Vacanta la Adriatica - Unde e mai ieftin, in Slovenia, Croatia sau Muntenegru?

Duminica, 24 Iulie 2011, ora 13:30
2726 citiri
Vacanta la Adriatica - Unde e mai ieftin, in Slovenia, Croatia sau Muntenegru?

Croatia are reputatia unei destinatii estivale de vacanta scumpe. In mare masura asa si este, doar ca nu este mai scumpa sau mult mai scumpa decat celelalte destinatii de la Marea Adriatica, precum Slovenia sau Muntenegru.

Spre deosebire de Croatia, care are peste 5.800 de km de coasta la Marea Adriatica, Slovenia are doar 46 de km de coasta, cam cat este de la Eforie Nord pana la Vama Veche, suficient insa pentru a atrage anual aproximativ un milion de turisti straini, majoritatea din Italia, Austria, Germania si Croatia.

Numarul redus de statiuni si de locuri de cazare pe litoral face din Slovenia o destinatie de vacanta mai scumpa decat Croatia.

Spre exemplu, cele mai ieftine cazari care se pot gasi la inceptul lunii august in statiunile de pe litoralul Sloveniei pleaca de la 600 de euro/camera dubla/sejur de 6 nopti, in timp ce in statiunile mari din Croatia se mai gasesc locuri si la 240 de euro/camera dubla/sejur de 6 nopti.

Chiar si asa, in 2010, statiunea Piran, situata in regiunea Istria, la Marea Adriatica, a atras pe departe cei mai multi turisti in Slovenia.

Un orasel cu doar cateva mii de locuitori, mai vizitat chiar decat capitala Liubliana, nu are cum sa fie o destinatie tocmai ieftina.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#vacanta, #turisti vacanta, #vacanta adriatica , #Sejur