi's.

In paralel cu Fuencarral se afla o alta strada renumita pentru shopping de calitate, Hortaleza, iar la intersectia acesteia cu Gran Via s-a deschis un mini centru comercial.

Gran Via, una dintre cele mai renumite strazi madrilene, gazduieste magazinele unora  dintre cele mai apreciate branduri: H&M, C&A, Zara, Mango, Stradivarius, Nike, Adidas, Punto Blanco.

Daca preferati sa platiti si mai putin pe hainele brandului Zara, vizitati magazinel Lefties.

O sesiune de shopping nu poate fi considerata completa daca nu gustati si din specialitatile culinare ale zonei. Printre cele mai savuroase dulciuri specifice Spaniei se numara cele preparate de calugaritele din Convento de las Duenas.

Agentiile de turism vin in intampinarea turistilor dornici sa profite de perioada reducerilor din Madrid si lanseaza oferte la preturi accesibile. Un sejur de trei nopti incepe de la 156 euro/persoana, cu mic dejun dar fara transport inclus.

Pentru un hotel de patru stele, cu acelasi conditii, veti plati minim 174 euro, iar pentru o unitate de cazare de cinci stele veti achita cel putin 195 euro.

 

Cititi maine pe Bloombiz despre cele mai bune locuri pentru shopping din Viena.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#cumparaturi, #madrid, #magazine, #shopping, #turisti , #Sejur