Viena, la reducere: paradisul iubitorilor de shopping

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 17:04
13487 citiri
Viena, la reducere: paradisul iubitorilor de shopping

Sezonul reducerilor este asteptat cu nerabdare de cumparatorii impatimiti care prefera sa “vaneze” dincolo de statul nativ. Viena nu putea lipsi din topul marilor capitale europene, obligatoriu de vizitat in perioada reducerilor, mai ales ca discounturile aplicate de magazinele din capitala Austriei sunt cuprinse intre 30% si 70%.

Printre cele mai potrivite artere comerciale se numara Mariahilferstrasse. In perioada sezonului de reduceri din capitala austriaca tricourile C&A costa cel putin 2 euro iar o pereche de blugi minim 10 euro. Cu aceeasi suma pot fi cumparate rochii semnate de H&M. Cu aproximativ 5 euro mai mult se gasesc bluze si camasi ale brandului Lee Cooper.

Clientii mai pretentiosi, care prefera creatii Ralph Lauren, le pot procura la preturi incepand cu 100 euro. Spre exemplu, o pereche de blugi realizata de celebrul creator de moda costa minim 130 euro.

Ralph Lauren nu este singura casa de moda pe Mariahilferstrasse, aici fiind deschise reprezentante precum Humaniacs, Tommy Hilfinger, Zara, Pierre Cardin, Pepe Jeans, Mango sau Lacoste.

In afara de Mariahilferstrasse, puteti merge cu incredere pentru shopping pe strazile din districtul 1 sau la magazinele deschise in jurul Kartner Strasse. De asemenea, magazine foarte bune pentru cumparaturi se afla pe Kohlmarkt si in  zona Graben.

In cazul in care stiti deja ce fel de suveniruri sau ce produse vreti sa cumparati pentru acasa, puteti da o raita prin magazinele de specialitate.

Haas & Haas ofera mai mult de 200 de tipuri de ceaiuri, Chocolat reprezinta alegerea perfecta pentru produse cu ciocolata sau pentru carti legate de acest deliciu universal, Doblinger este cautat de cei care vor sa cumpere partituri muzicale, iar de la Theyer & Hardtmut se pot procura cele mai bune stilouri si agende.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca vanzatorii  vienezi isi iau o pauza de pranz de o ora si termina programul la ora 17. Din pacate, cele mai multe magazine sunt inchise duminica, cu exceptia minimarketurilor din principalele statii de tren si din marile benzinarii.

Shakespeare & Co sau Libraria Britannica sunt doua dintre librariile importante din oras, care comercializeaza carti din literatura contemporana, volume despre istoria Vienei alaturi de numeroase alte titluri.

Daca sunteti mai degraba interesati de achizitionarea unor obiecte de mobilier aveti de ales intre Galeria Ambiente si Es breent. Prima are piese de mobilier realizate de designeri si producatori vienezi, in timp ce ultima comercializeaza piese de mobilier realizate in perioada 1900 – 1970.

Unul dintre cele mai importante centre comerciale de tip outlet este Parndorf, aflat la cativa kilometri de centrul Vienei. Aici pot fi cumparate atat articole vestimentare sau accesorii cat si parfumuri, obiecte decorative sau produse alimentare.

Pentru trei nopti de cazare, la un hotel de trei stele veti plati cel putin 80 euro. In acest tarif este include doar micul dejun, iar daca preferati sa aveti si transportul cu avionul inclus, veti plati cel putin 155 euro.

Hotelul Mozart, clasificat la trei stele, se afla aproape de centrul orasului si ofera oaspetilor sai 50 de camere confortabile. Din 6 ianuarie si pana pe 28 februarie un sejur de trei nopti, cu mic dejun inclus costa, la acest hotel, 160 de euro/persoana. Dupa 1 martie pretul creste cu 5 euro, iar toata luna aprilie tariful se ridica la 180 de euro pentru aceleasi conditii, conform datelor publicate pe infoturism.ro.

Hotelul Cordial Theater, cu un grad de confor clasificat la trei stele, se afla in centrul orasului, langa „Theater in der Josefstadt“ si Ringstrasse, si pune la dipozitia oaspetilor 54 de camere. Pentru un sejur de trei nopti, in perioada 11 februarie – 30 aprilie, turistii vor plati 97 de euro/persoana, in pret fiind inclus doar micul dejun.

In cazul in care doriti sa fie cazati la o unitate de 5 stele, Hotelul Pakat Suies reprezinta o alegere inspirata. Recent construit, ofera 52 apartamente mari cu piese de mobilier semnate de designerul Wittmann.

Locatia sa este una privilegiata, langa Palatul Belvedere si in imediata vecinatate a centrului orasului, inconjurat de ambasade si palate.

Pretul unui sejur de trei nopti costa 160 euro/persoana, cu mic dejun inclus, doar in intervalul 12-15 februarie.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#viena, #reduceri, #shopping, #turisti , #Sejur